0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Auteur van de Maand: Donna Leon

In oktober is Donners Auteur van de Maand Donna Leon, de Amerikaanse schrijfster van de succesvolle misdaadromans over de Venetiaanse politiecommisaris Guido Brunetti.

Commissario Brunetti is intelligent, rechtvaardig, knap, en is een echte levensgenieter. En hij is de gids bij uitstek voor het hedendaagse Venetië. Als lezer wandel je letterlijk met hem mee door de straatjes van Venetië, op zoek naar moordenaars of corrupte bureaucraten, terwijl je ook af en toe stopt voor espresso bij Brunetti’s favoriete espressobar, of voor goed Venetiaans eten, met bijbehorende grappa’s en wijn.

Goed geconstrueerd en maatschappelijk betrokken - in elk deel van de Brunetti-reeks belicht Donna Leon een ander maatschappelijk probleem. Maar vooral ontzettend leuk om te lezen, dankzij de innemende persoonlijkheid van Guido Brunetti.

In Duitsland is een televisieserie gebaseerd op de Brunetti-reeks van Donna Leon.

Ook zijn er inmiddels een reisboek en een kookboek rond de figuur van Brunetti verschenen (alleen in het Engels verkrijgbaar):

Taste of Venice. At table with Brunetti

Brunetti's Venice

 

Wat niet verdwijnt (26ste Guido Brunetti)

Wanneer hij tijdens een verhoor onverwacht hardhandig uitvalt naar de verdachte, wordt commissario Guido Brunetti op verlof gestuurd. Er wordt hem opgedragen even rust te nemen, en zijn vrouw Paola stuurt hem naar een villa op Sant’Erasmo, een van de grotere eilanden in de Venetiaanse lagune.
Brunetti brengt er zijn dagen door in een bootje en geniet van de stilte. Alles verloopt volgens plan, tot Davide Casati, de beheerder van de villa, na een heftige storm onverwachts is verdwenen. Niemand weet waar hij is, en zelfs de vrouw die hij in het geheim bezocht, heeft hem sinds de storm niet meer gezien.
Brunetti voelt zich verplicht de verdwijning te onderzoeken, en zet zijn vakantie opzij om uit te vinden wat er gebeurd is met de man die nog maar net een vriend was geworden.

Naar het boek

 

Eeuwige jeugd (25ste Guido Brunetti)

Tijdens een fundraisingdiner van de Venetiaanse beau monde raakt commissario Brunetti in gesprek met de oude Contessa Lando-Continui over haar kleindochter die op vijftienjarige leeftijd bijna verdronk en daardoor een hersenbeschadiging opliep. Ze heeft zich nooit neergelegd bij dit drama en zoekt antwoorden op haar vragen. Brunetti belooft uit medelijden met de Contessa de zaak nog eens te bekijken, en ontdekt dat er inderdaad een zaak is.
Te midden van de dagelijkse drukte van het Venetiaanse leven, tekent zich het verhaal af van een vrouw die door het noodlot gevangen raakte in een eeuwige jeugd.

Naar het boek

 

Ik aanbid je (24ste Guido Brunetti)

Operazangeres Flavia Petrelli bezoekt voor een optreden Teatro La Fenice, waar ze jaren geleden voor het eerst kennismaakte met commissario Brunetti. Wanneer ze elkaar daar opnieuw tegenkomen, vertelt ze Brunetti dat een onbekende fan haar op haar reizen volgt en overal een enorme bos gele rozen voor haar achterlaat. Als de fan zich een tijdje later echter toegang verschaft tot haar hotelkamer en daar behalve rozen een bijzondere ketting en liefdesbrieven achterlaat, wordt duidelijk dat ze te maken heeft met een stalker. Dan worden twee mensen uit Flavia's omgeving zwaargewond aangetroffen en lijkt ook de operaster zelf in gevaar.

Naar het boek

 

Tussen de regels (23ste Guido Brunetti)

Commissario Guido Brunetti ontvangt een vreemd telefoontje van de directeur van de Venetiaanse bibliotheek; er zijn kostbare pagina’s gestolen uit enkele zeldzame boeken. Alle sporen leiden naar een Amerikaanse professor die onderzoek deed naar de werken. Maar de man is vertrokken en blijkt onvindbaar.

Naar het boek

 

 

Het onbekende kind (22ste Guido Brunetti)

Commissario Brunetti onderzoekt op aandringen van zijn vrouw de dood van de hulp van de plaatselijke stomerij. De man was doofstom en achterlijk, en lijkt te zijn gestorven door een overdosis slaappillen. 
Het vreemde is echter dat Brunetti geen spoor van hem kan terugvinden in het geboorteregister. Langzaam ontrafelt zich het geheim rond de afkomst van de man. Zijn verleden moest ten koste van alles verborgen blijven en zijn jeugd heeft hij moeten doorbrengen in volledige afzondering. Zag hij werkelijk de slaappillen van zijn moeder aan voor snoepjes, of is er meer aan de hand?

Naar het boek

 

Beestachtige zaken (21ste Guido Brunetti)

Wanneer het lichaam van een man gevonden wordt in een kanaal, staat Brunetti voor een raadsel. Hij heeft weinig aanknopingspunten: het lichaam is dermate aangetast door de stroming dat de man onherkenbaar is geworden. Hij draagt niets bij zich en is niet als vermist opgegeven. Autopsie wijst uit dat de man leed aan de ziekte van Madelung, die een misvorming van het lichaam veroorzaakt. De sporen van deze zeldzame ziekte leiden naar de identiteit van de man die blijkt dierenarts te zijn geweest, en werkzaam in een slachterij. Het onderzoek doet Brunetti belanden in de wereld van de bio-industrie, waarna morele vraagstukken hem niet meer loslaten.

Naar het boek

 

Op dit moment alleen als e-book te krijgen 

Dodelijke conclusies (20ste Guido Brunetti)

Een kwestie van vertrouwen (19e Guido Brunetti)

Gezichtsverlies (18e Guido Brunetti)

Droommeisje (17e Guido Brunetti)

De stille elite (12e Guido Brunetti)

Bedrieglijke zaken (11e Guido Brunetti)

Hemelse juwelen

Onrustig tij (10e Guido Brunetti)

Vriendendienst (9e Guido Brunetti)

Acqua alta (5e Guido Brunetti)

Salto mortale (4e Guido Brunetti)

Dood in den vreemde (2e Guido Brunetti)

Dood van een maestro (1e Guido Brunetti)