0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boek van de week: Hard Werken. One for All

Het boek van de week is 'Hard Werken. One for All'. Vanwege de baanbrekende boekomslagen die de ontwerpstudio Hard Werken voor uitgeverij Bert Bakker heeft ontworpen. En ook omdat de studio zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in de Rotterdamse cultuur.

 

Hard Werken: One for All is de eerste omvangrijke publicatie over de experimentele Rotterdamse ontwerpstudio Hard Werken (1979–1994), bestaande uit kernleden Henk Elenga, Kees de Gruiter, Gerard Hadders, Tom van den Haspel, Willems Kars en Rick Vermeulen. Hard Werken is ook bekend van het gelijknamige tijdschrift. De anarchistische stijl van Hard Werken, wars van typografische conventies en modernistische tendensen van die tijd, maakte dat deze groep bekend stond als een brutaal en typisch Rotterdams fenomeen. Hun rebelse beeldtaal en DIY-mentaliteit is actueel in een tijd waarin jonge ontwerpers en kunstenaars zich ruimhartig laten inspireren door invloeden uit de punkbeweging en zine-cultuur. 

Dit overvolle, krankzinnige boek onderzoekt de nalatenschap van Hard Werken, plaatst deze in een internationale context, en toont de hedendaagse relevantie ervan. Het boek toont een ruime selectie van werken en duikt diep in Hard Werkens rol en betekenis in de culturele scene van Rotterdam en daarbuiten.