• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken

Jacques Meerman

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken
Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken

Alle bindwijzen en edities

  • Hardback / gebonden

    2015

    € 25,99

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken

Jacques Meerman

Hardback / gebonden | Nederlands
  • Op werkdagen voor 23 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
  • Op voorraad in onze winkel. Afhalen tijdens openingsuren.
€ 25,99
  • Vanaf €15,- geen verzendkosten.
  • 30 dagen ruiltermijn voor fysieke producten

Omschrijving

Veel mensen vinden de Nederlandse keuken vooral karig: pannenkoeken, boekweitpap, stamppot - veel verder dan dat komen we niet. Ook zijn onze eetgewoonten geen voorbeeld voor de hele wereld. Toch bestaat de Nederlandse keuken uit veel meer dan alleen aardappels, groenten en vlees. De Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken laat zien hoe onze culinaire traditie door de eeuwen heen tot stand is gekomen. De Romeinse bezetting liet hier (schaarse) sporen na. De Arabieren leverden onder andere spinazie, bloemkool, specerijen, suiker en citrusfruit, en dankzij de ontdekking van Amerika in 1492 eten we sperziebonen, tomaten, aardappels en quinoa. Deze ontwikkelingen zorgden voor een heel rijke gastronomische Nederlandse traditie en hebben bepaald hoe we tegenwoordig koken en eten. Dit rijk geïllustreerde werk, dat bovendien meer dan honderd historische recepten bevat, geeft bovendien een kijkje in de keuken van de geschiedenis van Nederland. Met recepten voor o.a. appelstruifjes, krentensop en potpastey Jacques Meerman vertaalde talloze kookboeken uit diverse talen, onder meer van Claudia Roden, Harold McGee, en Giorgio Locatelli, maar ook de Larousse gastronomique en boeken van Slow Food. Hij woonde tientallen jaren in Spanje en raakte daar gefascineerd door de Nederlandse keuken, die van buitenaf bekeken heel exotisch blijkt.

'Het woord "kleine" in de titel is te bescheiden. Meermans geschiedenis is uitgebreid, goed gedocumenteerd en leest heerlijk weg. En dankzij de (deels gemoderniseerde) recepten van puls (een soort graansoep), kip met fenegriek of potpastey kun je de historische sensatie nog proeven ook.'

Specificaties

  • Uitgever
    Ambo|Anthos
  • Druk
    1
  • Verschenen
    okt. 2015
  • Genre
    Geschiedenis
  • Afmetingen
    239 x 156 x 40 mm
  • Gewicht
    1197 gram
  • EAN
    9789026332586
  • Hardback / gebonden
    Hardback / gebonden
  • Taal
    Nederlands

Gerelateerde producten

Yellowface

Yellowface

Rebecca F. Kuang
€ 15,00
Niet het einde van de wereld

Niet het einde van de wereld

Hannah Ritchie
€ 23,99
Is geschiedenis fictie?

Is geschiedenis fictie?

Ilja Leonard Pfeijffer
€ 7,50
Zwijgende vaders

Zwijgende vaders

Tim Overdiek
€ 22,99
De steden, de mensen

De steden, de mensen

Auke van der Woud
€ 39,99