Categoriebanner nieuw Boeken

Koken

Nieuw & uitgelicht

Maluku

Maluku

Carl Lemette-Polhaupessy
€ 34,99
Tapas de Verduras

Tapas de Verduras

Johan Björkman
€ 24,95
Aziatisch koken met Mama Ly

Aziatisch koken met Mama Ly

Diana Chao
€ 34,95
500 borrelhapjes

500 borrelhapjes

Valentina Harris
€ 12,50
Buiten koken

Buiten koken

Noni Kooiman
€ 35,00
IJs & meer

IJs & meer

Marleen Visser
€ 22,99
Wok express

Wok express

Ching-He Huang
€ 24,99
Lenna's Plantbased Kitchen

Lenna's Plantbased Kitchen

Lenna Omrani
€ 27,50
Cooking Fast and Slow

Cooking Fast and Slow

Natalia Rudin
€ 32,99
Pizza Volume 01

Pizza Volume 01

Tom Gozney
€ 24,95

Filters

Bekijk ons aanbod Koken

250.992 resultaten
  1. Gezond(er) met dokter Elise
    1. Elise Janssen

    Gezond(er) met dokter Elise

    Stap voor stap bouwen aan een gezonde leefstijl

    Hoe bouw je een gezonde maaltijd?Hoe verbeter je je cholesterolwaarden met leefstijl?Bestaan er gezondere vormen van zout?Is het nodig om vitamines bij te slikken?En wat houdt dat matig intensieve bewegen nou precies in? Huisarts Elise Janssen krijgt in de spreekkamer dagelijks vragen over voeding en gezondheid. Geïnspireerd door de vele patiënten met leefstijlgerelateerde aandoeningen, creëerde ze een succesvol Instagram-account en inspireert ze inmiddels meer dan 134.000 volgers om te werken aan een gezondere leefstijl. Door het ontkrachten van gezondheidsmythes, het vertalen van gefundeerde medische kennis naar dagelijkse praktische tips én het delen van makkelijke VEVO-proof recepten (VEVO staat voor: Vitamines, Eiwitten, Vezels en Onverzadigde vetten) leert ze je om stap voor stap je eigen gezondheid te verbeteren. ‘Als klinisch diëtist ben ik enorm blij met een arts als Elise, die eindelijk voeding en leefstijl hoog in de prioriteitenlijst heeft staan.’ –  Sofie (diëtist)‘De VEVO-methode maakt het zoveel makkelijker om aan patiënten uit te leggen wat gezonde voeding is, ik gebruik het regelmatig in de dagelijkse praktijk.’ – Jasmijn (huisarts )

    € 25,99
  2. Veggilaine
    1. Ghislaine Voogd

    Veggilaine

    Meer dan 60 succesrecepten van een levenslange vegetariër

    69 originele, makkelijke en heerlijke veggi-recepten Van Veggilaine zijn al meer dan 20.000 exemplaren verkocht! ‘Ghislaine heeft een groot talent om groenten verleidelijk te maken. Haar recepten zijn altijd inspirerend, origineel, makkelijk te maken, en bomvol smaak; je vergeet simpelweg dat het vegetarisch of zelfs vegan is.’ Elizabeth Auerbach (@elizabethonfood) Vegetarisch koken is niet alleen makkelijk, maar vooral ook ontzettend lekker! Dat weet Ghislaine, online beter bekend als @veggilaine, als geen ander. In haar voedzame en toegankelijke recepten spelen groenten vaak de hoofdrol. Naast koken is ze ook dol op boodschappen doen, fermenteren en brood bakken. Dit zie je terug in haar recepten. Wat dacht je van hartige za’atar feta scones, zelfgemaakte fluffy pita’s, burrata met dubbelgedopte tuinbonen en kruidenvinaigrette, een mango matcha-tiramisu of zelfgemaakte crispy chili-olie? Ook vind je in het boek onder andere hoofdstukken zuurdesembrood voor dummies, haar ultieme kooktips en een uitgebreide toko-boodschappenlijst. Naast een aantal succesrecepten van haar Instagramaccount bevat dit boek ook een heleboel verrukkelijke nieuwe gerechten. Ruim de helft van de recepten is ook nog eens veganistisch en nog meer recepten hebben een vegan optie! ‘Het gebeurt iedere dag dat ik voorbij een post van Ghislaine scrol en denk: oh, dat zou ik ook wel willen maken. Iedere dag weer, en dat zegt genoeg; Ghislaine maakt hele lekkere, toegankelijke vega-gerechten. Love it!’ Eke Bosman (@snackspert) Ghislaine Voogd (1995) spendeert haar vrije tijd het liefst in de keuken of buiten de deur, op zoek naar de leukste plekken om lekker te eten. Daarnaast wordt ze extreem gelukkig van brood bakken en boodschappen doen, dat laatste vooral in de Aziatische toko. Tijdens de pandemie ontstond het idee om haar recepten via Instagram te gaan delen. Met haar recepten hoopt ze mensen te laten zien dat vegetarisch koken niet alleen heel makkelijk, maar vooral ook ontzettend lekker is! Ghislaine woont samen met haar verloofde Daan en naaktkatten Toet en Umi in Amsterdam.

