
Koken: conserveren en invriezen
Filters
-
Thema
- Levensstijl, hobby‘s en vrije tijd
- Gezondheid, relaties en persoonlijke ontwikkeling
- Geneeskunde en verpleging
- Technologie, techniek, landbouw, industriële processen
- Geschiedenis en archeologie
- Naslagwerken, informatie en interdisciplinaire onderwerpen
- Kinderen, tieners en onderwijs
- Aardwetenschappen, aardrijkskunde, milieu en planning
- Sport en actieve openluchtrecreatie
- Samenleving en sociale wetenschappen
-
Productvorm
-
Taal
- Nederlands 48
- Engels 2.257
- Duits 335
- Spaans 32
- Pools 20
- Italiaans 17
- Czech 16
- Frans 16
- Turks 14
- Vietnamese 14
- Icelandic 13
- Deens 12
- Estonian 12
- Croatian 11
- Modern Grieks (1453-) 8
- Hungarian 7
- Philippine languages 7
- Portugees 7
- Slovenian 7
- Chinees 6
- German, Middle High (ca. 1050-1500) 6
- Malay 6
- Bulgarian 5
- Japanese 5
- Zweeds 5
- Judeo-Arabic 4
- Serbian 4
- Ukrainian 4
- Albanian 3
- Georgian 3
- Macedonian 3
- Romanian 3
- Thai 3
- Arabisch 2
- Hebreeuws 2
- Noors 2
- Slovak 2
- Finnish 1
- Oud-Grieks (tot 1453) 1
- Korean 1
- Lithuanian 1
- Multiple languages 1
- Norwegian Bokmål 1
- Russisch 1
-
Prijs
Bekijk ons aanbod Koken: conserveren en invriezen
-
De zelfvoorzienende tuin
365 dagen eten uit eigen moestuinMoestuin- én kookboek ineen: 365 dagen eten uit eigen tuin Op een perceel half zo groot als de gemiddelde volkstuin, kun je genoeg groenten verbouwen om zelfvoorzienend te zijn. Huw Richards wist met slechts 4 uur per week, 10 maanden lang, gemiddeld meer dan 1 kilo groenten, fruit en kruiden per dag te oogsten: ruim voldoende voor een jaar lang eten uit eigen tuin. In De zelfvoorzienende tuin deelt hij zijn plan van maand tot maand. Het plan is haalbaar, flexibel en kan eenvoudig worden aangepast aan je tijd en ruimte: begin met slechts één verhoogd bed of start direct met het telen van gewassen in broeibedden, tunnelkassen en meer. Slechts één vierkante meter kweekruimte levert gemiddeld 100 porties op. Wat doe je met de oogst? Sam Cooper laat zien hoe je de opbrengst kunt verwerken zodat je áltijd kunt eten uit eigen tuin. Van het eenvoudig bereiden en invriezen van soep, het maken van currysauzen tot en met het conserveren. Met zijn zero waste benadering geniet je 365 dagen van eten uit eigen tuin. Dus waar wacht je op? Transformeer je moestuin tot een duurzame, zelfvoorzienende tuin met het eenvoudige plan van Huw en Sam.
€ 24,50 -
Noma's handboek voor fermenteren
Foundations of flavourBij Noma – vier keer benoemd tot het beste restaurant van de wereld – wordt bij elk gerecht een vorm van fermentatie gebruikt: een frisse azijn, een intense miso, een unieke druppel garum of zwarte knoflook. Fermentatie is een van de fundamenten van Noma’s uitzonderlijke smaakprofielen. René Redzepi is chef-kok en mede-eigenaar van Noma en David Zilber is de chef die het alom geprezen fermentatielab van het restaurant runt. In dit boek openbaren zij hun kennis en technieken. En, net zo belangrijk: ze laten zien wat deze ingrediënten kunnen betekenen voor een gerecht. Nooit eerder onthulden zij deze recepten en bereidingswijzes. Met meer dan 100 bijzondere recepten en ruim 500 foto’s. ‘We hebben meer nodig om mee te koken. Er zijn zo veel seizoensingrediënten. Wat kunnen we doen om ze te verbeteren? Wat kunnen we doen om ze langer mee te laten gaan? We zijn tien jaar bezig geweest om fermentatie voor onszelf te onderzoeken en nu willen we die kennis delen.’ – René Redzepi ‘Noma’s handboek voor fermenteren geeft gedetailleerde recepten van de meest succesvolle ontdekkingen in het restaurant. Het geeft een waanzinnig goede introductie in de mogelijk- heden van fermentatie aan chefs en thuiskoks. De praktische én aantrekkelijke kant van koken met microben.’ – Harold McGee, prijswinnend auteur van Over eten en koken ‘René en zijn Noma-team hebben het ultieme handboek gemaakt voor het fermenteren van producten. Het boek is toegankelijk maar ook uitdagend voor degene die al eerder gecharmeerd was door het rijk der fermentatie.’ – Sandor Katz, prijswinnend auteur van The Art of Fermentation ‘We worden allemaal wijzer door de jarenlange research die aan dit boek vooraf is gegaan. Ik ben zeer enthousiast dat thuiskoks en professionals nu toegang hebben tot deze informatie.’ – David Chang, chef/eigenaar van Momofuku
€ 39,99 -
The Condiment Book
A Brilliantly Flavourful Guide To Food's Unsung Heroes€ 20,95 -
Maaltijdplanner - Lenna's Kitchen
Plan, Prep en Enjoy!<h3>Plannen, preppen, koken, eten!</h3> Met deze praktische maaltijdplanner kan iedereen efficiënt maaltijden plannen en voorbereiden. Met de tips en tricks van Lenna Omrani (bekend van Lenna’s Kitchen) wordt mealpreppen voor iedereen haalbaar. Nog handiger: elke week is er een compleet weekmenu als download beschikbaar, met recepten voor ontbijt, lunch, diner én tussendoortjes! Deze maaltijdplanner is er niet alleen voor fans van Lenna, maar voor iedereen die behoefte heeft aan structuur en overzicht in het eetpatroon. Of je nou gezonder wil eten, de maaltijden voor je gezin wil organiseren of bewuster met je boodschappenbudget wil omgaan.
€ 17,50 -
Verrot Lekker
Zelf fermenteren, eenvoudig, lekker & gezondSinds de verschijning van Verrot lekker in 2015 heeft fermenteren in Nederland een vlucht genomen en zijn er meer dan 20.000 exemplaren van dit boek bij enthousiaste fermenteerders terechtgekomen. Tijd dus, voor een herziene uitgave, met twee volledig nieuwe hoofdstukken. Eén hoofdstuk over basis fermentatietechnieken en het spectaculaire hoofdstuk ‘Verrot Spannend’ met zesentwintig bijzondere recepten voor de gevorderde fermenteerder. Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren; een techniek die opnieuw in opkomst is. Het past dan ook helemaal in de trend van gezond eten en het verduurzamen van voedsel. Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen hier aan bod: niet alleen groente en fruit maar ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen. Auteur Christian Weij legt zijn basisregels uit en introduceert je in de wereld van het fermenteren. Christian Weij is fooddesigner, fermentatiespecialist en eigenaar van de culinaire speeltuin Het SmaakPark in Ede. Hij geeft geregeld fermentatieworkshops en masterclasses in binnen- en buitenland en heeft honderden topchefs aan het fermenteren gekregen. “Fermenteren is een opvallende trend. Topchefs als Jonnie Boer zijn heel erg in de weer met fermenteren.” – Hans Steenbergen, Foodtrendwatcher “Verrot Lekker, een te gek boek met een wereld aan informatie over fermenteren en zelf inmaken van groente, fruit,
€ 34,95 -
Fermenteren
Fermenteren heeft een comeback gemaakt - en dat is niet voor niets. Gefermenteerd eten, zoals zuurkool en kimchi, is hartstikke gezond en extra lekker! Door producten te fermenteren verleng je namelijk niet alleen de houdbaarheid, maar verbeter je ook de smaak van groenten en fruit. Win-win-win!In het frisse kookboek 'Fermenteren' leer je alles over verschillende fermenteermethoden. In 63 recepten komt alles langs, van kombucha en kefir tot inmaken en zuurdesem. Maak bijvoorbeeld kimchi met kool, appel en wortel, ingemaakte komkommer met dille of bak je eigen zuurdesembrood.'Fermenteren' is een boek in de 'Supergroen'-serie, een lekker toegankelijke culi- en lifestylereeks waarin telkens één gezond thema centraal staat. Van natuurlijke parfums tot groene smoothies en van gezonde thee tot fermenteren: met deze handzame gidsen als leidraad maak je je leven in no time... inderdaad: supergroen!
