0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boek van de Week: De Orgelzolders

Het is de week van 14 mei: de dag van het bombardement op Rotterdam, het begin van de Duitse bezetting. Boek van de Week is daarom De orgelzolders, het onwaarschijnlijke verhaal over drie Joodse echtparen die zich bijna drie jaar lang hebben schuilgehouden op de orgelzolders van de Rotterdamse Breepleinkerk.

Dit aangrijpende en spannende boek dat vorig jaar verscheen, is inmiddels niet meer overal verkrijgbaar. Bij Donner nog wel!

Drie Joodse echtparen verbergen zich tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna drie jaar lang op de orgelzolders van een protestantse kerk op Rotterdam-Zuid. De koster, de dominee en hun gezinnen zorgen voor de onderduikers. Het jongste echtpaar krijgt een kind. Een Surinaamse oogarts ontpopt zich als gynaecoloog, en samen met een Nederlandse verzetsvrouw helpt hij de baby ter wereld brengen. Allen overleven de Tweede Wereldoorlog. Wie verzint zo’n onwaarschijnlijk verhaal? Niemand. Dat hoefde niet, het is echt gebeurd.

Beetje bij beetje is er meer bekend geworden over de dramatische gebeurtenissen in de Breepleinkerk. Anja Matser (1961) is theoloog en vertelt in dit boek het bijzondere en nu complete verhaal van alle personages die een rol speelden bij deze onderduik. Haar intensieve speurwerk heeft veel nieuwe informatie en foto's opgeleverd over de families die zich schuilhielden op de zolderruimtes boven het orgel van de Breepleinkerk, en zeker ook over hun helpers. Zij heeft ervoor gezorgd dat de sluier van het verleden is weggetrokken, waardoor onderduikers én helpers eindelijk in het volle licht komen te staan.

(Bron: Wist u dat ... Uitgeverij Rotterdam)

Bekijk dit boek