0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Auteur van de maand: Saskia de Coster

Voor de maand maart hebben we gekozen voor de Vlaamse auteur Saskia de Coster. In januari verscheen haar nieuwste boek "Nachtouders". DIt boek past toevallig mooi binnen het Boekenweek-Thema van deze maand: de moeder de vrouw. In dit boek komt alles voor de hoofdpersoon onder spanning te staan: haar relatie met Juli, haar vriendschap met de biologische vader van haar zoon, haar schrijverschap. Is ze wel een echte moeder, als niet-biologische ouder. En kun je dat leren, een ouder worden? Hoe moet ze zich verhouden tot haar zoon, haar bloedeigen niet bloedeigen zoon? Voor haar vorige boek "Wij en ik" won zij de Opzij Literatuurprijs 2014.

Nachtouders

‘Dit is mijn verhaal, maar het is, denk ik, ook het verhaal van iedere ouder die wel eens gewankeld heeft.’ – Saskia De Coster

Saskia en Juli gaan met hun zoontje van één jaar naar een Canadees hippie-eiland. Daar groeide Karl op, de biologische vader van het jongetje. Ze komen terecht in een wifiloze wereld waar de natuur de wetten dicteert en waar de eilandbewoners een pijnlijk geheim over Karl delen.

Voor Saskia komt alles onder spanning te staan: haar relatie met Juli, haar vriendschap met Karl, haar schrijverschap. Is ze wel een echte moeder, als niet-biologische ouder? En kun je dat leren, een ouder worden? Hoe moet ze zich verhouden tot haar zoon, haar bloedeigen niet bloedeigen zoon?

Naar het boek

 

Wij en ik

 

In Wij en ik belandt de lezer midden in een upper class milieu waar het wemelt van de grote en kleine drama’s en familiegeheimen, en waar liefde, waarheid en ambities regelmatig op gespannen voet staan.
In een Vlaamse verkaveling, boven op een berg, woont de familie Vandersanden. De neurotische, aristocratische Mieke kamt haar tapijten en houdt intussen haar gezin en haar buren nauwlettend in de gaten. Haar echtgenoot, de selfmade man Stefaan, maakt carrière in een door schandalen geplaagd farmaceutisch bedrijf. Dochter Sarah, overbeschermd en benieuwd naar het echte leven, zoekt haar eigen weg met de middelen van haar generatie. Maar zal ook zij ten prooi vallen aan het grote familiegeheim, of kan zij in haar eentje een oud patroon doorbreken?
Wij en ik is een briljante, scherpzinnige familieroman, vol intrigerende karakters die met veel psychologisch inzicht en mededogen opgetekend zijn. Het boek neemt de hedendaagse Europese mens de maat, en beschrijft hoe sterk familiebanden zijn.
Saskia de Coster verweeft met haar sublieme, spitsvondige pen het tragische en het komische in een roman die zowel een literaire Desperate Housewives is als een Europees antwoord op Vrijheid van Jonathan Franzen. Een magistrale kroniek van een manke familie en van deze tijd.

Collega's over Wij en ik:

‘Al jaren de koppigste, grilligste en aantrekkelijkste pen van België.’ Tom Lanoye

‘De Grote Vlaamse Roman is niet dood. Hij is zojuist geschreven door Saskia De Coster. Wij en ik is een roman die me nog lang zal blijven achtervolgen. IJzersterk en onvergetelijk.’ Herman Koch

‘Teder en wreed ontrafelt Saskia De Coster de illusies van social climbers, in een roman die aantoont dat elk ongelukkig gezin nog altijd ongelukkig is op zijn eigen wijze.’  Tommy Wieringa

Naar het boek

 

Eerder verschenen van Saskia de Coster Vrije ValJeuk, HeldDit is van mij (alleen leverbaar als e-boek) en Eeuwige Roem (niet meer leverbaar).