    € 29,99
  3. Simpel
    1. Yotam Ottolenghi

    Simpel

    Verkozen tot 'Het Beste Kookboek Aller Tijden' (2023, 2024) door de luisteraars van Etenstijd, de razend populaire podcast van Yvette van Boven en Teun van de KeukenAlles waar je van houdt bij Ottolenghi, maar dan simpel. Eenvoud lijkt misschien onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar SIMPEL staat daadwerkelijk vol met ruim 130 makkelijk te bereiden gerechten. De meeste staan binnen 30 minuten op tafel, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of -verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake.- maximaal 10 ingrediënten- op tafel in maximaal 30 minuten- meer dan 130 recepten en foto's- meer dan 350.000 exemplaren verkochtSimpel bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je in een oogopslag welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept. De meer dan 130 fullcolour foto's laten je daarnaast het water in de mond lopen!De pers over Simpel:'Niet zo moeilijk te maken, de nieuwste Ottolenghi. Opnieuw slaagt de chef erin om van iets als een plompe selderijknol een elegante sensatie te maken.' - **** De Volkskrant'Simpel is een dikke aanrader! Voor Ottolenghi-fans, maar ook juist voor de thuiskoks die iets minder ervaring hebben.' - Dehippevegetarier.nl'Zelfs de trouwste Ottolenghi-fans klagen wel eens over zijn lange recepten. Hij heeft geluisterd. Zijn nieuwe kookboek heet Simpel' - NRC'De reden dat ik zo enthousiast over Simpel ben, is dat het boek vol recepten staat die nog steedsduidelijk 'Ottolenghi' zijn, maar die op minstens een manier simpel zijn (en vaak op meerdere manieren).' - Foodies

    € 34,99
  4. Comfort
    1. Yotam Ottolenghi
    2. Helen Goh

    Comfort

    Nederlandse editie

    Na Simpel en Flavour is dit dé nieuwe grote Ottolenghi!100 spiksplinternieuwe gerechten uit de altijd vernieuwende Ottolenghi-keukenComfort food à la Ottolenghi: dat betekent gezond, vers eten vol opbeurende smaken. Gerechten die je doen denken aan je lievelingseten als kind, herinneren aan een mooi moment of een bijzondere plek, of je simpelweg voeden na een zware dag. Klassieke geroosterde kip met orzo, een vega venkel-courgettelasagne, Kaiserschmarrn met pruimencompote: van voorgerecht tot dessert biedt Comfort een verzameling supersmakelijke en troostrijke recepten. Eten om in je eentje van te genieten of om te delen, als je je gezin, familie of vrienden wilt verwennen.- wereldwijd comfort food met de magische Ottolenghi-touch- vertrouwd én verrassend eten met de smaak van thuis- van voorgerecht tot dessert: soepen, salades, groente-, rijst- en stoofgerechten, ovenschotels, brood en zoetigheden- met tips voor variatie en voorbereidingComfort brengt invloeden uit onder meer Italië, Duitsland en Maleisië en culinaire ervaring opgedaan in steden als Jeruzalem, Amsterdam, Londen en New York bij elkaar in recepten die tegelijkertijd vertrouwd en vernieuwend zijn, herkenbaar én creatief. Van Yotams Hollandse appeltaart en de ultieme bolognese tot een romige aubergine-paprikasoep: dit is eten waar je warm van wordt.

