0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

20ste editie Lezersfeest in de Centrale Bibliotheek Rotterdam

20ste editie Lezersfeest in de Centrale Bibliotheek Rotterdam
za 12 november 2016 - zo 13 november 2016

Op negen podia verspreid door de Centrale Bibliotheek Rotterdam zijn op zaterdagavond 12 november ruim vijftig optredens te zien tijdens de 20e editie van het Lezersfeest.

  • Entree: kijk op www.lezersfeest.nl/kaartverkoop voor meer informatie
  • Locatie: Centrale Bibliotheek Rotterdam

Vorige maand werden onder meer Saskia Noort, Dimitri Verhulst, Herman Koch, Griet Op de Beeck, Jules Deelder, Nico Dijkshoorn en Herman Brusselmans als eerste gasten onthuld. Nu is het volledige programma bekend! Ernest van der Kwast en Wilfried de Jong keren na hun legendarische optreden in 2009 terug als het gelegenheidsduo Kwast & Kaal. Rondom de Erasmus Experience zien en horen we op een speciaal Erasmuspodium Paulien Cornelisse, Japke-d. Bouma, Hans Achterhuis en Ruben Mersch over taal, filosofie, gedrag en satire. Onder de noemer Op het lijf geschreven staan in Muziekweb ‘gezonde boeken’ centraal met o.a. Ellen Hoog en Jet van Nieuwkerk. Joost Prinsen komt naar het Lezersfeest met zijn lezing Poëzieregels en Zone 5300 keert terug met een stripprogramma. Speciaal voor deze jubileumeditie speelt de Rotterdamse formatie Shaky Ground als swingende afsluiter dansbare golden oldies, maar ook hits van nu.

Erasmuspodium

Op 28 september opende Bibliotheek Rotterdam de Erasmus Experience: een permanente tentoonstelling rondom het werk van Erasmus. Een mooie aanleiding voor een speciaal Erasmuspodium met auteurs die passen bij de thema’s uit zijn werk, zoals filosofie, taal, debat, gedrag, humor en satire. Tussen interviews van Paulien Cornelisse, Hans Achterhuis, Japke-d. Bouma en Ruben Mersch draagt Daan Windhorst verhalen voor. Uiteraard is er ook gelegenheid om de interactieve expositie te doorlopen.

Muziekweb: Op het lijf geschreven

Onder de noemer Op het lijf geschreven staan in Muziekweb ‘gezonde boeken’ centraal. Presentatrice Jet Sol praat met tophockeyster Ellen Hoog, Ronald Giphart & Marc van Vugt, Jet van Nieuwkerk en Kris Verburgh over gezond eten, lifestyle, beweging en de bijbehorende wetenschappelijke theorieën.

Kwast & Kaal met Ocobar

Op het Lezersfeest in 2009 gaf gelegenheidsduo Kwast & Kaal een onvergetelijk optreden met een bijzondere afterparty. Nu keren schrijvers Ernest van der Kwast en Wilfried de Jong terug met een nieuwe, wervelende literaire show. Ze dragen voor uit homo-erotische brieven, nooit gepubliceerde gedichten, literaire readymades en natuurlijk uit hun boeken. Kwast & Kaal wordt muzikaal begeleid door de Rotterdamse band Ocobar.

Poëzie, spoken word en strips in Die Verzen

In Die Verzen brengt het Lezersfeest poëzie, spoken word en strips. Joost Prinsen behandelt in zijn lezing Poëzieregels de vele vormen en spelregels van poëzie. Zone 5300 keert terug op het Lezersfeest met een stripprogramma met o.a. Gyz La Rivière en Aimée de Jongh. De cast van FLOW spoken word gala zorgt voor de nodige literaire ontspanning.

Studio Blaak

Op de vierde verdieping van Bibliotheek Rotterdam is sinds een klein jaar Studio Blaak te vinden. Hier wordt tijdens het Lezersfeest in een talkshowsetting gesproken met aanwezige auteurs en artiesten. Ronald Giphart en Susan Smit verzorgen een voordracht, FLOW en Zone 5300 geven hier een preview. Verder is er een gesprek met Theo Kemperman (directeur Bibliotheek Rotterdam), een 21e eeuwse woordenquiz en de presentatie van het tweede Rotterdams Woordenboek. De talkshow kan bijgewoond worden door publiek en is ook via een livestream te volgen.

Literaire Liflafjes

Bezoekers van het Lezersfeest kunnen ook de hele avond genieten van verrassende randprogrammering met een literaire knipoog. In het kader van het jubileum passeren enkele ‘grootste hits’ van de afgelopen jaren nogmaals de revue, zoals Tegeltjeswijsheden schilderen, de Culturele Apotheek en Dichters in de lift. Nieuwkomers zijn er natuurlijk ook. Maak een persoonlijke boekenlegger bij Lasert de Lezert, Bookface ‘jouw verhaal’ bij de biebstand of ontmoet de Koning van Papier. De leukste herinneringen aan 20 jaar Lezersfeest worden vastgelegd met Pretty ABC of bij de herinneringszuil.

 

kijk op www.lezersfeest.nl/kaartverkoop voor meer informatie