0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

AD Sportfilmfestival Rotterdam

AD Sportfilmfestival Rotterdam
do 6 april 2017 - za 8 april 2017

Het festival beleeft op 6, 7 en 8 april haar derde editie in Cinerama Filmtheater in Rotterdam. In totaal worden er in drie dagen tijd maar liefst rond de 30 verschillende films vertoond. Donner verzorgt de boekenverkoop op dit festival.

  • Entree: zie sportfilmfestivalrotterdam.nl
  • Locatie: Cinerama Filmtheater | Westblaak 18 | Rotterdam

Op het programma staan grote, internationale producties over legendes als Muhammad Ali en Pelé naast films over sporticonen van dichtbij geprogrammeerd. De openingsfilm is een unieke, speciaal voor het festival door Andere Tijden Sport (NOS/NTR) gemaakte bioscoopversie van ‘Feyenoord 1999 – De Coolsingel liep vol’. Deze documentaire gaat op donderdagavond 6 april in première in het bijzijn van diverse selectiespelers van toen. Niet eerder was het randprogramma van het AD Sportfilmfestival Rotterdam zo groot als nu. Op het menu staan onder meer een fototentoonstelling, een filmwedstrijd, de uitreiking van een publieksprijs, de dagelijkse talkshow van Wilfried de Jong.

De uitreiking van de Rotterdam Sportfilm Award vindt op vrijdag 7 april plaats in de grootste zaal van Cinerama Filmtheater, zaal 1. Daartoe heeft de organisatie besloten nadat de kaartjes voor de vertoning, die aanvankelijk in een kleinere zaal gepland stond, in razend tempo opraakten. De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale omroep OPEN Rotterdam. Tegelijkertijd met de vertoning in Cinerama worden de drie films vrijdagavond op tv uitgezonden. Nathan Rutjes, Jan Dirk Stouten, Quintis Ristie en AD-filmjournalist Ab Zagt vormen de jury die straks beslist welke van de speciaal voor het AD Sportfilmfestival Rotterdam gemaakte films het beste is.

Het AD Sportfilmfestival Rotterdam opent een dag eerder, op donderdag 6 april, met een unieke, speciaal voor het festival gemaakte bioscoopversie van de documentaire Feyenoord 1999: De Coolsingel liep vol. De première is de eerste keer dat deze kampioensselectie bijeen komt. De volgende betrokkenen hebben hun komst bevestigd: Leo Beenhakker, Kees van Wonderen, Paul Bosvelt, Henk Vos, Bert Konterman, Jon Dahl Tomasson, Jorien van den Herik, Edwin Zoetebier, Patrick Paauwe, Ulrich van Gobbel en Peter van Vossen.

Rico

Wereldkampioen Rico Verhoeven komt naar het AD Sportfilmfestival Rotterdam. Op vrijdag 7 april is hij te gast in de dagelijkse festivaltalkshow van Wilfried de Jong. Vanwege de komst van Rico is de documentaire over hem, Creating Rico Verhoeven, extra geprogrammeerd. De film is nu te zien op vrijdagavond 7 april en op zaterdagavond 8 april.

MATCH64

Hoe het Nederlands Elftal eruit ziet als het wel de WK-finale haalt is te zien in de door de FIFA geproduceerde documentaire Match64. In deze documentaire over de WK-finale van 2010 tussen Nederland en Spanje zien we alles wat er zich die dag heeft afgespeeld van zeer dichtbij. De scheidsrechters, de Afrikaanse organisatoren, zelfs de man die verantwoordelijk was voor de grasmat komt aan het woord. De documentaire zorgt voor een totaal nieuwe beleving van de finale. De documentaire wordt een keer vertoond, op donderdag 6 april om 22:30.

Randprogramma

Niet eerder was het randprogramma van het AD Sportfilmfestival Rotterdam zo groot als nu. Op het menu staan onder meer een fototentoonstelling, een filmwedstrijd, de uitreiking van een publieksprijs en de dagelijkse talkshow van Wilfried de Jong.

Programmawijzigingen

Helaas is de eenmalige vertoning van BMX in Nederland – de vroege jaren vanwege technische redenen geschrapt. Op vrijdag 7 april draait in zaal 5 een extra vertoning van de hardloopdocumentaire Free to Run.