0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boek van de Week: Kijken voor kinderen

"Overal om ons heen zie je beelden op laptops en telefoons, in tijdschriften, kranten en in boeken zoals dit. Je ziet ze op straat en op televisie. Ze hangen aan de muren van ons huis en in galeries en musea. Misschien nog wel meer in beelden dan in woorden denken we, dromen we en proberen we de wereld te begrijpen.

Dit boek is ontstaan uiteen heleboel gesprekken met mijn vriend Martin Gayford, die schrijft over kunst. Er staan dus twee stemmen in. Terwijl je leest weet je wie er aan het woord is, omdat onze naam ervoor staat. Er doet ook een derde persoon aan het gesprek mee: onze illustratrice, Rose Blake. Zij heeft op de bladzijden tekeningen van ons drieën gemaakt. Soms kun je op haar tekeningen ook mijn huisdieren en andere kunstenaars ontdekken."
- David Hockney  

Naar het boek

Lemniscaat over het boek:

Een van de grootste kunstenaars van deze tijd laat kinderen naar kunst kijken.

Kunst is overal - en is er altijd geweest: van grotschilderingen tot computertekeningen. Dat laat David Hockney zien aan de hand van talloze beelden uit de beeldende kunst, film en fotografie. Samen met kunstcriticus Martin Gayford vertelt hij hoe er door de eeuwen heen kunst is gemaakt en hoe ernaar is gekeken - en hoe je zelf kunt kijken.

Kunst is niet iets waar je voor gestudeerd moet hebben. Overal is wel iets bijzonders in te ontdekken. Hockney wijst je op lijnen, schaduwen, perspectief, spiegelingen... waardoor je niet alleen naar kunst, maar naar de hele wereld anders gaat kijken.

Rose Blake, dochter van Quentin, vult de talloze afbeeldingen aan met grappige tekeningen van David, Martin, andere kunstenaars en zelfs hier en daar een huisdier.

Eigenlijk was dit boek bedoeld als een eenvoudige versie van Hockneys standaardwerk A History of Pictures, maar door zijn speelsheid en begrijpelijkheid overtreft het het basiswerk. Het is een boek dat iedereen die graag om zich heen kijkt in huis moet hebben!