0
Vanaf €15,- geen verzendkosten.
Snelle levering aan huis, maar ook af te halen in de winkel.
Snelle levering aan huis, maar ook af te halen in de winkel.
€ 59,00

De uitgave Besluit activiteiten leefomgeving, Tekst & Toelichting bevat de tekst en een artikelsgewijze toelichting op het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal), dat in 2019 in werking moet treden samen met de Omgevingswet. Daarnaast is er per hoofdstuk ook een korte inleiding met belangrijkste wetenswaardigheden opgenomen.

Het Bal bepaalt over welke activiteiten in de fysieke leefomgeving door het Rijk regels worden gesteld en wat daarbij de verhouding is tussen algemene rijksregels en vergunningplichten. Het Bal bepaalt daarnaast ook welk bestuursorgaan bevoegd gezag is voor de algemene rijksregels. Het besluit benoemt tevens 87 milieubelastende activiteiten, waarbij via een richtingswijzer is aangegeven of een omgevingsvergunning is vereist voor die activiteit en voor een lozingsactiviteit en/of algemene regels van toepassing zijn.


De uitgave bevat daarvoor niet alleen een artikelsgewijze toelichting en een korte inleiding met belangrijkste wetenswaardigheden, maar ook is voorzien in verhelderende overzichten en bijlagen en een uitgebreid trefwoordenregister, dat ook verwijst naar de Omgevingswet en de drie andere AMvB's: het Omgevingsbesluit (Ob), het Besluit kwaliteit leefomgeving (Bkl), en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). De wet en AMvB's vormen immers een geheel.

Met deze uitgave kunnen overheden, bedrijven, organisaties, burgers, rechters, wetenschappers en studenten zich voorbereiden op de implementatie van het nieuwe omgevingsrecht.

Zodra wet en de AMvB's in het Staatsblad staan, volgt een actualisatie met track records. Op deze wijze kan de gebruiker die nu kennis neemt van de Omgevingswet en de ontwerp-AMvB's straks in korte tijd bekend raken met de definitieve versies.

Auteur: Jan van den Broek

ISBN: 9789491930652

Verschenen januari 2017

  • Bindwijze: Paperback / Ingenaaid
  • Uitgever: Berghauser Pont Publishing
  • Druk: 1
  • Verschenen: sep. 2016
  • Taal: Nederlands
  • Genre: Staats- en bestuursrecht
  • Dimensies: 242 x 167 x 35 Millimeters
  • Gewicht: 1136 gram
  • EAN: 9789491930652

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Dit product heeft nog geen uitgebreide reviews

Geef uw mening en schrijf als eerste een review.

Gerelateerde producten

Proeve van een verbeterde Grondwet

Proeve van een verbeterde Grondwet

Huub Linthorst
€ 39,95
Een goede raad

Een goede raad

Aalt Willem Heringa
€ 14,90
Het juridische begrip van godsdienst

Het juridische begrip van godsdienst

Adriaan Vleugel
€ 60,00
Staatssteun

Staatssteun

A.D.L. Knook
€ 95,00
Donner und Blitz

Donner und Blitz

Bart-Jan van Ettekoven
€ 29,00