0
Andersom organiseren
Andersom organiseren

Andersom organiseren

doen wat nodig is

Toine Schinkel & Liesbeth Schoningh

Paperback / Ingenaaid | Nederlands
 • Op werkdagen voor 21 uur besteld, de volgende dag geleverd.
 • Niet op voorraad in onze winkel
€ 28,50
Omschrijving

Kaders, beleid en procedures
Veel grote organisaties worden bestuurd door kaders, beleid en procedures voorop te stellen. Andersom organiseren laat zien wat er nodig is om in een organisatie de professionals weer voorop te zetten en de systemen eenvoudig en dienend te maken. Hoe geef je vorm aan zo'n transitie in een organisatie met meer dan zeshonderd medewerkers?

Omdraaien van de pijl
Dit boek beschrijft de case van ROC A12. Gebruikmakend van het gedachtegoed van Verdraaide organisaties gingen de auteurs Liesbeth Schöningh en Toine Schinkel binnen het ROC aan de slag met het omdraaien van de pijl. Zij omarmden een geheel nieuwe besturingsfilosofie en ontwikkelden - met vallen en opstaan - inspirerende en werkende alternatieven op het ouderwets 'uitrollen van beleid'.

Eigenaarschap op de juiste plaats
Een dergelijke omvorming van binnenuit gaat niet vanzelf. Het werd een traject dat jaren duurde. Andersom Denken en Andersom Organiseren hebben op alle niveaus in de ROC-organisatie grote impact gehad. Inmiddels ligt het eigenaarschap op vrijwel alle plekken in de organisatie weer op de juiste plaats, namelijk bij de onderwijsteams.

Een hele laag opgeheven
Er zijn nieuwe mensen opgestaan en op verschillende plaatsen werkt men met andere vormen van teamleiding. De verandering is niet begonnen of geëindigd bij het veranderen van de 'hark'. Toch is er een hele laag in de organisatie opgeheven toen bleek dat deze niet hielp om beter aan de bedoeling te werken. Ook is er in de loop van het traject afscheid genomen van een aantal mensen die niet langer bij de nieuwe manier van werken pasten.

Een nieuwe cultuur
De docenten gaan nu met meer energie, betrokkenheid en bevlogenheid naar hun werk. Ze hebben meer ruimte om het onderwijs op hun eigen wijze vorm te geven. Er wordt binnen ROC A12 weer op een integrale wijze naar onderwijs en naar de bedoeling daarvan gekeken. De medewerkertevredenheid stijgt weer, het marktaandeel van het totaal aantal studenten dat voor ROC A12 kiest groeit en er ontstaan inmiddels op grote schaal nieuwe initiatieven die in de oude organisatie ondenkbaar waren. In relatief korte tijd handelen steeds meer mensen in de organisatie vanuit een nieuwe cultuur. Een nieuwe cultuur die vrijwel haaks staat op de oude wijze van werken en organiseren.
Met een voorwoord van prof. dr. H.H.F. (Herman) Wijffels en een nawoord van Wouter Hart, auteur van de bestseller Verdraaide organisaties.

Voor wie?
Andersom organiseren is geschikt voor managers en professionals in grote organisaties (meer dan 500 medewerkers) in zowel de profit- als de non-profitsector.

E-book
Deze titel is verkrijgbaar als e-book. Meer informatie over e-books vindt u op de pagina Klantenservice.

Specificaties
 • Uitgever
  Boom
 • Druk
  1
 • Verschenen
  jun. 2016
 • Bladzijden
  184
 • Genre
  Management algemeen
 • Afmetingen
  210 x 148 x 12 mm
 • Gewicht
  274 gram
 • EAN
  9789024404766
 • Bindwijze
  Paperback / Ingenaaid
 • Taal
  Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

De moderne schaapherder

De moderne schaapherder

2019 Aibaraa H. Taibah
€ 17,50
Politieke intelligentie

Politieke intelligentie

Dees van Oosterhout
€ 22,99
De kracht van hospitality

De kracht van hospitality

Frederike Bannink
€ 23,50
Corporate Rebels

Corporate Rebels

Joost Minnaar
€ 20,00
Hoe ziet jouw werk er straks uit?

Hoe ziet jouw werk er straks uit?

Frank Kwakman
€ 20,00