
Aanbiedingen & Ramsj
Voordeeltip van Leon
Onze Ramsj-inkoper Leon heeft niet veel met Frankrijk. Gelukkig blijkt ook nu weer dat je een boek nooit moet beoordelen op zijn omslag...
"De Provence is een gebied in het zuidoosten van Frankrijk. Met vuige brandhaarden als Marseille, Nice en Toulon. Tot zover de topografie want wat moet je er verder mee?
Je kunt aardig fietsen in de Provence, maar als ik zie met welke snelheden ze de Mont Ventoux afrazen tijdens de Tour de France is er blijkbaar niet veel aan.
Het is er ’s zomers walgelijk heet, aan de stranden is het peperduur en behalve Frans zijn die arrogante “Haantjes” geen enkele andere taal machtig. En men doet er ook geen enkele moeite voor.
Tel uit je winst. Tot overmaat van ramp duikt er ineens een kookboek op van de Britse chef-kok Alex Jackson met seizoensgerechten uit de Provence. Dat beloofd maar weinig goeds.
Die fletse kaft alleen al. De uitgever heeft zich bij het vervaardigen van het boek bepaald niet laten inspireren door een bloemig impressionistisch werkje van Paul Cezanne, de beroemde Franse schilder, die van 1839 tot 1906 toevallig resideerde in de Provence.
Hier worden we somber van. Totdat we het boek opendoen. Alle vooroordelen kunnen meteen overboord. Hier staan lekkere recepten in zeg!
Verdeeld over de vier seizoenen biedt dit boek een keur aan smakelijke opties. Van vlees, vis en gevogelte maar ook geweldige desserts en dito taarten. En uiteraard een karrenvracht aan gerechten met heel veel groente.
Aangevuld met heel veel leuke afbeeldingen, een heldere stap-voor-stap uitleg en een overzichtelijk register ziet de wereld er iets vriendelijker uit.
En alle beetjes helpen. C’est la vie! Douze points!"
Provence
heerlijke seizoensgerechten uit Zuid-Frankrijk
De Provençaalse keuken is een van de meest populaire regiokeukens van Frankrijk. Uit de Provence komen prachtige producten door de ligging en het gunstige klimaat; producten van het land en uit de zee. Ook invloeden uit Italië en Noord-Afrika proef je terug in de typische gerechten uit de Provence. Met het kookboek 'Provence' kook je seizoensgebonden de lekkerste gerechten uit de streek.