0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boek van de Week: Ovidius Metamorfosen

Meer heb je niet nodig deze laatste dagen van het jaar: de mooiste verhalen van Ovidius, prachtig vertaald en wonderschoon geïllustreerd.

Naar het boek

De uitgever over het boek: 
Vrijwel alle inmiddels beroemde mythen uit de oudheid zijn te vinden in de Metamorfosen van Ovidius, het grote werk waarin hij begint bij de Chaos en de schepping van de wereld, om te eindigen in zijn eigen tijd, het Rome onder keizer Augustus.
 
Vanuit het idee dat alles voortdurend in beweging is, niets blijft en niets vergaat, schreef hij deze lange betoverende reeks gedaanteverwisselingen. Het gehele boek werd in 1993 prachtig vertaald door Marietje d'Hane-Scheltema, waarna er vele tienduizenden van werden verkocht. Na haar succesvolle samenwerking met tekenaar Floris Tilanus bij haar vertaling van de Fabels van La Fontaine, rees al snel de vurige wens om ook een dergelijk uitgave te maken van het beste uit de Metamorfosen.
 
In deze eenmalige, fraaie uitgave staan alle beroemde mythen bij elkaar, over Narcissus en Echo, Jason en Medea, Daedalus en Icarus, Apollo en Daphne, Pyramus en Thisbe, Venus en Mars, enzovoorts enzovoorts. En dat alles opnieuw schitterend geïllustreerd door Floris Tilanus.
 
Afbeelding: Ceyx en Alcyone veranderen in ijsvogels, p.192