0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boek van de week: Inventaris van enkele verliezen

Een boek over de aantrekkingskracht van lege plekken, de perfectie van het fragment, de aanwezigheid van het verloren gegane - en de eeuwige kracht van de vertelling. Prachtig van inhoud én vorm: Inventaris van enkele verliezen van Judith Schalansky is ons boek van de week.

Een verbrand schilderij van Caspar David Friedrich, een uitgestorven tijgersoort, de heilige geschriften van een verdwenen religieuze stroming, een verzonken eiland in de Grote Oceaan – Schalansky’s boek is een waaier van lege plekken in de culturele en de natuurgeschiedenis, in een staalkaart van literaire stijlen en genres. Haar protagonisten zijn buitenbeentjes: een zonderlinge oude man die de kennis van de mensheid vergaart in zijn tuin in Tessin, een oudere Greta Garbo die droomt van een filmrol als Dorian Gray, of de vader van Judith Schalansky zelf, die zijn gezin in de steek liet voor ze zich herinneringen van hem kon vormen.

Naar het boek

Inventaris van enkele verliezen gaat over de aantrekkingskracht van lege plekken en de eeuwige kracht van de vertelling, en is tegelijkertijd een autobiografische queeste door een land dat niet langer bestaat: de indertijd, en de DDR.