Resultaten voor 'bart van olphen'

Verken de wereld van bart van olphen. Ontdek bestsellers, nieuwe releases en klassiekers. Lees recensies en koop direct online bij Donner. Blijf op de hoogte van nieuwe uitgaven en exclusieve aanbiedingen. Laat je inspireren door de verhalen van bart van olphen!

22 resultaten
  1. Vis van de plank
    1. Bart van Olphen

    Vis van de plank

    De lekkerste borrelplanken met vis uit blik

    Met Vis van de Plank laat visexpert Bart van Olphen zien hoe veelzijdig, verrassend en lekker vis uit blik kan zijn. Dit boek is jouw geheime wapen om in no time spectaculaire visplanken te maken die elke tafel omtoveren tot een feestje. Van zonnige picknicks en bruisende borrelavonden tot een feestelijke kersttafel en een mediterrane avond met vrienden - Bart neemt je mee in de wereld van vis uit blik, dé basis voor spannende, creatieve combinaties.

    € 25,00
  2. Vis van de BBQ
    1. Bart van Olphen

    Vis van de BBQ

    De BBQ is niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuinen. BBQ-en is niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens heel gezellig met je familie, vrienden of zelfs de hele buurt. Toch lijkt vis een beetje achter te blijven. Vinden we het te ingewikkeld of is het gewoon nog niet zo bekend dat vis van de BBQ fantastisch smaakt? En ook schaal- en schelpdieren kun je gewoon op de BBQ gooien. Snel klaar, superlekker en ook nog eens gezond. Dit handboek geeft jou alle handvatten voor een succesvol vis-BBQ-festijn. In de Parijse keukens leerde Bart al dat vis bereiden helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En tijdens zijn vele vis-reizen ervaarde hij dat een simpel vuurtje en goede vis een fantastisch gerecht kan opleveren. Als het gewoon op de kade kan, kan het zeker bij jou in de tuin. Moet je dan meteen zo'n dure BBQ kopen? Nee hoor, het mag, en het geeft ook fantastische resultaten, maar ook op een simpele BBQ kun je perfect vis bereiden. Met een beetje aandacht en goede ingrediënten kom je heel ver. Dus op naar je favoriete visboer of het visschap en de fik erin!

    € 35,00
  3. Visbijbel
    1. Bart van Olphen

    Visbijbel

    werken met vis

    Visbijbel helpt je bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van alle gangbare in Europa verkrijgbare en duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto's leer je stap voor stap alle belangrijke basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden: van kabeljauwwangen snijden, oesters openen en platvis fileren tot tonijnsteak grillen, pijlinktvis bakken en vis roken. De basisbereidingen zijn gelardeerd met praktische vingerwijzingen, klassieke sauzen en traditionele visrecepten uit Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië, België en Nederland.Naast een informatief naslagwerk van de veelvoorkomende soorten op de Europese vismarkt biedt Visbijbel allerhande tips die het maken van een duurzame keuze vereenvoudigen.- Technieken om vis schoon te maken- Meer dan 90 basisbereidingen- Duidelijke stap-voor-stapfoto's- Koude en warme sauzen- Traditionele visreceptenVia de Parijse sterrenkeukens belandde Bart van Olphen in de vis. Al meer dan tien jaar zet hij zich in voor het consumeren van duurzaam gevangen vis. Met zijn bedrijf Fish Tales en via zijn veelgeprezen kookboeken wil Bart de consument laten zien dat je alleen kunt genieten van wilde vis als die is gevangen door mensen die geven om hun vangst en de zee; vissers die bewust omgaan met de oceanen als bron van (hun) leven. Want goede vis kan niet mis! Na zijn eerste kookboek Fish Tales, bekroond met een Gourmand-award, volgde Het Nederlands viskookboek, winnaar Gouden Tulp 2013, en Werken met vis, genomineerd voor een Gourmand-award.