    € 33,99
  5. Eet jezelf gezond
    1. Jamie Oliver

    Eet jezelf gezond

    <h3>Eet jezelf gezond met het nieuwe kookboek van Jamie Oliver</h3> In Eet jezelf gezond geeft Jamie Oliver 120 briljante recepten die energie geven, verzadigen, voeden en je lichaam versterken. Gezond eten gaat namelijk niet om weglaten, maar om wat je allemaal wél kunt eten. Jamie geeft daarnaast 50 handige gezondheidstips en een voedzaam 2-weeks maaltijdplan om een vliegende start te maken. Het maken van gezonde keuzes was niet eerder zo simpel. Dit is eten dat je leven verandert. Breng balans aan in je maaltijden Hoe je elke dag aan je fruit en groente komt Voor ontbijt, lunch, diner en het weekend Gezonde(re) zoetigheid en drankjes ‘Met dit boek bouw je aan een positieve relatie met goed eten’ – Jamie Oliver

    € 29,99
  6. Home Made
    1. Yvette van Boven

    Home Made

    Hoe maakt u kaas met gewone dingen die u zeker in huis hebt? Hoe bouwt u in twee minuten een rookoven van aluminiumfolie? Hoe maakt u thuis ijs zonder een ijsmachine? En hoe verwerkt u de eigengemaakte kaas, gerookte worst, het ijs en talloze andere producten vervolgens in originele recepten?Yvette van Boven legt alles aan u met stap-voor-stapfoto's. zo leert u allerlei nieuwe gerechten te bereiden, zonder dat u naar de winkel hoeft voor dure en ingewikkelde apparaten. Na de uitleg volgen inspirerende recepten die tot experimenteren noden.Dit boek begint in de ochtend en werkt zichzelf al kokend de dag door. Van de middag - thee maken, taart bakken - naar het aperitief: zelf drank maken, de hapjes voor erbij. En van de avond - het diner, de kaas, het dessert - door naar de nacht: mosterd, ketchup en mayonaise maken voor wie laat is doorgegaan. Zelfs de hond wordt niet vergeten! Achter in het boek staan menu's waarin de recepten te combineren zijn tot diners en buffetten voor allerlei gelegenheden.

    € 43,99
  7. Jamie's Easy Airfryer
    1. Jamie Oliver

    Jamie's Easy Airfryer

    Groots en geweldig lekker eten

    Groots en geweldig lekker etenIn Jamie's Easy Airfryer maakt Jamie Oliver koken met de airfryer makkelijker en lekkerder dan ooit. Met meer dan 90 recepten voor iedere gelegenheid biedt dit kookboek een geweldige manier om heerlijk eten te bereiden, van snacks tot volledige maaltijden.Of je nu een doorgewinterde thuiskok bent of gewoon op zoek bent naar snelle, gezonde gerechten, Jamie's recepten bieden het allemaal. Het kookboek is ideaal voor iedereen die de airfryer in zijn of haar keuken wil gebruiken van beginners tot ervaren koks.Ga aan de slag met deze handzame hoofdstukken:- Zo werkt een airfryer- Snelle happen- Nieuwe classics- Ga voor groenten- Supersalades- Een tikkeltje speciaal- Betere borrelhappen- Aan de bak- Toptoetjes- Duurzaam koken & keukentipsJamie's Easy Airfryer is jouw kans om de smaak van Jamie te combineren met het gemak van de airfryer. 

