0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boek&Meester #11: Nicole Krauss - Donker woud

Boek&Meester #11: Nicole Krauss - Donker woud
wo 30 augustus 201720:00 - 22:30

Op 12 september verschijnt de nieuwe, grote roman van Nicole Krauss in de VS. Twee weken eerder komt de Nederlandse vertaling al uit – een wereldprimeur! Boek & Meester is daarom verguld om de Amerikaanse schrijfster Nicole Krauss te verwelkomen in Rotterdam. Interviewer Ernest van der Kwast gaat met haar in gesprek over haar schrijverschap en haar nieuwe roman Donker woud.

  • Entree: Toegang € 10,- | kaartverkoop via www.boekenmeester.nl
  • Locatie: Arminius, Museumpark 3, Rotterdam | 20:00 uur (deuren open 19:30)

Nicole Krauss brak internationaal door met De geschiedenis van de liefde, dat in meer dan 35 talen verscheen en vorig jaar werd verfilmd. Donker woud is haar vierde roman.

Donker woud
Jules Epstein, een vermogend New Yorker, besluit aan het einde van zijn leven een andere weg in te slaan en zijn rijkdom beetje bij beetje te doneren. Met de laatste restanten reist hij naar Israël om daar een blijvend monument voor zijn ouders op te richten. Dan ontmoet hij Menachem Klausner, die hem aanziet voor een nazaat van Koning David en hem uitnodigt voor een reünie. Zijn Klausners motieven zuiver? Ook een bekend Amerikaans auteur begeeft zich naar Israël. Ze laat haar gezin achter in Brooklyn en checkt in bij het Hilton Tel Aviv in de hoop dat het hotel als inspiratiebron voor haar nieuwe roman kan dienen. Een ontmoeting met professor Geizi Friedman zet haar op een ander spoor: hij weet waar de onvoltooide manuscripten van Kafka bewaard worden en wil dat ze er een af schrijft.

Donker woud is een betoverende roman over persoonlijke ontwikkeling, over herinneren en over welke plaats geschiedenis in ons bestaan inneemt.

‘Voortreffelijk… Ik ben vol bewondering.’ – Philip Roth

Boek & Meester is een maandelijks literatuurprogramma. Per editie staat één (inter)nationale topauteur centraal. De kern van het programma wordt gevormd door een geestdriftig gesprek, maar er is ook voordracht en ruimte voor vragen uit het publiek. Boekhandel Donner en Boekhandel v/h Van Gennep zijn voor Boek & Meester partners-in-boeken en verzorgen om en om de boekverkoop. Donner acteert op 30 augustus.

Voor meer informatie en kaartverkoop klik hier.