    € 34,99
  4. Man met smaak
    1. Jord Althuizen
    2. Hidde de Brabander
    3. Gertjan Kiers

    Man met smaak

    De beste recepten van Nederlands grootste smaakmakers

    In Man met Smaak vind je de 50 beste recepten voor elke man of mood van de grootste culinaire smaakmakers van Nederland. Gril de ultieme BBQ-burger van Jord Althuizen, organiseer Fishy Friday Night met Bart van Olphen, snijd een juicy steak van Gertjan Kiers, eet eens vega met Arabische smaakmakers van Mounir Toub, zet groente voorop volgens de 80/20 formule van Niven van Bronckhorst-Kunz en eindig met een spectaculair dessert als Grand Finish van Hidde de Brabander. Of je nu een beginnende kok of ervaren BBQ’er bent. Een familieman of een verleider. Een echte vleeseter of geweldige groenten kunt waarderen. De recepten in dit ultieme mannenkookboek zijn makkelijk, voedzaam en vooral heel erg lekker. Gemaakt door mannen met smaak, voor mannen met smaak. Dit kookboek is hét cadeau voor Vaderdag, een verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis of gewoon zomaar.

    € 16,50
  5. Gemüse & Fisch
    1. Bart van , Olphen

    Gemüse & Fisch

    Ausgezeichnet mit dem Deutschen Kochbuchpreis - Platz 3 in der Kategorie "Fisch" Fisch, lange Zeit unterschätzt und falsch zubereitet, erhält in diesem Buch einen frischen und zeitgemäßen Auftritt. Gemüse bildet die Grundlage eines jeden Gerichts und wird von Fisch oder Krustentieren begleitet. Dabei reichen die Rezepte vom einfachen Frühstück bis zu reichhaltigen und festlichen Mahlzeiten und sind ein bunter Mix der internationalen Küche . Eine Inspirationsquelle, mehr Fisch zu essen, aber mit Gemüse in der Hauptrolle! Fisch neu gedacht und innovativ in Szene gesetzt Köstliche und nachhaltige Gemüsegerichte mit Fisch für jede Saison inkl. praktischen Leseband für schnelles Suchen & Finden

    € 9,99
  6. Veggies & Fish
    1. Bart van , Olphen

    Veggies & Fish

    Grilled, sautéed, roasted, even raw-veggies and fish are perfect for each other. But traditionally, fish has been the main event. Bart van Olphen flips the script in this exciting new cookbook starring healthy, fresh produce, with delicious fish and shellfish in the supporting role. Sail away on a world tour of cuisine in 95 mouthwatering recipes-from Italian-inspired Tomato & Tuna Gnocchetti to Miso Eggplant with Fried Mackerel from Japan.FLAVORFUL RAW DISHES, like Cucumber & Fennel Salad with Gin & Tonic Salmon and Vegetable Ceviche with Hake & Jalapeño Tiger's MilkSAVORY CURRIES & STEWS, like Yellow Curry with Mussels and Vegetable Stew with Saffron & MonkfishSCRUMPTIOUS SNACKS & SANDWICHES, like Crudités with Anchoïade & Tapenade and Pan BagnatBELOVED CLASSICS REIMAGINED, like Seaweed-Salmon Burgers with Celery Rémoulade, Spaghetti Carbonara with Spinach, Dulse & Smoked SalmonAn impassioned advocate of sustainable fishing, Bart also demys­tifies ethical shopping and spotlights eco-friendly seaweeds and sea vegetables in irresistible dishes like Sea Lavender & Water Spinach with Shrimp & Tarragon Cream. Spectacularly photographed by David Loftus, this inspired cookbook will change the way you eat Veggies & Fish!

