Categoriebanner nieuw Boeken

Wereldkeuken - Turkije

Bekijk ons aanbod Wereldkeuken - Turkije

Hoş geldiniz, op deze pagina vindt u kookboeken voor het bereiden van Turkse maaltijden. De Turkse keuken is eeuwenoud en bevat een lange traditie met overheerlijke gerechten. De receptenboeken houden rekening met verschillende dieten en vaardigheidsniveaus, waardoor het mogelijk is voor iedereen om Turks te koken! Deze pagina is onderdeel van onze wereldkeuken reeks, benieuwd naar recepten voor andere Europese keukens? Bekijk onze pagina's over de Griekse, Spaanse, Portugese, Italiaanse en Franse Keuken!
267 resultaten
  1. Karsu's Kitchen
    1. Karsu

    Karsu's Kitchen

    Meer dan 75 favoriete Turkse recepten

    De zangeres en pianiste Karsu (Amsterdam, 1990) heeft inmiddels in meer dan 20 landen opgetreden; van Carnegie Hall tot het Concertgebouw in Amsterdam. Miljoenen kijkers hebben vorig jaar haar optredens in het televisieprogramma Beste Zangers gezien, twee van de nummers die ze daar liet horen behaalden nummer 1-noteringen in verschillende charts. Op 24Kitchen presenteert zij kookprogramma’s en voor AVROTROS Beste Zangers Thuis Bij. Daarnaast is ze Foodcolumniste bij Chantal Janzens &C Magazine.

    € 36,99
  2. De bijbel van de Turkse keuken
    1. Hale Amus

    De bijbel van de Turkse keuken

    Van börek tot baklava en van meze en dolma’s tot pides en pilav

    Van börek tot baklava en van meze en dolmas's en pilav: in De bijbel van de Turkse keuken neemt Hale Amus je mee op reis door de diverse regionale keukens van Turkije. De geografische ligging maakt van Turkije een culinaire schatkamer. Het land wordt aan drie kanten omringd door de Egeïsche, de Zwarte en de Middellandse Zee. Deze unieke ligging, gecombineerd met de migratie van Turken uit Centraal-Azië naar Europa, heeft door de eeuwen heen de identiteit van de Turkse gastronomie gevormd.

    € 34,99
  3. Karsu's Kitchen - Turkse editie
    1. Karsu

    Karsu's Kitchen - Turkse editie

    € 36,99
  4. Sebze
    1. Ozlem Warren

    Sebze

    Vegetarian Recipes From My Turkish Kitchen

    A collection of 85 scrumptious, practical and diverse vegetarian recipes from the heart of Türkiye (Turkey).

    € 38,95
  5. Het lekkerste uit Turkije
    1. Hilal Kayis Sungur

    Het lekkerste uit Turkije

    60 must eat gerechten

    Maak een culinaire rondreis door TurkijeHet lekkerste uit Turkije is dé culinaire bucket list: als je het land wilt kennen, móet je deze gerechten maken en eten. Het boek bevat 60 recepten van zowel alom bekende Turkse klassiekers (lahmacun!) als verrassende streekgerechten, met bijbehorende foto.- 60 must-eat gerechten- van Turks ontbijt tot desserts en drankjes- recept- en sfeerfotografie- informatie over land, keuken, ingrediënten en culinaire tradities op feestdagen e.d.Dompel je onder en ervaar de rijke eet- en drinkcultuur van Turkije. Hilal Kayis neemt de thuiskok aan de hand en laat zien wat de keuken van haar vaderland zo speciaal maakt. We kennen allemaal de Turkse mezze, börek, dolma en köfte, maar deze rijke keuken kent ook invloeden uit omringende landen. Bovendien heeft iedere streek zijn eigen smaken. Proef Kara lahana (boerenkool uit het noorden), beyran corbasi (soep uit het oosten), yaglama (traditionele laagjestaart met gehakt uit Kayseri) of de Turkse ontbijtgerechten sucuklu yumurta (Turkse worst met ei) en cay, de nationale thee. Heerlijke recepten worden afgewisseld met prachtige sfeerfotografie van Turkije.Van linzen- en yoghurtsoep tot börek en van mezze, dolma en köfte tot baklava en lokum: dit zijn de Turkse gerechten die je niet mag missen.

    € 29,99
  6. Honey & Smoke Op zoek naar hete kolen
    1. Sarit Packer
    2. Itamar Srulovich

    Honey & Smoke Op zoek naar hete kolen

    BBQ'end door de Levant

    In Honey & Smoke: op zoek naar hete kolen ontdekken Sarit Packer en Itamar Srulovich – voormalig chefs bij Ottolenghi en bekend van Honey & Co – de heerlijke, trotse tradities van koken boven vuur in de Levant – de oostkust van het Middellandse Zeegebied. Ga mee op reis en ontdek de heerlijkste smaken en Midden-Oosterse tradities van koken boven vuur. Van het platteland van Jordanië tot aan de kleine straatjes van Caïro. Van zoet geroosterde kastanjes langs de kant van de weg in Adana, gegrilde sardines op Griekse stranden tot aan de marktjes van Amman en Akko. Fruit, groente, vis, zeevruchten, gevogelte, lamsvlees, brood en ander onmisbaars, alles komt aan bod. In dit boek ontdek je de vriendelijkste mensen, warmste vuren en lekkerste gerechten om thuis zelf te maken. Waar rook is, is vuur. En waar vuur is, is heerlijk eten om te delen en ontstaan vriendschappen en herinneringen. ‘Dit is het soort eten dat ik wil: uitnodigend, overvloedig en met net zo veel hart als smaak.’ - Nigella Lawson

    € 35,99
  7. The Turkish Cookbook
    1. Musa Dagdeviren

    The Turkish Cookbook

    The definitive cookbook of hearty, healthy Turkish cuisine, from the leading authority on Turkey's unique food traditions, Musa Dagdeviren, as featured in the Netflix docuseries Chef's Table

    € 49,95
  8. Turkuaz Kitchen
    1. Betül Tunç

    Turkuaz Kitchen

    Comforting Recipes for Delicious Sweet & Savoury Bakes

    Betül’s story of being a self taught baker makes her beautiful photos and recipes relatable to the home baker. Guiding you step by step through each process means these recipes feel approachable and achievable, with amazing results at the end. A truly stunning book, perfect for anyone looking to level up their skills at home!

