0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Binnenkort leverbaar

Deze titels verschijnen begin 2021.

te reserveren boeken

Spinozaland

Spinozaland

Maxime Rovere
€ 34,99
In de huid van de Boeddha

In de huid van de Boeddha

Paul van der Velde
€ 24,99
Nederlands slavernijverleden

Nederlands slavernijverleden

Henk den Heijer
€ 29,99
Slavernij en beschaving

Slavernij en beschaving

Karwan Fatah-Black
€ 20,99
Moederstad

Moederstad

Philip Dröge
€ 27,99
Fortuna's kinderen

Fortuna's kinderen

Annejet van der Zijl
€ 24,99
De goedheidsparadox

De goedheidsparadox

Richard Wrangham
€ 23,99
Shuggie Bain

Shuggie Bain

Douglas Stuart
€ 16,50
De betoverende werkelijkheid

De betoverende werkelijkheid

Richard Dawkins
€ 17,50
Wat wij willen

Wat wij willen

Isabel Allende
€ 17,50
Hoe ik toch huisjesmelker werd

Hoe ik toch huisjesmelker werd

Hans de Geus
€ 21,99
Financieel fit in 30 dagen

Financieel fit in 30 dagen

Jasperien van Weerdt
€ 18,99
Afslag 23

Afslag 23

Özcan Akyol
€ 22,50
Kafka in de rechtsstaat

Kafka in de rechtsstaat

Ellen Pasman
€ 20,00
Het land moet bestuurd worden

Het land moet bestuurd worden

Wim Voermans
€ 22,50
Ontdekking van de natuur

Ontdekking van de natuur

Jan Luiten van Zanden
€ 24,99
Helgoland

Helgoland

Carlo Rovelli
€ 20,99
Het stemmetje in je hoofd

Het stemmetje in je hoofd

Ethan Kross
€ 21,99
De wereld na de pandemie

De wereld na de pandemie

Fareed Zakaria
€ 21,99
Willem Drees

Willem Drees

Jelle Gaemers
€ 36,50
Reis naar het spiegelpaleis

Reis naar het spiegelpaleis

Gerrit Jan Zwier
€ 21,99
Als ik God was

Als ik God was

Youp van 't Hek
€ 17,99
Het aanzien van 2020

Het aanzien van 2020

Han van Bree

In Het aanzien van 2020 geeft Han van Bree op zijn bekende en veelgeprezen manier een overzicht van twaalf maanden wereldnieuws: direct, verhelderend en met humor. De opvallendste nieuwsverhalen uit binnen- en buitenland van het hele jaar komen aan bod, voorzien van aansprekende foto’s. Naast wereldschokkende gebeurtenissen ook ruimschoots aandacht voor rages, sport en cultuur.

€ 20,99 > verwacht 19 januari 2021 

reserveer
De Cursus

De Cursus

Elvin Post

In De cursus, de nieuwe thriller van Elvin Post, heeft Carol Arrington een droom: schrijfster worden. Door omstandigheden en uitstelgedrag is het er nog niet van gekomen. Dan wijst een vriendin haar op Kill Your Darlings, de jaarlijkse schrijfcursus op Big Rock Island van bestsellerauteur Victor Aster. Carol besluit te gaan. Maar wanneer op het eiland vlak na elkaar twee cursisten om het leven komen en communicatie met het vasteland niet mogelijk blijkt, begint ze al snel te begrijpen dat haar doel om een boek van de grond te krijgen weleens zou kunnen veranderen in een strijd voor haar leven.

€ 20,99 > verwacht 21 januari 2021 

reserveer
De tuinen van Buitenzorg

De tuinen van Buitenzorg

Jan Brokken

Toen de 23-jarige Olga en de twee jaar oudere Han in 1935 naar Nederlands-Indië verhuisden, was het alsof de ene na de andere wereld voor hen openging, in een bijna duizelingwekkend tempo. De eerste maanden brachten ze door op Java, later woonden ze in Makassar, waar Han onderzoek deed. Het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog verwoestte de wereld waarin Olga en Han volledig waren opgegaan. In 1947 moesten ze terugkeren naar Nederland. Olga is de moeder van Jan Brokken vóór ze zijn moeder werd. Na het overlijden van zijn ouders overhandigde tante Nora hem de brieven en foto’s die haar zus Olga haar vanuit Buitenzorg en Makassar schreef. Teder, sensitief en tastend zoekt Brokken in die brieven naar de vrouw die gedurende haar leven altijd een onbekende voor hem was gebleven: ‘Mijn broers kenden mijn moeder uit Indië, ik niet. Mijn broers hadden mijn moeder geen moment uit het oog verloren in het jappenkamp, hadden op de stapelbedden boven haar gelegen in de hut van het repatriëringsschip. Ik kende haar alleen als de vrouw van de dominee in een oer-Hollands dorp.’ Haar verhaal verweeft Jan Brokken op ingenieuze wijze met beschouwingen over muziek, literatuur, cultuur en geschiedenis, zoals componist Leopold Godowsky die in de ban raakte van de gamelan, de taalgeleerden Adriani, Matthes, Cense die hele werelden ontdekten en de moeder van Hella S. Haasse, die de bekendste concertpianist van Indië was. De tuinen van Buitenzorg is een juweel van een boek, van een schrijver op de toppen van zijn kunnen.

