0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boek van de Week: Maeve Brennan, Een bezoek

Terwijl de Perpetua-actie 2018 nog loopt (16 Perpetua-klassiekers voor slechts €25,-), komt uitgever Athenaeum Polak & Van Gennep met een nieuwe titel in die andere mooie reeks: de klassieke korte verhalen en novellen vertaald door Rosalien van Witsen en geïllustreerd door Charlotte Schrameijer.

De boeken uit deze reeks zijn kleiner, de verhalen korter - maar qua grootsheid doen ze zeker niet onder voor de meesters uit de Perpetua-reeks.

Een bezoek van Maeve Brennan is niet alleen groots in zijn beknoptheid, maar ook prachtig in al zijn triestigheid.

Naar het boek

Tekst van de uitgever:
De tweeëntwintigjarige Anastasia King keert na de dood van haar beide ouders terug naar haar geboortestad Dublin. Ze ontdekt dat ze niet welkom is bij haar grootmoeder, die haar leven wijdt aan de nagedachtenis van haar geliefde zoon, Anastasia’s vader.
De bijna tastbare ontreddering en de grove afwijzing zijn onvergetelijk. De lezer is getuige van de pijnlijke confrontatie van een harde oude vrouw en een in het nauw gedreven, angstige, maar soms niet minder harde kleindochter.
De sombere, koude omgeving en het grote kille huis, waar de regen altijd tegen de ruiten slaat en de open haard alleen ’s avonds brandt, maakt de situatie nog grimmiger – evenals het vrijwel totale isolement van beide vrouwen.

Voor een overzicht van de titels uit de Perpetua-actie, bekijk de brochure van Athenaeum Polak & Van Gennep: http://bit.ly/AthenaeumNajaar2018 (pp.42-43)