0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boek van de week: Vaderliefde

P.F. Thomése's roman 'De onderwaterzwemmer' haalde in 2015 de shortlist van o.a. de Libris Literatuurprijs en 'Grillroom Jeruzalem' won de Bob den Uyl-prijs voor het beste reisboek van 2012. Zijn nieuwste roman Vaderliefde is Donners boek van de week.

De ouders van P.F. Thomése zijn gestorven, de restanten van hun levens staan in een paar dozen op zolder. De schrijver beseft dat zijn vader en moeder een soort vreemden zijn geweest die de hele tijd een toneelstukje voor hem opvoerden. Ooit vertelde zijn vader hem in het schemerdonker voor het slapen gaan eindeloze verhalen. Maar hij repte met geen woord over zijn bloedstollende ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Zijn moeder vertelde zelfs helemaal nooit iets, al verzweeg zij misschien wel de prachtigste verhalen die in Vaderliefde te vinden zijn. De ‘nagelaten zoon’ ontdekt postuum tal van verborgen geschiedenissen en schitterende verzinsels, met daartussen onvermijdelijk de gruwelijke waarheid. Tezamen vormen de ‘gemiste levens’ van zijn ouders en voorouders ongetwijfeld een familieroman, maar bovenal leest Vaderliefde als de mythologie van een jeugd. 

Naar het boek

P.F. Thomése is de auteur van een groot en belangrijk literair oeuvre. De weldoener, De bekroonde roman De onderwaterzwemmer en de internationale bestseller Schaduwkind behoren tot zijn succesvolste werken. 

Bekijk alle titels van P.F. Thomése