
Franse kookboeken
Filters
-
Thema
- Levensstijl, hobby‘s en vrije tijd
- Geschiedenis en archeologie
- Biografie, literatuur en literatuurstudies
- Samenleving en sociale wetenschappen
- Kinderen, tieners en onderwijs
- Naslagwerken, informatie en interdisciplinaire onderwerpen
- Gezondheid, relaties en persoonlijke ontwikkeling
- Kunst
- Geneeskunde en verpleging
- Taal en taalkunde
- Technologie, techniek, landbouw, industriële processen
- Economie, Financiën, Bedrijf en Management
-
Productvorm
-
Taal
-
Prijs
Bekijk ons aanbod Franse kookboeken
-
The French Chef Cookbook
A beautiful new edition of the beloved cookbook capturing the spirit of Julia Child's debut TV show, which made her a star and is now featured as the centerpiece of Max's Julia.The French Chef Cookbook is a comprehensive (Aïoli to Velouté, Bouillabaisse to Ratatouille) collection of more than 300 classic French recipes.By 1963, Julia Child had already achieved widespread recognition as the bestselling author of Mastering the Art of French Cooking, but it wasn’t until her television debut with The French Chef that she became the superstar we know and love today. Over the course of ten seasons, millions of Americans learned not only how to cook, but how to embrace food. The series completely changing the way that we eat today, and it earned Julia a Peabody Award in 1965 and an Emmy Award in 1966.From that success came The French Chef Cookbook, Julia’s first solo cookbook, written with all the wit, wisdom, and joie de vivre for which she is rightly remembered. Organized by episode—”Dinner in a Pot,” “Caramel Desserts,” “Beef Gets Stewed Two Ways”—the book, like the television show on which it is based, is a complete French culinary education, packed with more than 300 delectable recipes—including timeless classics like Cassoulet, Vichyssoise, Coq au Vin, Croissants, and Chocolate Mousse.The definitive companion to Julia's groundbreaking television series, The French Chef Cookbook is now available in a beautiful new edition, sixty years after Julia first took to the airwaves.
€ 33,50 -
De bijbel van de Franse keuken
Van artisjokken met dragonvinaigrette tot ratatouille en van bavette met rode ui tot macaronsDe bijbel van de Franse keuken is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Franse keuken wil leren kennenMet meer dan 180 recepten, handige tips en aanwijzingen laat de Franse chef-kok Alain Caron de oneindige mogelijkheden van de Franse keuken zien. Aan de hand van heldere instructies, stap-voor-stapfotografie en een lijst met Franse culinaire begrippen en technieken, leer je alles over het maken van de lekkerste Franse gerechten. Maak een reis door Frankrijk met recepten uit elke regio: serveer bijvoorbeeld een klassieke uiensoep uit Centraal-Frankrijk, maak de lekkerste varkenskoteletten op Parijse wijze, of reis af naar Zuid-Frankrijk voor coquilles Saint-Jacques uit de oven. Kortom, De bijbel van de Franse keuken is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een verrassend en leerzaam naslagwerk.MEER DAN 180 RECEPTEN UIT DE FRANSE KEUKENHELDERE HOW-TO'S EN TECHNIEKENINCLUSIEF LIJST MET FRANSE CULINAIRE BEGRIPPEN ZOWEL KLASSIEKE ALS MODERNE RECEPTENMET RECEPTEN UIT ELKE REGIO VAN FRANKRIJK
€ 34,99 -
Franse Klassiekers
