• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boek van de Maand november 2022

Wulk - Vallen & Opstaan van Myrte Leffring
is Boek van de Maand november

Hoe anders druk je je uit over hetzelfde, in proza en poëzie? Hoe blijken deze literaire genres het beeld van ‘een geschiedenis’ te completeren?
In een uniek literair experiment wordt een aangrijpende familiegeschiedenis verwoord. Een roman en een dichtbundel, een tweeluik van verbeelding samengevoegd in een luxe kartonnen stofomslag. Vorm en inhoud kwamen zelden mooier samen.
Dichter Myrte Leffring schreef hiermee haar derde dichtbundel en debuteert met het tweeluik WULK - Vallen & Opstaan als romanschrijver. Het boek, dat bij uitgeverij de Meent verschijnt, wordt zondag 30 oktober tijdens het literaire festival Woordnacht bij Donner gepresenteerd.
Wij vinden het zo’n bijzondere prestatie dat we het graag als Boek van de Maand november aanprijzen.


Een tweeluik in proza en poëzie
Myrte Leffring

In de roman WULK, met de onheilspellende ondertitel Vallen, heeft de koele advocaat Lea Noorderveen haar zaakjes goed voor elkaar. Een mooi kantoor in Noord-Holland, een ruim appartement, een drukke baan. Ze lijkt de breuk met haar jongere zus Kim te hebben verwerkt. Maar dan krijgt ze een bericht van Kim dat haar terugvoert naar die zomervakantie waarin hun moeder verdween, twintig jaar geleden in Normandië. Langzaam wordt duidelijk waarom de zussen elkaar al die jaren niet hebben gezien en welke rol hun vader, die destijds het gezin verliet, daarbij heeft gespeeld. Herinneringen en gevoelens die Lea langdurig heeft weten te verdringen, komen onstuitbaar naar boven. Over die verzwegen wereld gaat de bijbehorende dichtbundel WULK, met de ondertitel Opstaan. Over verlies en verlangen, en een schuldgevoel dat misschien wel onterecht is.

 ‘In één adem uitgelezen. Myrte Leffring plaatst poëzie tegenover proza en toont zo de kracht van zwijgen naast die van zeggen.’ – Eva Gerlach

Bestel: Wulk - Vallen en Opstaan

©Rosa van Ederen

Myrte Leffring (1973) publiceerde eerder de dichtbundels Om je schouders hang ik de nachten en De tere bloemen van het verstand. Leffring heeft veel ervaring met het geven van schrijfworkshops, niet alleen voor culturele instellingen maar ook in het primair en secundair onderwijs. Ze is hoofdredacteur van Awater, presenteert het literaire podium Awater Live, was redacteur bij BoekieBoekie en programmeur bij organisaties als Villa Augustus, Wonderfeel en Woordnacht.

Wulk - Vallen en Opstaan

Wulk - Vallen en Opstaan

Myrte Leffring

Een tweeluik in proza en poëzie
€26,90

De roman Wulk – ondertitel Vallen – gaat over de koele advocaat Lea Noorderveen, die haar zaakjes goed voor elkaar lijkt te hebben. Een mooi kantoor in Noord-Holland, een ruim appartement, een drukke baan. Ze lijkt de breuk met haar jongere zus Kim te hebben verwerkt. Maar dan krijgt ze een bericht van Kim dat haar terugvoert naar die zomervakantie waarin hun moeder verdween, twintig jaar geleden in Normandië. Langzaam wordt duidelijk waarom de zussen elkaar al die jaren niet hebben gezien en welke rol hun vader, die destijds het gezin verliet, daarbij heeft gespeeld. Herinneringen en gevoelens die Lea langdurig heeft weten te verdringen, komen onstuitbaar naar boven. Over die verzwegen wereld gaat de poëziebundel Wulk, met de ondertitel Opstaan.

bestel