0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Auteur van de maand: Robert Seethaler

De Oostenrijkse acteur en auteur Robert Seethaler is Donners auteur van de maand augustus. Drie romans van Robert Seethaler zijn door Liesbeth van Nes in het Nederlands vertaald.

Robert Seethaler (Wenen, 1966) schreef meerdere romans, waaronder het in Duitsland succesvolle Der Trafikant, en brak definitief door met Een heel leven, dat sinds verschijnen in de bestsellerlijsten stond. Wat alle boeken van Robert Seethaler gemeen hebben is, dat je het verhaal wordt ingezogen door zijn poëtische taal.

 

Een heel leven

Een bijzonder indrukwekkende roman over Andreas Egger die, opgenomen in een liefdeloos pleeggezin op een boerderij in de bergen, niet weet waar hij vandaan komt en niet weet waar hij naar toe gaat. Het gaat over het simpele leven van een zeer eenvoudig man, maar dan doet de moderne tijd zijn intrede. Andreas Egger aanvaardt het leven zoals het zich voordoet.

Naar het boek

 

De Weense sigarenboer

Hoe een 17-jarige jongen van het platteland de liefde leert kennen in de hoofdstad Wenen, nadat hij door zijn moeder de wijde wereld in is gestuurd.
Hij komt er in de leer bij een sigarenverkoper, een van zijn vaste klanten is professor Freud. Alles verandert als Oostenrijk wordt geannexeerd door Nazi-Duitsland. Naast Freud krijgt hij ook van zijn moeder via postkaarten wijze levenslessen. De stad Wenen wordt prachtig omschreven, ondanks de verschrikkingen die zich in de straten afspelen.

Naar het boek

 

Het veld

Het is een kerkhof in Paulstadt, waar de doden die er liggen ieder hun persoonlijk verhaal laat horen. Elke stem is anders en klinkt authentiek. Het zijn eigenlijk korte verhalen, maar later blijkt dat ze allemaal in meer of mindere mate met elkaar verband houden. Zo leer je de inwoners van deze stad kennen.

Naar het boek

 

  • Bovenstaande titels zijn ook leverbaar als e-boek.  Bekijk aanbod
  • Een gedeelte van Seethalers oeuvre is ook leverbaar in het Duits. Bekijk aanbod