Eenvoudige en verfijnde gerechten om thuis te kokenEenvoudige en verfijnde Franse gerechten om thuis te koken In zijn debuutkookboek Franse Klassiekers laat Matthew Ryle zien hoe je zowel eenvoudige als verfijnde Franse gerechten kunt maken, altijd met perfecte resultaat. Van toegankelijke klassiekers voor doordeweeks tot indrukwekkende gerechten voor speciale gelegenheden, geschikt voor thuiskoks van elk niveau. Denk bijvoorbeeld aan: • Een dampende kom mosselen met witte wijn, knoflook en peterselie. • Kip uit de oven met knoflook, krokante aardappelen en een salade met een simpele vinaigrette. • Mals rundvlees in een rijke, fluweelzachte rodewijnsaus. • Decadente chocolademousse gemaakt met drie ingrediënten. Alle gerechten zijn overzichtelijk ingedeeld in categorieën als voorgerechten, eiergerechten, vis, schaal- en schelpdieren, vlees en gevogelte, aardappels, groenten en salades, en zoetigheden. Daarnaast bevat het boek basisrecepten en inspirerende suggesties voor het samenstellen van een feestmenu. Een compleet en eigentijds naslagwerk voor iedereen die graag Frans kookt — klassiek Frans, maar dan lekker van nu. Bon appétit! ‘Ik wil de liefde voor de Franse keuken thuis delen, met duidelijke recepten en insider-tips die ik heb opgedaan tijdens mijn jaren in professionele keukens.’ – MATTHEW RYLE ‘Iedereen zou een heerlijke coq au vin of een klassieke tarte tatin moeten ervaren. Ryle maakt de Franse keuken toegankelijk voor iedereen.’ – MATTY MATHESON, chef, acteur en kookboekenauteur ‘De vaandeldrager van de Franse keuken voor een nieuwe generatie.’ – RAYMOND BLANC, sterrenchef en leermeester van o.a. Heston Blumenthal en Marco Pierre White
€ 32,99 -
Classic French Recipes
A stunning collection of the very best French recipes from the foremost authority on home-cooking in France
€ 49,95 -
Dwars door Parijs
Een niet zo heel erg objectieve eetgids van onze favoriete gerechten Waar eet je de beste blanquette de veau van Parijs? Voor welke soep met raviolis de crevettes steek je op zondagavond de Seine over? Waar reserveer je voor tien personen een tafel? De vier auteurs, groot fans van goed en lekker eten, delen in dit boek hun favoriete adressen voor oeufs mayo maar ook couscous en frites. Gerechten waarvoor ze moeiteloos dwars door Parijs gaan. Zelfs als het restaurant 45 minuten verderop ligt en ook als het regent. Die restaurants worden uitgebreid beschreven; waarom moet je juist naar dat ene adres en wat is daar zo goed? Daarnaast geven ze antwoorden op vragen als waar je goed vegetarisch kunt eten of waar je je eerste date het beste mee naartoe neemt. Met achter in het boek een handige index, waarbij je in een oogopslag ziet welk restaurant in welk arrondissement ligt. • Caroline de Maigret is de co-auteur van Altijd een Parisienne, waarvan duizenden exemplaren verkocht werden • Een zeer originele eetgids van Parijs, voor de meer dan twee miljoen Nederlanders en Belgen die jaarlijks Parijs bezoeken • Prachtig geïllustreerd • Handig formaat: past in elke jaszak • Informatie van vier rasechte Parijzenaars
€ 22,50 -
Mastering The Art Of French Cooking (2 Volume Box Set)
A Cookbook€ 124,95 -
Ma petite pâtisserie
Proef Parijs aan je eigen keukentafelOntdek al het heerlijks uit de Parijse pâtisserie in 'Ma petite pâtisserie' van Audrey Krief. Denk aan vanille-éclairs, madeleines en versgebrande crème-brûlée... Verscholen in de Amsterdamse Pijp vind je My Little Patisserie, een Frans zaakje dat bekendstaat als een klein stukje Parijs in Amsterdam. In dit kookboek onthult eigenaresse Audrey al haar favoriete recepten en leert ze je de kneepjes van het patissiervak. Maak stap voor stap soezendeeg, ontdek het geheim achter de perfecte crème chocolat en ervaar de magie van een perfecte batch madeleines. Strakke, klassieke vormgeving gecombineerd met sfeervolle fotografie met een vintage touch maken dit boek een échte eyecatcher. Daarmee is 'Ma petite pâtisserie' niet alleen een must-have voor de toegewijde thuisbakker, maar ook voor iedereen die zich even in Parijs wil wanen.Audrey Krief is van origine Parisienne. Ze volgde een opleiding bij l'Ecole de Boulangerie et de Pâtisserie en werkte bij verschillende Parijse patissiers voordat ze voor de liefde naar Nederland verhuisde en daar haar eigen zaak - My Little Patisserie - opende.