    € 27,50
  8. Boustany
    1. Sami Tamimi

    Boustany

    Een ode aan groente uit mijn Palestijnse keuken

    Het eerste solo-kookboek van de bestsellerauteur van Falastin: een ode aan de Palestijnse keuken en cultuur 'Dit is mijn droomkookboek. Het zit vol hart en ziel, en Sami's verrukkelijke gerechten. Van al mijn kookboeken zijn die van Sami de enige waar ik echt uit kook.' - Meera Sodha Boustany is het eerste soloproject van Sami Tamimi, co-auteur van de culinaire klassiekers Falastin, Jerusalem en Ottolenghi: Het Kookboek. In Boustany  – Arabisch voor ‘mijn tuin’ – viert Sami de rijke smaken en tradities van de Palestijnse keuken met meer dan 100 inspirerende vegetarische (en deels vegan) recepten. Van eenvoudige groente- en graangerechten tot geurige linzenfatteh en hartige maaltijden zoals aubergine en kikkererwten in pittige citroensaus: dit zijn de gerechten waarmee Sami opgroeide, smaken die hij liefheeft en deelt in dit boek. Met Boustany nodigt Sami Tamimi je uit de essentie van de Palestijnse keuken in huis te halen. Of het nu gaat om een ontspannen ontbijt, feestelijke diners of onweerstaanbare zoetigheden, dit kookboek is dé gids voor wie houdt van budgetvriendelijke, krachtige gerechten boordevol verse groenten en authentieke kooktechnieken. Laat je inspireren door Sami’s unieke stijl en breng de ziel van Palestina naar je eigen keuken en eettafel. Boustany is een boek dat je keer op keer uit de kast zult halen.'Vol met gerechten die oprecht en huiselijk zijn, maar ook gedurfd en levendig. Ik wil alles koken. Er is niets zo mooi als de recepten uit iemands jeugd tot leven brengen. Dit is een geschenk van een boek.' - Diana Henry 'Ik werk al bijna 20 jaar samen met Sami en blijf geïnspireerd door hem. Zijn sublieme smaak en oog voor detail maken zijn gerechten altijd heerlijk. Boustany is een groene schatkamer. Wat een geluk dat we dit prachtige boek hebben.' - Helen Goh

    € 34,99
  9. Eat NYC
    1. Yasmin Newman

    Eat NYC

    De meest iconische recepten uit New York

    Proef New York: The City That Never Sleeps gevat in legendarische recepten New York City is een wereld op zich, zeker als het om eten gaat! Van all American classics tot de nieuwste culinaire ontwikkelingen: hier moet je zijn. Meer dan 200 verschillende wereldkeukens vind je in deze bruisende metropool, letterlijk op elke hoek komen de smaken en geuren uit alle windstreken je tegemoet.  Voor wie die melting pot thuis wil beleven, biedt dit opvallende en fraai vormgegeven boek de 55 meest legendarische recepten uit de vijf stadsdelen en culinaire verhalen uit de Big Apple. Van bagels, hotdogs en pretzels tot smash burgers, tuna melt en de authentieke Waldorfsalade. Maar ook falafel, huevos rancheros en natuurlijk de beroemde New York cheesecake. Proef NYC in de keuken: een betere manier om de stad te leren kennen, is er niet.

    € 34,99
  10. Fusao
    1. Ixta Belfrage

    Fusao

    Niet-traditionele recepten uit Brazilië

    Beleef de intense kleuren, geuren en smaken van Brazilië. Bestsellerauteur Ixta Belfrage heeft naam gemaakt als een van de meest spannende jonge talenten in de culinaire wereld. In Fusão combineert ze haar kenmerkende creativiteit en flair met de gerechten uit het geboorteland van haar moeder, Brazilië. Met recepten als Moqueca visburgers en Cassave, kokos & passievruchtcake biedt Ixta een frisse kijk op traditionele Braziliaanse gerechten, met duidelijke uitleg en vervanging voor de ingrediënten die misschien minder bekend of lastig te vinden zijn. Dankzij de adembenemende fotografie uit Brazilië en de persoonlijke verhalen die Ixta verweeft met de zonovergoten recepten is dit een boek dat inspireert en verrast.Voor de fans van Pien laat haar eten zien, Veggilaine en Ottolenghi. ‘Ixta’s creativiteit is er een uit duizenden. Haar eten is simpelweg voortreffelijk!’ - Yotam Ottolenghi ‘Belfrage's losse manier van werken en de vreugde die daaruit spreekt, werken aanstekelijk voor de thuiskok.’ - Leidsch Dagblad

