0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Auteur uitgelicht - Susan Sontag

Susan Sontag (1933 - 2004) was een Amerikaans schrijver, filosoof en essayist. Deze maand verschijnen bij De Arbeiderspers maar liefst 3 essaybundels van haar hand in Nederlandse vertaling. Bovendien verscheen afgelopen september een lijvige biografie over Sontag van de hand van Benjamin Moser. Daarom is Susan Sontag Donners Auteur van de maand oktober.

 

Geen schrijver was zo typerend voor de Amerikaanse twintigste eeuw als de gemythologiseerde en onbegrepen, gelauwerde en neergesabelde Susan Sontag. Ze schreef wereldwijd bekroonde romans, films, dagboeken en essays over kunst en camp, porno en politiek, feminisme en homoseksualiteit, faam en stijl, fascisme en communisme.

Sontag - Leven - Werk

Sontag - Leven - Werk

Benjamin Moser

Benjamin Moser vertelt het verhaal van de intellectueel Sontag en onderzoekt het werk waarop haar reputatie berustte. Hij laat de kwellende onzekerheid zien die achter het publieke masker schuilging: de verbroken relaties, de worsteling met haar seksualiteit; wat haar schrijven tot leven wekte en wat het aan het wankelen bracht.
Moser mocht als enige gebruikmaken van Sontags privéarchieven en interviewde wereldwijd honderden mensen, van wie velen nooit eerder spraken over Sontag, zoals haar laatste partner, Annie Leibovitz.

Naar het boek

Bij De Arbeiderspers verschijnen deze maand 3 essaybundels van Sontag in een Nederlandse vertaling. 

Naar het boek

 

Naar het boek

 

Naar het boek

 

Alle titels van/over Susan Sontag