0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Big Data, AI & Privacy

Ik weet je wachtwoord

Ik weet je wachtwoord

Daniël Verlaan

Je koopt iets op Marktplaats en even later wordt je bankrekening geplunderd; je slimme thermostaat is gegijzeld en zolang je niet betaalt blijft het 37 graden in je huis; je gloednieuwe beveiligingscamera zegt opeens 'suck my dick' tegen je. Het internet is een wereld vol mogelijkheden - ook voor criminelen. Het zijn griezelige, maar ook verbluffende verhalen. Met gevaren waar je je tegen kunt beschermen. Hoe? Daar weet techjournalist Daniël Verlaan alles van. Hij ging undercover in schimmige netwerken, sprak met de puber die de Nederlandse banken platlegde en zocht uit hoe een kleine arthousebioscoop op grote schaal onze computers gijzelde. Ik weet je wachtwoord wil je niet paranoïde maken, wel minder naïef. Lees de verhalen van Daniël Verlaan en wees voorbereid. Daniël Verlaan (1989) is een van de belangrijkste techjournalisten van het moment. Hij werkt voor RTL Nieuws. Vorig jaar ontving hij de Loep, de prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek, en de Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland.

bestel

The Art Of Invisibility

The Art Of Invisibility

Kevin D. Mitnick
€ 17,95
Kingdom Of Lies

Kingdom Of Lies

Kate Fazzini
€ 12,95
The Trust Manifesto

The Trust Manifesto

Damian Bradfield
€ 18,95
De digitale epidemie

De digitale epidemie

Rob Oostveen
€ 23,50
Big data voor Dummies

Big data voor Dummies

Judith Hurwitz
€ 19,99
Zo hadden we het niet bedoeld

Zo hadden we het niet bedoeld

Jesse Frederik

Tienduizenden families werden vermalen door de overheid. Relaties liepen op de klippen, banen raakten verloren, levens werden verwoest. In wat bekend kwam te staan als de toeslagenaffaire werden jaren aan kinderopvangtoeslagen teruggevorderd. Met desastreuze gevolgen. In een thriller van een reconstructie laat onderzoeksjournalist Jesse Frederik zien hoe de toeslagenaffaire tot stand kwam en tot de val van het kabinet kon leiden. De ontluisterende conclusie: vrijwel iedereen – ministers, Kamerleden, ambtenaren, journalisten – deed wat je van ze zou verwachten, en juist daardoor liep alles mis. Reacties: ‘Konden we Jesse Frederik maar klonen. Zoals Jesse hier het groepsdenken rondom politieke schandalen ontrafelt, is onnavolgbaar knap.’ – Joris Luyendijk ‘Dit boek laat zien wat er gebeurt als beelden en sentimenten het winnen van feiten en waarden, het collectieve geheugen sleets is en uitvoerbaarheid niet telt in de politiek. Dan verliest de burger die op de overheid is aangewezen.’ – Herman Tjeenk Willink

bestel

••

Confident Cyber Security

Confident Cyber Security

Jessica Barker
€ 18,95
Komt een vrouw bij de hacker

Komt een vrouw bij de hacker

Maria Genova
€ 14,99
The Internet Is Not The Answer

The Internet Is Not The Answer

Andrew Keen
€ 21,50
Surveillance Valley

Surveillance Valley

Yasha Levine
€ 12,95
Pas op je passwords

Pas op je passwords

Patrick Mackaaij
€ 14,99  € 11,99
Cult Of The Dead Cow

Cult Of The Dead Cow

Joseph Menn
€ 18,50
Het internet is stuk

Het internet is stuk

Maar we kunnen het repareren
Marleen Stikker

De begintijd van het internet was veelbelovend. Internetpioniers als Marleen Stikker hielpen het medium publiek toegankelijk te maken en vorm te geven vanuit democratische waarden. Maar de techreuzen wisten onze digitale omgeving volledig over te nemen en daarmee zelfs onze democratie en onze identiteit aan te tasten. We zijn onze digitale soevereiniteit kwijtgeraakt. We worden afgeluisterd, gestuurd, gevolgd, geleefd, en dat hebben we zelf laten gebeuren. In Het internet is stuk onderzoekt Marleen Stikker wat er misging en hoe we die digitale soevereiniteit kunnen terugwinnen door de mens en niet de economie centraal te stellen, onze data te beschermen, en onze technologieën te doorgronden. We moeten de macht over ons digitale leven weer naar ons toe trekken. We hebben het internet stukgemaakt, we moeten – en kunnen! – het ook weer repareren.