€ 29,99 -
Le Sud
Recipes From Provence-alpes-cote D'azur€ 35,95 -
De nieuwe Franse keuken
De nieuwe Franse keuken is het meesterwerk van Paul Bocuse, de legendarisch chefkok van de Franse keuken. Met meer dan 1000 recepten ontsluiert hij de geheimen van de nouvelle cuisine. In de Franse keuken van Bocuse gaan vernieuwing en traditie hand in hand. ‘Wie graag kookt en De Nieuwe Franse keuken heeft, merkt ook dat je er altijd op een gegeven moment weer naar grijpt. Niemand heeft zulke goede aanwijzingen voor het vullen van een gans, het gaarstoven van een haas tot zo gaar dat men ‘dit gerecht met een lepel kan eten’, of voor boeuf à la mode.’ – NRC
€ 42,99 -
Bistrotier
De beroemde Franse bistrokeuken nu bij je thuisEen ode aan hét culinaire instituut van FrankrijkDe bistro, baken van de hongerigen. Een Frans instituut pur sang dat het midden houdt tussen een restaurant en café. Een van zijn beroemdste vertegenwoordigers, Stéphane Reynaud, deelt in Bistrotier 250 recepten om van te smullen. Wat dacht u van must-eats als steak tartare, escargots, mayo-eitjes, terrines, oesters, steak frites, boeuf Bourguignon, rillettes met brood en uiensoep? Ook diverse stoofschotels, terrines, kaasplateaus en natuurlijk desserts als crème brûlée en île flottante komen in het boek aan bod.Maar er is meer! Zo vindt u in Bistrotier een kaart met de belangrijkste oesterteeltgebieden en alles wat u moet weten over aperitieven, bier en koffie. Uiteraard worden de wijnen niet vergeten: maar liefst 100 komen er aan bod en je leest exact welke wijn bij welk gerecht past. Bistrotier is een prachtig vormgegeven en met zorg gemaakt gebonden boek, vol foto's en tekeningen, waarvan elke kookboekengek gaat knorren van plezier.'Prachtig boek voor de echte Francofiel. Een poëtische lofzang op het Franse café-restaurantleven inclusief álle bekende klassieke recepten.' Karin Luiten'De kookboekengrootheid Stephane Reynaud staat altijd borg voor goed onderlegde boeken, met veel creativiteit en kennis, puike fotografie en vormgeving.' Bouillon Magazine'Bent u bekend met de veelvoorkomende dagdroom om stapel verliefd te worden op een wildvreemde, waarna u met uw nieuwe geliefde op het eerste vliegtuig richting een tropisch eiland stapt om elkaar daar onbekommerd te kunnen beminnen? Iets vergelijkbaars had ik met dit boek.' Marcus Huibers in de Volkskrant over Patés en pasteien (2014)'Voor de prijs van een daluren enkeltje TGV brengt Bistrotier de voortreffelijke bistrokeuken gewoon bij je thuis.' WineLife'De Franse keuken stelt nooit teleur. De Franse bistro is een plek van alledag. Een plek waar wordt geleefd. Een soort huiskamer, maar dan van ons allemaal.' - Foodies'Een liefdesverklaring aan de bistro. [...] Vol verhalen en gerechten en grappen. Want dat is Reynaud.' Jacques Hermus, Noord-Hollands Dagblad'Niet geschikt voor vegetariërs, wel voor alle liefhebbers van de klassieke Franse bistrogerechten en daar ben ik er dus een van. In Bistrotier blijft het niet alleen bij recepten, Reynaud geeft er ook wijnadviezen bij. Wat willen we nog meer?!' - Jonah Freud, het Parool'Prachtig geïllustreerd' Côte & Provence
€ 45,99 -
Franse taartjes, klein en groot
De lekkerste klassiekers uit de patisserie en boulangerieNa het succes van Meike Schalings Kleine taartjes, Kleine hartige taartjes en Nog meer kleine taartjes is hier Franse taartjes, klein en groot. In dit nieuwe boek deelt de eigenaresse van Petit gâteau, de enige écht Franse patisserie in Amsterdam, alle geheimen voor het maken van de klassiekers die je bij de Franse bakker vindt. Onder meer de croissant, pain au chocolat, chausson de pommes, brioche, éclair en Tropézienne. Met Franse taartjes, klein en groot kunnen beginnende en gevorderde bakkers volop nieuwe bakinspiratie opdoen, inclusief een tour door Parijs langs Meikes favoriete adressen. Leuk om cadeau te geven of te krijgen.
€ 22,99 -
De makkelijke Franse keuken
Lekkere recepten voor elke dagHet eerste makkelijke kookboek over de keuken van Neerlands favoriete vakantielandNu in voordelige midprice-editie- Hét nieuwe boek van bestsellerauteur Karin Luiten- Bomvol toegankelijke gerechten die altijd lukken- Receptinspiratie voor doordeweeks én in het weekend- Een feest van herkenning voor FrankrijkgangersVan quiche lorraine tot crème brûlée, van boeuf bourguignon tot klassieke uiensoep, wie houdt er nou níet van de Franse keuken? In dit boek staan al Karins Franse favorieten bij elkaar, al dan niet met een twist. Ingewikkeld om zelf te maken? Welnee. Elegante groentetaartjes, smeuïge chocolademadeleines, de lekkerste mosselen of een prachtige charlotte met lange vingers, met dit boek draait ook de minder ervaren kok zijn of haar hand er niet voor om. Of je nu op vakantie bent of weer terug in Nederland, met behulp van Franse culisouvenirs of Nederlandse alternatieven: dat heerlijke Franse eetgevoel, dat kun je overal creëren.Inclusief smeuïge verhalen, praktische wijntips en een heuse Spotify-playlist met de lekkerste Franse muziek.'Het is een verademing en ik roep het in hoofdletters: RECEPTEN VAN KARIN KLOPPEN ALTIJD.' Ronald Giphart'Met Karins heldere uitleg, vele tips en overzichtelijke recepten kan iedereen koken.' Janny van der Heijden, Heel Holland Bakt
€ 17,99