    € 29,99
  11. De verborgen Kaapverdiaanse keuken - tweede editie

    De verborgen Kaapverdiaanse keuken - tweede editie

    Ontdek de verborgen Kaapverdiaanse keuken en ga mee op reis via dit kookboek. Kaapverdië is een eilandengroep van vulkanische oorsprong voor de westkust van Afrika, met negen bewoonde eilanden. Rotterdam wordt het tiende eiland van Kaapverdië genoemd, vanwege het grote aantal Kaapverdianen die in Rotterdam wonen. De Kaapverdiaanse keuken heeft zowel Afrikaanse invloeden als Europese invloeden. Gezamenlijk, vers en gezond eten is ontzettend belangrijk in de Kaapverdiaanse cultuur.   Bij iedere hap proef je sodade (=heimwee) en aanschuiven bij een Kaapverdiaans gezin is de ultieme morabeza (=gastvrijheid). Hoewel de Kaapverdiaanse keuken een eenvoudige keuken is, blijft een goede voorbereiding essentieel inclusief goede kwalitatieve ingrediënten die bij de meeste toko’s in Nederland te koop zijn. In dit boek staan zowel recepten met vis, zeevruchten en vlees. Er staan ook vegetarische en vegan recepten in. Dankzij dit boek wordt Kaapverdiaans koken gemakkelijker dan ooit!   Dit kookboek is ontstaan door de Kaapverdiaanse Kookworkshops. De kookworkshops zijn ontstaan omdat ik als tweede generatie kind destijds erg kon genieten van de overheerlijke recepten van mijn moeder, maar tegelijkertijd geen zin had om ingewikkeld te leren koken. Althans, dat was destijds mijn overtuiging. Toen ik mezelf op latere leeftijd eindelijk ging verdiepen in de Kaapverdiaanse keuken kwam ik achter een aantal simpele verborgen geheimen die ik graag met jullie wil delen.

    € 29,95
  12. Smokey Goodness - Asian BBQ Flames & Flavours
    1. Jord Althuizen

    Smokey Goodness - Asian BBQ Flames & Flavours

    China, Japan, Korean, Vietnam, Filipijnen...

    Bestel het boek vóór 23 april en maak kans op geweldige prijzen! 3x Japanse Konro Grill starterspakket (t.w.v. €449), 3x Tomasu Soy Sauce Mix (t.w.v. €65,50), en 10x Westlandpeppers hete peper box (t.w.v. €50). Stuur je aankoopbewijs uiterlijk 26 april naar [email protected] Winnaars ontvangen eind april bericht. Smokey Goodness Asian BBQ Flames & Flavours is het nieuwe kookboek van BBQ-koning Jord Althuizen. Dit is dé culinaire reis naar de rijke en rokerige smaken van Azië. Jord brengt de intense streetfoodsmaken en gegrilde specialiteiten van Zuid-Korea, de Filipijnen, Hongkong, Singapore en Japan naar de barbecue en grill in je eigen achtertuin.In dit boek ontdek je in plaats van de vertrouwde Amerikaanse Low & Slow-technieken de gebruiksvriendelijke Hot & Fast-recepten. Denk aan Vietnamese Grilled Pork Stix (Nem Nuong), Sticky Korean Chicken Baos en Kimchi Brisket Smash Burgers. De smaken en kleuren zijn net zo uiteenlopend als de avontuurlijke reisverhalen.Smokey Goodness Asian BBQ Flames & Flavours biedt alles wat je wilt weten, of je nu een beginnende barbecuefan of een doorgewinterde grillmaster bent. Het boek staat vol praktische tips voor grillen boven open vuur en nodigt uit om nieuwe, gedurfde smaken te ontdekken. Get your grill on with new Flames & Flavours!

    € 34,99