Marleen Stikker (1962) is internetpionier van het eerste uur. In 1993 richtte ze De Digitale Stad op, de eerste Nederlandse internetprovider die gratis toegang gaf tot het web. Vijfentwintig jaar geleden startte ze Waag, een onderzoeksinstituut voor kunst, technologie en samenleving. Daarnaast was ze onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de duurzame Fairphone.

bestel

•••

If Then

If Then

Jill Lepore
€ 21,50
How The Internet Really Works

How The Internet Really Works

Article 19
€ 24,50
Cybersecurity voor Dummies

Cybersecurity voor Dummies

Joseph Steinberg
€ 32,99
IT-security

IT-security

Tom de Mulder
€ 44,99
The Hype Machine

The Hype Machine

Sinan Aral
€ 18,95
The System

The System

Ball James Ball
€ 18,95
Ik weet wie je bent en wat je doet

Ik weet wie je bent en wat je doet

Hoe we onze privacy verliezen en wat je daaraan kan doen
Matthias Dobbelaere-Welvaert

We maken vandaag allemaal gebruik van het internet, voor zeer uiteenlopende redenen. Dat je gemakshalve snel op ‘cookies accepteren’ klikt of de ‘terms & condition’ aanvaardt zonder die te lezen is een evidentie geworden. Maar wat zet je daarmee eigenlijk in gang? In Ik weet wie je bent en wat je doet neemt privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert je mee achter de martphoneschermen. Waar bedrijven je gretig en stiekem volgen, en de overheid je bespioneert. Hoeveel privacy hebben we eigenlijk nog? Beschermen we die voldoende, en hoe ziet de wereld eruit zonder? In praktische hoofdstukken, waarin de actualiteit nooit ver weg is, leer je hoe je je privéleven weer in handen kan nemen, in alledaagse situaties: op de werkvloer, op vakantie, op school, bij de dokter, en ja… ook op Tinder. Dat is belangrijk, want je privacy is meer waard dan je denkt. Dobbelaere-Welvaert neemt zijn lezers mee in een wereld van algoritmes, advertenties, schimmige tussenbedrijven, en volgt het spoor van het geld: van de lokale bakker die je op Facebook probeert te bereiken, tot de overheid die kwistig met belastinggeld strooit. Of WhatsApp je écht afluistert? Je komt het te weten in dit boek.

bestel

••••

Don't Be Evil

Don't Be Evil

Rana Foroohar
€ 13,95
Superintelligence

Superintelligence

Nick (professor In The Faculty Of Philosophy & Oxford Martin School And Director Bostrom
€ 12,95
Ontdek de groeikansen van AI

Ontdek de groeikansen van AI

Gieling Remy
€ 27,99
Privacy Is Power

Privacy Is Power

Carissa Veliz
€ 18,95
Deep Fakes And The Infocalypse

Deep Fakes And The Infocalypse

Nina Schick
€ 11,50
Smart Humanity

Smart Humanity

Wouter Bronsgeest
€ 24,99
Je hebt wél iets te verbergen

Je hebt wél iets te verbergen

Over het levensbelang van privacy
Maurits Martijn & Dimitri Tokmetzis

Facebook weet bij wie je gisteren op bezoek ging De Belastingdienst zag hoe je er kwam Apple hield bij hoe lang je er bleef Samsung hoorde wat je er zei En Google wist al dat je het van plan was In Je hebt wél iets te verbergen laten onderzoeksjournalisten Maurits Martijn (1981) en Dimitri Tokmetzis (1975) zien waarom privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Ze leggen bloot welke gegevens je allemaal weggeeft en aan wie. En, belangrijker nog: welke ingrijpende gevolgen dat heeft. Hun journalistieke zoektocht voor De Correspondent werd de afgelopen jaren bekroond met diverse prijzen, waaronder De Loep voor de beste online onderzoeksjournalistiek

'Van fraudebestrijders tot de adverteerders, iedereen wil een profiel van jou, op basis van big data. En jij weet van niks.' vertellen Martijn en Tokmetzis in NRC Handelsblad.

bestel

•••••

Aiq

Aiq

Nick Polson
€ 16,50
Human Compatible

Human Compatible

Stuart Russell
€ 13,95
Weapons Of Math Destruction

Weapons Of Math Destruction

Cathy O'neil
€ 12,95
Apocalypse How?

Apocalypse How?

Oliver Letwin
€ 16,95
Technologie de baas

Technologie de baas

Joop Hazenberg
€ 23,99
(On)Veilig online

(On)Veilig online

Bescherm jezelf tegen cybercrime en privacyschenders
Andrew Dasselaar

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als je je registreert, krijg je gratis toegang, plus kortingen en relevante extra’s.

Bedrijven die persoonlijke informatie over je verzamelen en doorverkopen aan de hoogste bieder. E-mails die je proberen wijs te maken dat er stiekem met een webcam compromitterende opnames van je zijn gemaakt. Ransomware die alle informatie op je computer versleutelt zodat je er pas bij kunt nadat je honderden euro’s hebt betaald. De tijd dat internet een plek was van idealen en hoopvolle dromen voor een betere toekomst, is voorbij.

 

Cowboykapitalisme en digitale criminelen bedreigen zowel je privacy als je portemonnee. In het boek (On)veilig online lees je wat je kunt doen om jezelf te beschermen, hoe je anoniem blijft, en wat je rechten zijn. In interviews met hackers, beveiligingsexperts, privacydeskundigen en digitale rechercheurs leer je van professionals hoe cybercriminelen en privacyschenders denken, en hoe je ze te slim af kunt zijn.

bestel

••••••

Mindf*ck

Mindf*ck

Christopher Wylie
€ 12,95
Wie niet tech is, is gezien

Wie niet tech is, is gezien

Martijn Vet
€ 10,00
Coders

Coders

Clive Thompson
€ 12,95
De Coders

De Coders

Clive Thompson
€ 24,50
Life 3.0

Life 3.0

Max Tegmark
€ 27,50
Human/machine

Human/machine

Daniel Newman
€ 20,50