    € 26,00
  7. Veggies & Fish
    1. Bart van Olphen

    Veggies & Fish

    Ruim 80 visrecepten met groente in de hoofdrol

    Met groenten en vis kun je eindeloos variëren. Tijdens zijn talloze visreizen heeft culinair visexpert Bart van Olphen zich laten inspireren door keukens van dichtbij en van verder weg. In Veggies & Fish laat hij zien hoe je op een leuke en goede manier met vis kunt koken, met groenten als ster van de show. Of je nu gaat koken voor een doordeweekse maaltijd, een snelle lunch of feestelijk diner; Veggies & Fish brengt de lekkere en gezonde werelden van groenten en vis samen in ruim 80 fantastische recepten.'Wat word ik blij van de recepten en foto's van de briljante Bart van Olphen en David Loftus. Dit boek is niet alleen een lofzang op de rijkdom van onze dierbare maar ook kwetsbare oceanen, maar ook op de vruchtbare grond om ons heen. Voor de zoveelste keer weet Van Olphen met dit boek duurzaam gevangen vis een belangrijke en heerlijke plek in onze keukens te geven.' - Josh NilandBART VAN OLPHEN is al ruim 15 jaar voorvechter van duurzaam gevangen vis. Hij schreef verschillende - zowel in Nederland als internationaal - zeer goed verkopende viskookboeken. Zijn eerste kookboek Fish Tales en het later verschenen Bart's Fish Tales werden beide onderscheiden met een Gourmand Award. Met zijn boek Het Nederlands viskookboek won hij de Gouden Tulp en voor Werken met vis kreeg hij een Gourmand-nominatie.

    € 32,00
  8. The Tinned Fish Cookbook
    1. Bart van Olphen

    The Tinned Fish Cookbook

    Easy-to-Make Meals from Ocean to Plate - Sustainably Canned, 100% Delicious
    € 20,95
  9. Cooking with tinned fish
    1. Bart van Olphen

    Cooking with tinned fish

    Tasty meals with sustainable seafood

    Tinned fish is delicious, sustainable, and just as good as fresh! Combining the best ingredients, brilliant recipes and tricks and tips, Bart Van Olphen demonstrates the versatility of cooking with the ultimate store cupboard staple. Straight from the pantry and into the pan, discover a tasty take on tinned tuna, salmon, mackerel, mussels and more.

    € 17,95
  10. Vis uit blik 2
    1. Bart van Olphen

    Vis uit blik 2

    Met Vis uit Blik 2 bewijst visman Bart van Olphen van Fish Tales voor eens en voor altijd dat vis uit blik dé absolute keukenheld in ieders keukenkastje is. Deze geheel nieuwe editie vol watertandlekkere recepten, met fotografie van David Loftus, bewijst dat je hier werkelijk eindeloos mee kunt variëren. En na het lezen van de mooie vissersverhalen van Fish Tales kies je zeker voor duurzaam. Zodat we met dit boek in de hand samen nog vele jaren kunnen genieten van vis uit blik.

    € 20,99
  11. Frisch gefischt
    1. Bart van , Olphen

    Frisch gefischt

    Gebraten, gedünstet, gegrillt oder roh: Fisch kann auf viele Arten zubereitet werden, er ist lecker und gesund. Nur nachhaltig gefischt sollte er sein! Folgen Sie Bart van Olphen einmal um den Globus: Der Spitzenkoch und Fischenthusiast erzählt von Häfen und Helden, weiß alles über nachhaltige Fischerei und liefert über 100 fantastische Fischrezepte vom kanadischen Lobster über spanische Anchovis bis zu indischen Muscheln. Stets frisch gefischt!

    € 19,99
  12. Vis uit Blik
    1. Bart van Olphen

    Vis uit Blik

    Bart van Olphen zet zich al jaren in voor duurzaam gevangen vis. Vis uit blik is zijn nieuwe kookboek, waarin hij je laat zien hoeveel verrassende culinaire mogelijkheden vis uit blik biedt. Kookinspiratie voor alle vis uit blik, van tonijn, zalm, krab en makreel tot garnalen, mosselen en sardines. Naast de 65 heerlijke gerechten laat Bart van Olphen je ook kennismaken met de vissers. Ze vissen met respect voor de natuur. En ook als consument draag je positief bij aan de visstand en vistechniek door duurzame ingeblikte vis te kopen. Dat je hierbij niets aan smaak hoeft in te boeten, merk je snel genoeg!

    € 19,50