0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boek van de Week: Heimat van Nora Krug

cover"De oorlog was mijn hele jeugd door aanwezig, maar op een onuitgesproken manier, een beetje zoals de soepterrine met de leeuwenkop, een erfstuk dat achter ons normale servies in de kast stond." legt Nora Krug aan het begin van Heimat uit.

De rest van dit bijzondere boek gebruikt ze om dat netjes opgeborgen erfstuk van zijn stof te ontdoen: met tekeningen, archiefstukken en vlooienmarktvondsten gaat Nora Krug op zoek naar de geschiedenis van Duitsland en haar familie.

Naar het boek

Tekst van de uitgever:
Gelauwerd kunstenaar Nora Krug werd decennia na de val van het naziregime geboren, maar de Tweede Wereldoorlog wierp een lange schaduw over haar jeugdjaren in het Duitse Karlsruhe. Het simpele feit dat zij een Duitse was, betekende dat zij zich moest verhouden tot de gruwelen van de Holocaust. Maar Nora wist weinig van haar eigen familie tijdens de oorlog: hoewel al haar grootouders de oorlog meemaakten, werd er thuis nooit over gesproken.


Pas veel later, als zij al meer dan tien jaar in Amerika woont, beseft Krug dat de noodzaak de vragen te stellen die zij als kind nooit durfde te stellen door haar vertrek naar het buitenland alleen maar groter is geworden. Ze keert terug naar Duitsland om onderzoek te doen en familieleden te interviewen. Tijdens deze uitzonderlijke zoektocht, die uiteindelijk continenten en generaties zal omspannen, weet zij stukje bij beetje het verontrustende verhaal van haar familie te ontrafelen.

In het schitterende en volkomen originele Heimat – graphic novel, familieplakboek en onderzoeksjournalistiek in een – maakt Nora Krug gebruik van brieven, archiefmateriaal, spullen van de vlooienmarkt en foto's om duidelijk te maken wat het betekent om bij een land te horen en bij een familie.