€ 22,99 > verwacht 2 februari 2021 

reserveer
Vroeger schreef ik, nu leef ik

Vroeger schreef ik, nu leef ik

J.M.A. Biesheuvel

In het afgelopen voorjaar werd regelmatig met Maarten gesproken over een bundeling van ooit in tijdschriften verschenen verhalen die nog niet gebundeld waren. “Ja maar welke verhalen zijn dat dan?” vroeg hij de eerste keer enigszins achterdochtig. Vanaf dat moment werden regelmatig verhalen aan hem voorgelezen, soms las hij ze zelf. De ene keer keurde hij het verhaal goed, een andere keer krachtig af. 

Vijf weken nadat hij in Sunny Home was gevallen overleed hij op 30 juli, thuis, in zijn vertrouwde omgeving. Na de begrafenis werd begonnen met het ontruimen van het huis waar hij met Eva veertig jaar had gewoond.  

Er werd, grote verrassing, een forse aantal verhalen in manuscriptvorm gevonden; in een archiefkast, op de bovenste plank van de boekenkast in z’n kamer, in twee bureauladen, in een kast op Eva’s kamer. Het was bekend dat Maarten tijdens het schrijven regelmatig verhalen weggegooide, vaak om niet altijd even duidelijke redenen. Het was niet bekend dat hij zoveel verhalen had bewaard. 

In Vroeger schreef ik, nu leef ik staat een keuze uit de verhalen die of alleen in tijdschriften zijn verschenen of als manuscript in Sunny Home werden gevonden. 

€ 18,00 > verwacht 2 februari 2021 

reserveer
De kosmische komedie

De kosmische komedie

Frank Westerman

Sterrenkijken komt voort uit verwondering. Ruimtevaart uit rivaliteit.

De kosmische komedie is een filmische vertelling over reikhalzen naar een betere wereld – buiten de dampkring. Met een telescoop of met een raket, de mensheid blijft haar verlangen richten op de kosmos. Uit gemis? Wat verwachten we op de maan of Mars te vinden dat ons op aarde ontbreekt? Middelpunt is de Westerbork-sterrenwacht die met zijn majestueuze schotelantennes de hemel aftast, op het terrein van het voormalige nazidoorvoerkamp. In sprankelend proza neemt Frank Westerman je mee van Venetië naar Florence en Turijn – op een tijdreis langs ons kantelende beeld van de hemel, met of zonder god. Als je, net als Galileo, de aarde voorgoed uit het centrum van het heelal kegelt, waar moet je dan nog het paradijs zoeken? Waar de hel? Van Eise Eisinga en Joeri Gagarin tot de eerste ‘vrouwelijke’ robotmens in de ruimte, De kosmische komedie is science-non-fictie op zijn alleraanstekelijkst.

€ 21,99 > verwacht 28 januari 2021 

reserveer
Vaxx - Hoe vaccinaties de wereld beter hebben gemaakt

Vaxx - Hoe vaccinaties de wereld beter hebben gemaakt

Roel Coutinho

Vaxx van voormalig directeur van het RIVM Roel Coutinho vertelt hoe vaccinaties onze wereld beter hebben gemaakt. Polio, pokken, mazelen, difterie, kinkhoest, rode hond of hepatitis B – je hoeft niet ver terug in de tijd te gaan om een beeld te krijgen van de ontwrichtende effecten die infectieziekten in het verleden wereldwijd hebben gehad.

Ook al denkt menig antivaxer er anders over, dankzij de preventieve werking van vaccinatieprogramma’s hebben wij ons van ernstige kinderziekten bevrijd en zijn ook ouderen steeds beter beschermd. Nieuwe pandemieën en epidemieën – zoals corona, aids, sars of ebola – hebben echter keer op keer laten zien dat het naïef is te denken dat we infectieziekten voor altijd hebben bedwongen.

In Vaxx schetst Roel Coutinho de historische en medische geschiedenis van de infectieziekten waartegen wij ons dankzij vaccinaties kunnen wapenen. In een wereld die op zijn grondvesten schudt vanwege covid-19 laat Coutinho zien hoe vaccins in het verleden zijn ontwikkeld en welke bijdrage ze leveren aan onze gezondheid.

€ 21,99 > verwacht 19 februari 2021 

reserveer
Erasmus - Dwarsdenker

Erasmus - Dwarsdenker

Sandra Langereis

Erasmus is een van de grootste cultuurdragers van Nederland en België, en zelfs van heel Europa. Hij wordt beschouwd als sleutelfiguur voor de overgang van middeleeuwen naar moderne tijd. Zijn betekenis voor de literatuur- én wetenschapsgeschiedenis is immens. Erasmus’ duizenden brieven over gewetensdwang en persvrijheid hebben niets aan zeggingskracht ingeboet. Het grootste deel van Erasmus’ leven en werk bleef tot nu toe onderbelicht. Langereis is de eerste biograaf die zijn levensverhaal recht doet door zijn briefwisseling op de voet te volgen en zijn complete literaire erfenis te beschrijven. Ze toont hem als de sprankelende auteur van de Lof der zotheid en als brutale bijbelwetenschapper die het net zo hevig aan de stok kreeg met pauselijke inquisiteurs als met Luther. Erasmus’ levensverhaal werpt licht op een opwindend tijdvak: de eeuw van felle humor en grof geweld, van religieus fanatisme en strijd voor intellectuele vrijheid. Deze rijke biografie maakt de actualiteit van geschiedenis invoelbaar. Met Erasmus. Dwarsdenker schreef Sandra Langereis opnieuw een betrokken biografie die de aandacht vestigt op de onmisbaarheid en kwetsbaarheid van cultuur in alle tijden.

€ 34,99 > verwacht 25 februari 2021 

reserveer