€ 16,99 -
Book of Bacon
Powered by Smokey GoodnessBook of Bacon - Powered by Smokey Goodness is het veertiende boek van Jord Althuizen, maar is het eerste dat over meer dan alleen BBQ’en gaat. De look & feel zijn nieuw, de fotografie, recepten en verhalen zijn vet als altijd. Duik diep in de wereld van ’s werelds & Smokey’s meest geliefde vleeswaar. 100% Bacon, 100% Jord. Geniet van de met vettig vertier doorspekte reis- en slagersreportages in Nederland, Amerika en Canada, leer de verschillen kennen tussen alle soorten bacon en je eigen bacon slab rijpen en roken of ga direct aan de slag met de lekkerste bacon-recepten. Van BBBLT Sandwiches tot Pork Belly Pastrami Sliders en Texas Twinkies tot de very best Spaghetti alla Carbonara en vele snacks, bites, desserts en cocktails. Ja alles, maar werkelijk alles wordt lekkerder met een crunchy, crispy, salty note. Praise the lard! ‘Spektaculair en gerijpt bacon-epistel’ – De Bacongraaf‘Vet boek over bacon-mania’ – The Spektator‘Een spekje naar mijn bekje’ – The Lard Street Times Book of Bacon is het perfecte cadeau voor iedereen die gek is van barbecueën! Ter gelegenheid van een verjaardag, vaderdag, sinterklaas, Kerstmis of gewoon zomaar.
€ 34,99 € 27,99 -
Glacerie.
Geuren, kleuren, smaken en texturen. Het ultieme handboek voor ijs.In 'Glacerie.', de nieuwste patisseriebijbel van Meester Patissier Hidde de Brabander, leer je alles over de historie en basis van ijs. De bereidingswijzen voor sorbet en sherbet, softijs, parfaits en kulfi komen stap-voor-stap aan bod, en Hidde daagt met zijn meesterstukken uit om zelf next-level ijscreaties te maken. Net als in voorgangers 'Patisserie.' en 'Chocolaterie.' laat Hidde als geen ander zien dat vakkennis, prachtige fotografie door Remko Kraaijeveld en glasheldere recepturen net zo goed samengaan als ei, bloem en suiker. Dit magnum opus over zomerse heerlijkheden is onmisbaar voor de serieuze thuisbakker of (semi)professional die de kunst van het ijs bereiden onder de knie wil krijgen.“Het vakmanschap en de veelzijdigheid van Hidde staan garant voor nieuwe ideeën.” - Jacques Vos, oud manager IJscentrum“Het is ongelofelijk knap dat Hidde de complexiteit van ijs toegankelijk maakt voor professionals én hobbykoks” - Caroline Kooij, SVH Meesterijsbereider Over Hidde de Brabander Hidde de Brabander is een van de drie Nederlandse Meester Patissiers. Hij heeft als chef-patissier voor meerdere sterrenrestaurants gewerkt. Daarnaast volgde hij de opleiding tot Gespecialiseerd IJsbereider aan het IJscentrum, het Nederlandse opleidingsinstituut voor ambachtelijke ijsbereiders, waarvan hij sinds 2020 ook manager is.
€ 49,99 -
Fermentista
De gezonde kracht van gefermenteerde groentenGefermenteerde groenten versterken je gezondheid en immuniteit, en zijn helemaal hot! Kom alles te weten over de voordelen van deze natuurlijke superfood Met basisrecepten en combinaties om heerlijke gerechten met deze smaakbommetjes te maken Gefermenteerde rauwe groenten zijn heerlijk krokant, zurig en fris. Ze zitten boordevol probiotica die je natuurlijke weerstand optimaliseren. Marta en Joanna Klejman, Poolse tweelingzussen die in België wonen, ondervonden zelf de nadelen van bewerkte voeding op hun gezondheid. Zodra ze ontdekten hoe belangrijk het darmmicrobioom is voor de gezondheid, beseften ze al gauw hoezeer ze de gefermenteerde voeding uit hun kindertijd in Polen misten. Ze begonnen opnieuw met fermenteren en ervaarden de krachtige gezondheidsvoordelen. Nu blazen ze deze traditionele recepten met passie nieuw leven in en ontwikkelen ze daarnaast nieuwe recepten. In Fermentista delen ze graag hun kennis over de kunst en voordelen van fermenteren. Ze leggen de basisrecepten helder en duidelijk uit, zodat iedereen er direct mee aan de slag kan. Daarnaast presenteren ze heerlijke recepten waarin krokante, frisse groenten verwerkt zijn.
€ 29,99 -
FERMENT
A Cookbook. Simple ferments and pickles, and how to eat themFermenting expert Kenji Morimoto shows how to make delicious, health-boosting ferments and use them to stunning effect in your everyday cooking.
€ 30,50 -
Slow
Easy, Comforting Italian Meals Worth Waiting ForSavour the art of slow cooking the Italian way, where flavours deepen and texture is softened to create comforting, inexpensive meals with little fuss whilst you enjoy the convenience of your appliance doing all the heavy lifting.
€ 30,50 -
Easy Wins
12 Flavour Hits, 125 Delicious Recipes, 365 Days Of Good Eating#1 SUNDAY TIMES BESTSELLER ‘Clever, delicious, heartfelt and wholesome – Anna gets it right again’ JAMIE OLIVER ?A brand new and essential book from award-winning and bestselling cook Anna Jones.
€ 38,95