    € 34,50
  9. Arabica: Small Plates, Big Connections
    1. James Walters

    Arabica: Small Plates, Big Connections

    A Journey Through The Flavours Of The Eastern Mediterranean

    An exploration of modern East Mediterranean cuisine, brought to you by restaurant, meal-kit and food brand Arabica.  Based on the authors extensive travels, this cookbook is rich in location photography, vintage artwork and sumptuous food photography, and celebrates the art of sharing small plates to bring friends and cultures together around the dinner table.

    € 38,95
  10. Mediterranea
    1. Anastasia Miari

    Mediterranea

    Life-perfected Recipes from Grandmothers of the Mediterranean

    Classic seasonal recipes straight from the kitchens of the grandmothers of the Mediterranean.

    € 38,95
  11. Yashim Cooks Istanbul: Culinary Adventures In The Ottoman Kitchen
    1. Jason Goodwin

    Yashim Cooks Istanbul: Culinary Adventures In The Ottoman Kitchen

    € 16,95
  12. Haniyé
    1. Matay de Mayee

    Haniyé

    Een ode aan de oudste keuken ter wereld

    Recepten uit de oudste, meeste authentieke keuken ter wereld - het kookboek van de SuryoyeNu 2e druk!Van 's werelds oudst opgetekende recepten in spijkerschrift, zo'n 4000 jaar geleden, loopt er een rechte lijn naar de keuken van Smuni Turan. Haar recepten zijn door haar zoon Matay verzameld in Haniyé, Aramees voor 'eet smakelijk'. Een uniek kookboek waarin zowel de oudste keuken ter wereld wordt beschreven als de cultuur van de Suryoye, ook bekend als Assyriërs of Arameeërs. Meer dan 60 recepten, van klassiekers die altijd op tafel staan tot zalig zoete ideeën om mee af te sluiten: - bekende gerechten als muhammara, platbrood en vermicellirijst - soepen en stoofschotels, zoals traditionele linzensoep en sperziebonen met lam- groentegerechten, waaronder gevulde wijnbladeren of paprika's - recepten met vlees en vis, zoals steak tartare op zijn Suryoyo, gevulde kip, of witvis met saffraan- nagerechten en ander zoet, zoals rijstpudding, griesmeeltaart met amandel en sinaasappel, specerijkoekjes en baqlawa* Top-3 Beste kookboeken 2023 in Het Parool * * Top-10 Beste Kookboeken van 2023 van Mara Grimm ** gezien in onder meer delicious., National Geographic Traveler, Foodies, Flow, Telegraaf, Trouw en het Parool ** kookboek van de maand bij Athenaeum Boekhandel, Amsterdam ** Engelstalige editie verschijnt medio 2024 in de Verenigde Staten ** Duitse editie verschijnt voorjaar 2025 *Als christelijke minderheid in het Midden-Oosten zijn de Suryoye veelal vervolgd en verjaagd en ze leven inmiddels verspreid over de hele wereld. Ze spreken allemaal nog dialecten van het Aramees, de taal waarvan wordt aangenomen dat Jezus die sprak. En belangrijker: ze koken nog elke dag de gerechten waar alle keukens uit het Midden-Oosten schatplichtig aan zijn. Dit boek is dan ook een ontdekkingstocht naar de oudste, meest authentieke keuken ter wereld. Haniyé!' De recepten sluiten naadloos aan bij de laatste food trends. Het is heel Mediterraan en doorspekt met granen, groente en kruiden. [...] Ook fijn: auteur Matay de Mayee heeft een goede smaak, wat resulteert in heerlijke styling.' - Mara Grimm, culinair journalist en kookboekauteur 'Het allereerste boek van deze historische keuken met heerlijke groenten, kruiden en granen.' - De Telegraaf'Wát een ontroerend kookboek. Eerlijk, zonder pretenties, maar o zo authentiek.' - Trouw'Er gaat een wereld voor je open'. - Het Financieele Dagblad 'Een wááánzinnig mooi kookboek.' - Petra Possel en Paul de Leeuw'Dit prachtige boek heeft een ziel.' - Ronald Giphart'Een zeldzame en fascinerende kennismaking met een eeuwenoude, overheerlijke keuken. Dit kookboek behoort tot de beste in zijn soort - met recepten die het verleden eren. Recht vanuit het hart en de keuken van Matays moeder.' - Nigel Slater'Ik ken niemand die met zoveel overgave, toewijding, gevoel van traditie en liefde voor het overdragen van bijna verloren werelden, zo inspirerend over eten praat en schrijft als Matay. Met Haniyé is er niet alleen een tot in detail uitgewerkt, schitterend en op alle fronten uitnodigend kookboek bij gekomen, maar ook een luik geopend voor iedereen die interesse heeft in waar ons eten vandaan komt.' - Ronit Palache'Soms is een kookboek het waard om eeuwen op te wachten.' - Karin 'Mevrouw Hamersma Kookboekwinkel''Al 4000 jaar goed comfortfood.' - FLOW

    € 34,99