• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
zo 26 mei 202415:00 - 16:30
georganiseerd door Donner

Marcel Möring in gesprek met o.a. Sanneke van Hassel en Onno Blom

  • Entree: Toegang vrij - zonder reserveren
  • Locatie: Theater Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam
Marcel Möring in gesprek met o.a. Sanneke van Hassel en Onno Blom

Marcel Möring gaat deze middag o.a. in gesprek met Sanneke van Hassel over haar bundel 'Milde klachten' en met Onno Blom over zijn verborgen familiegeschiedenis in 'Oorlogsduif'.

Milde klachten

Milde klachten

Sanneke van Hassel

Een gezin dat tijdens de lockdown een rampzalige 1 april viert, een schoonmaakster die in een leeg kantoor een vrouw tegenkomt die het thuis niet uithoudt en een huisarts die online wordt bedreigd. Met  Milde klachten  brengt Sanneke van Hassel tien indringende verhalen die zich afspelen in een tijd van geen handen schudden, spatschermen en blauwe luchten, van beperkende maatregelen en lief zijn voor elkaar. De verhalen, geschreven in een heldere stijl met geladen zinnetjes, werken subtiel op elkaar in. Met onvergetelijke beelden laat Van Hassel zien hoe de pandemie ons bij elkaar bracht én uiteendreef. 

bestel
Sanneke van Hassel

Sanneke van Hassel

Sanneke van Hassel (Rotterdam, 1971) schreef zeven verhalenbundels en twee romans. Haar werk wordt geprezen om de heldere toon en het raffinement en is bekroond met de BNG Nieuwe Literatuurprijs en de Anna Blamanprijs. Daarnaast is ze lid van auteurscollectief Fixdit en pleitbezorger van het korte verhaal. Haar verhalenbundel Nederzettingen werd alom bejubeld. In april 2024 verscheen haar nieuwste bundel, Milde klachten.

fotocredits: Bianca Sistermans

Oorlogsduif - Een familiekroniek

Oorlogsduif - Een familiekroniek

Onno Blom

In Oorlogsduif vertelt Onno Blom voor het eerst de verborgen geschiedenis die zijn familie verscheurde. Zijn grootvader, Jan Blom, zat tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet. Maar zijn overgrootvader, Johan Blom, zat met zijn vrouw en zeven andere kinderen bij de NSB. Jan voegde zich vlak voor de hongerwinter bij de gewapende verzetsgroep De Duif in Friesland. Daar werd zijn beste vriend door de Duitsers gepakt en geëxecuteerd. Johan overleed in de zomer van 1945 in kamp Westerbork, waar na de bevrijding collaborateurs werden opgesloten.

Wonderlijk genoeg werden na de oorlog de familiebanden hersteld. Niemand merkte iets aan de Blommen. Over het zwarte verleden werd gezwegen. Totdat Onno besloot het zwijgen te doorbreken. Samen met zijn vader, de historicus Hans Blom en voormalig directeur van het NIOD, ging hij op zoek naar wat zijn grootvader en overgrootvader is overkomen. Door de scherpe stijl en grote vertelkracht leest Oorlogsduif  als een spannende roman, waarin een duistere tijd op een sensitieve manier wordt belicht. ‘Voor mij is het goed als het waar is,’ zegt Onno’s vader tegen hem, ‘voor jou is het waar als het mooi is.’

bestel
Onno Blom

Onno Blom

Onno Blom (1969) is schrijver, biograaf, documentairemaker en literair criticus voor de Volkskrant en Nieuwsweekend op NPO Radio 1. In 2017 promoveerde hij op Het litteken van de dood , de biografie van Jan Wolkers, die werd bekroond met de Nederlandse Biografieprijs. In 2019 schreef hij De jonge Rembrandt , dat ook in Engeland en Amerika zeer lovend werd ontvangen. In 2020 publiceerde hij een intiem portret van het late leven van Harry Mulisch: De wondergrijsaard . Eind april 2024 verscheen Oorlogsduif, waarin Blom vertelt over de verborgen geschiedenis die zijn familie verscheurde.
 
Fotocredits: Robin de Puy