0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boek & Meester #13: Tommy Wieringa vertelt over zijn nieuwe, grote roman 'De heilige Rita'.

Boek & Meester #13: Tommy Wieringa vertelt over zijn nieuwe, grote roman 'De heilige Rita'.
vr 10 november 201720:00 - 22:00

Op 10 november is de alom bejubelde schrijver Tommy Wieringa te gast in Boek & Meester. Hij vertelt over zijn nieuwe, grote roman 'De heilige Rita'. Interviewer: Ernest van der Kwast

  • Entree: Entree: € 10,-
  • Locatie: Arminius | Museumpark 3 | Rotterdam

Tommy Wieringa is de auteur van onder meer Joe Speedboot (F. Bordewijk-prijs), Caesarion (shortlist International IMPAC Dublin Literary Award) en Dit zijn de namen (Libris Literatuur Prijs). In 2014 schreef hij het Boekenweekgeschenk, Een mooie jonge vrouw. Het werk van Tommy Wieringa wordt in meer dan twintig landen vertaald. In oktober verschijnt zijn nieuwe roman De heilige Rita.

Bijna vijftig jaar woont Paul Krüzen met zijn vader in een Saksische spookboerderij buiten Mariënveen, een vergeten dorp aan de grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. Lang geleden stortte een Russische piloot neer in het maïsveld achter hun huis. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking, waarvan ze nooit volledig zijn bekomen. Na de Rus kwamen de Chinezen, die het café en de snackbar in het dorp overnamen, daarna volgde de rest van de wereld. Met hen kwam ook de onzekerheid. In De heilige Rita toont Tommy Wieringa met weergaloze precisie hoe de moderniteit binnendringt in een dorpse gemeenschap.

‘De enigen die er de afgelopen jaren in zijn geslaagd de heilige graal van een totale roman te bereiken, zijn W.G. Sebald met Austerlitz, J.M. Coetzee met In ongenade en Philip Roth met Alleman. Aan die lijst zouden we de naam van Tommy Wieringa kunnen toevoegen.’ – Le Figaro

Boek & Meester is een maandelijks literatuurprogramma. Per editie staat één (inter)nationale topauteur centraal. De kern van het programma wordt gevormd door een geestdriftig gesprek, maar er is ook voordracht en ruimte voor vragen uit het publiek. Boekhandel Donner en Boekhandel v/h Van Gennep zijn voor Boek & Meester partners-in-boeken en verzorgen om en om de boekverkoop. Donner acteert op 10 november.

Voor meer informatie en kaartverkoop klik hier.