0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boek & Meester #10

Boek & Meester #10
vr 16 juni 201720:00 - 22:00

Met haar eerste roman De God van Kleine Dingen won Arundhati Roy in 1997 de Booker Prize. Het boek werd een wereldwijde bestseller – in Nederland werden er meer dan 100.000 exemplaren van verkocht. Nu, na twintig jaar, verschijnt haar nieuwe roman Het ministerie van Opperst Geluk.

  • Entree: Toegang € 10,- | bestel kaarten via boekenmeester.nl
  • Locatie: De Doelen - Jurriaanse Zaal - Schouwburgplein 50 - Rotterdam

Interviewer Ernest van der Kwast gaat met de Indiase schrijfster en politiek activiste in gesprek over haar werk.

Op een begraafplaats buiten de muren van Old Delhi vouwt een bewoner zijn versleten Perzische tapijt open. Op een betonnen stoep ligt, even na middernacht, plotseling een baby. In een besneeuwde vallei schrijft een vader een brief aan zijn vijfjarige dochter over de mensen die haar begrafenis bezochten. Het ministerie van Opperst Geluk neemt ons mee op een lange reis over het Indiase continent. Het sleurt ons diep in de levens van kleurrijke personages. Ieder van hen is op zoek naar veiligheid, betekenis en liefde. Het ministerie van Opperst Geluk is een hecht vervlochten, menselijk en zintuiglijk verhaal van grote intensiteit en originaliteit; zowel een liefdesgeschiedenis als een provocatie. Het wordt verteld met fluisterstem, in een schreeuw, in vreugdevolle tranen en soms met een bittere lach. Op elke pagina bewijst Arundhati Roy het wonder van haar vertelkunst.

Boek & Meester is een nieuw, maandelijks literatuurprogramma. Per editie staat één (inter)nationale topauteur centraal. De kern van het programma wordt gevormd door een geestdriftig gesprek, maar er is ook voordracht en ruimte voor vragen uit het publiek.

Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop.