Categoriebanner nieuw Boeken

Gebak en gebakdecoratie, ijs- en suikerwerk

Bekijk ons aanbod Gebak en gebakdecoratie, ijs- en suikerwerk

3.381 resultaten
  1. Laura's Bakery Het complete Basisbakboek
    1. Laura Kieft

    Laura's Bakery Het complete Basisbakboek

    150+ recepten voor thuisbakkers

    Dé bakbijbel van Laura's Bakery In dit boek staan ruim 150 recepten. Van tijdloze klassiekers tot heel veel spiksplinternieuwe recepten. Dit fantastische basisbakboek wil iedere thuisbakker in huis hebben! Laura Kieft van het populaire blog Laura’s Bakery weet na 15 jaar bloggen en als auteur van 7 succesvolle bakboeken heel goed welke recepten door thuisbakkers keer op keer worden gemaakt. Het complete basisbakboek staat daarom vol met deze recepten waarmee je altijd goed zit. In dit boek vind je 40 basisrecepten. Van appeltaart en kwarktaart tot blondies en pannenkoeken. Met ieder basisrecept worden ook 2 variaties gemaakt. Denk aan citroen-yoghurt poffertjes, koffiecakejes met glazuur en no-bake chocolade-cheesecake. Voor veel van de receptvariaties wordt gebruik gemaakt van vullingen en toppings. En ook deze recepten vind je in dit boek: van banketbakkersroom en vanillepasta tot bramenjam en passievruchtencurd. Het complete basisbakboek is een compleet vernieuwde en zeer uitgebreide versie van Het Basisbakboek uit 2016. Zoveel zelfs, dat ze bijna niet meer met elkaar te vergelijken zijn. Laura Kieft is al haar hele leven dol op bakken. Wat begon als een hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een mooi bloeiend bedrijf. Haar recepten worden onder andere gepubliceerd op haar populaire blog Laura’s Bakery. Daarnaast lanceert Laura succesvolle bakboeken en bakproducten en weet hiermee heel Nederland en Vlaanderen aan het bakken te krijgen.

    € 37,99
  2. 500 taarten & cakes
    1. Susannah Blake

    500 taarten & cakes

    heerlijke recepten voor feestelijke gelegenheden

    In dit boek staan recepten voor 500 heerlijke taarten en cakes, perfect voor uiteenlopende feestelijke gelegenheden, zoals verjaardagstaarten, kersttaarten en bruidstaarten.In de inleiding is informatie opgenomen over de voorbereidingen en over het bakken zelf, inclusief een toelichting op het benodigde keukengerei en de ingrediënten. Ook het decoreren en verder versieren van taarten komen aan bod.Laat u inspireren door taarten uit verschillende landen, zoals de Oostenrijkse sachertaart, de Franse tarte tatin en de Amerikaanse Boston cream pie.Ieder hoofdstuk heeft een ander thema en er staan zo veel nieuwe recepten in dit boek, dat u vast een taart of cake zult vinden die perfect past bij uw feest.

    € 12,50
  3. Bloem, suiker, boter
    1. Nicola Lamb

    Bloem, suiker, boter

    De geheimen van beter bakken

    ** WINNAAR Food and Friends Gouden Kookboek 2024** Juryvoorzitter Sharon de Miranda: 'Als je écht wilt weten wat je doet tijdens het bakken, dan is dit boek onmisbaar.'Iedereen een meesterbakker: de beste technische tips én 100 fantastische bakreceptenBloem, suiker, boter... Met eenvoudige ingrediënten én een oven kan iedereen bakken. Hoe je dat doet als de beste, legt supertalent Nicola Lamb uit in deze nieuwe bakbijbel. Een praktische gids met alle technische informatie over de basisbenodigdheden bloem, suiker, eieren en boter, plus meer dan 100 recepten. Nicola leert je alles over textuur, kleur en natuurlijk smaak, en wat je moet doen als je beslag in de schift gaat of de suikersiroop te heet is. - heldere uitleg over de basis van het bakken - zoet en hartig: taarten, cakes, brood en desserts - van makkelijke basisrecepten tot uitdagender baksels De recepten voor prachtige zoete en hartige baksels zijn onderverdeeld in taarten, cakes, brood en desserts die je in een middag maakt, bakprojecten voor een dag, en uitdagingen die je in het weekend of op feestdagen bakt. Heb je de basis eenmaal onder de knie, dan kun je je vaardigheden verfijnen en je wagen aan bijvoorbeeld de perfecte croissant of de ultieme chocoladetaart met 18 laagjes... Citroencheesecake, tiramisoezen, meringuetaartjes of gekruide pompoenbroodjes: het zijn recepten die onmiddellijk tot je favorieten gaan behoren. Bloem, suiker, boter geeft je alles in handen om zelf meesterbakker te worden. Het juryrapport van de vakjury van Food and Friends:‘Als je écht wilt weten wat je doet tijdens het bakken, dan is dit boek onmisbaar! In de eerste paar hoofdstukken vertelt Nicola Lamb wat er allemaal gebeurt tijdens het bakken: hoe komt het dat mijn baksel al bruin is, maar nog niet gaar? Hoe komen al die laagjes in het bladerdeeg en wat gebeurt er als ik meer of minder suiker of ei toevoeg? Over dit eerste deel is heel erg goed nagedacht. Alle kennis die erin staat is essentieel, met een schat aan illustraties en ezelsbruggetjes. Als je dit eenmaal weet, dan kun je vol zelfvertrouwen het tweede deel van het boek te lijf. Dat tweede deel bestaat uit recepten voor fantastische taarten, koekjes en desserts. Dat zijn vaak klassiekers met een verrassende twist. Heel handig is dat de recepten zijn ingedeeld op bereidingstijd. Wat dacht je van een gemarmerde taart met chocoladeglazuur? Klaar in anderhalf uur. Of een cheesecake met opgeklopte feta? Klaar in een middag. En neem vooral ook eens de tijd om voor eens en voor altijd de perfecte (ja, echt de perfecte) croissants te leren maken!’' 'Nicola Lamb is uitermate precies, zoals een goede bakker moet zijn. […]  Door de zeer duidelijke beschrijving kan zelfs ik nu perfect gebak maken.' Jonah Freud tipt Bloem, suiker, boter als een van de tien fijnste nieuwe kookboeken in het Parool 'Een klein meesterwerk, waarmee Nicola Lamb in de voetsporen van haar leermeesters treedt. Haar uitleg leert je niet alleen het bakken te snappen, maar leidt ook tot instant plezier en een beter resultaat. Kortom: bakken maar!' Janny van der Heijden 'Een deep dive in de vele geheimzinnige chemische processen die plaatsvinden wanneer je een taart bakt, of koekjes, croissants, meringues, broodjes enzovoort. Lamb pluist het allemaal tot in detail uit, van het effect van pH-waarde op de bruining van baksels tot en met welke stadia je tegenkomt wanneer je eiwitten opklopt. Dit eerste, theoretische deel kan linea recta op de verplichte leeslijst voor deelnemers aan Heel Holland Bakt. […] Het receptendeel is al net zo indrukwekkend. Er staan buitengewoon originele en knappe baksels in, van een gezouten vanille-pistache laagjestaart met citroensiroop tot en met een driedaagse focaccia. Dat is trouwens leuk bedacht: de recepten zijn ingedeeld in de hoeveelheid tijd die ze vergen.' Janneke Vreugdenhil, NRC ‘Als je baksel opstandig is, vertrouw dan op Nicola. Zij lost de mysteries van het bakken op.’ Yotam Ottolenghi'Je hebt geen andere bakboeken meer nodig! Nicola legt kraakhelder de werking van de belangrijkste ingrediënten uit. Met de lekkere recepten en prachtige foto's wil je meteen aan de slag.' Eke Mariën'Als je houdt van bakken en meer wilt weten over de achtergrond en techniek dan is dit absoluut jouw boek.' Susan Aretz in podcast Smaakmakers 'Als ik zie dat er in een kookboek van 350 bladzijden meer dan 100 gewijd zijn aan theorie dan heb je mijn aandacht. En als er op dan op elk van deze pagina's een tabel of grafiek staat, weet ik: dit is een geweldig bakboek voor kooknerds die echt willen snappen wat ze doen. (Met, geen zorgen, ook nog 150 bladzijden hele gave recepten).' Meneer Wateetons 'Het ultieme bakboek.'Trouw'Nicola [...] zal met deze aansprekende bakbijbel zowel beginnende als ervaren bakkers aanspreken.' Villa d'Arte 'Elke pagina is een masterclass in beter bakken.' Nigel Slater'Nicola begríjpt bakken en legt dat uit als geen ander.' Jamie Oliver 

    € 33,99
  4. Taartbijbel
    1. Hans Spitsbaard

    Taartbijbel

    Van red velvet en tarte citron tot chocoladetaart met gezouten karamel

    Aan de hand van duidelijke, stapsgewijze instructies, foto's en how-to's leert Hans Spitsbaard je alle kneepjes van het bakken van taarten. De taartenbijbel biedt ruim 160 recepten voor lekkere, klassieke en spannende taarten. Hans biedt ook handige tips en aanwijzingen om de mooiste en lekkerste taarten op tafel te zetten.

    € 34,99
  5. The Pumpkin Spice Cookbook
    1. Eloise Goode

    The Pumpkin Spice Cookbook

    Recipes for irresistible treats with a hint of sugar and spice

    Smothered in small-town coffee shop in fall vibes, this recipe book is a love letter to the coziest season of all.

    € 13,95
  6. The Cinnamon Bun Cookbook
    1. Eloise Goode

    The Cinnamon Bun Cookbook

    Recipes for irresistible cakes, bakes, sweet treats and more

    Smothered in sweet coffee shop in fall vibes, this recipe book is a love letter to the coziest season of all.

    € 13,95
  7. Handboek patisserie
    1. Ferrandi

    Handboek patisserie

    Alle regels van de kunst in de praktijk

    • 235 RECEPTEN • 1500 TECHNIEKEN EN HANDELINGEN • STAP-VOOR-STAPINSTRUCTIES EN -FOTO’S • RECEPTEN IN DRIE MOEILIJKHEIDSGRADEN • SCHITTERENDE FOTOGRAFIE Tarte tatin, macarons, chocoladetruffels, briochebrood, kattentongen, appelbeignets, cheesecake, meringues, petitfours, crème brûlée en heel veel meer. Een mooi stuk patisserie – van een luchtige croissant in de ochtend tot een frambozen-macaron of een gelaagde Opéra-taart – zorgt altijd voor de grande finale na een geslaagde maaltijd. 1500 TECHNIEKEN Leer hoe je gebak, taarten, crèmes, desserts, koekjes, ijs en confituren maakt met behulp van de instructies die in dit boek stap voor stap worden weergegeven. De ervaren chefs van de meester-banketbakkersopleiding Ferrandi uit Parijs nemen je bij de hand. 235 KLASSIEKE RECEPTEN Of je nu een fijnproever bent of slechts een liefhebber van lekker eten, met dit zeer complete Handboek patisserie kun je meteen aan de slag. De specialisten die dit boek samenstelden strooien gul met tips en tricks voor een perfect resultaat en leggen je ook uit waarom het soms fout gaat, en wat je daaraan kunt doen. Uniek aan dit boek is de variatie in moeilijkheidsgraad. Je kunt een makkelijke appeltaart bakken – het basisrecept – of je geeft je helemaal over aan de appeltaart zoals de top-patissier die creëert.

    € 75,00
  8. Het Laura's Bakery Kinderbakboek 2
    1. Laura Kieft

    Het Laura's Bakery Kinderbakboek 2

    zoete en hartige stap-voor-stap recepten voor kinderen

    Nieuw kinderbakboek van Laura's Bakery voor kleine koekenbakkers! De jongste bakkers wachten met smart op dit tweede kinderbakboekbakboek van de baking queen van de lage landen: Het Laura’s Bakery Kinderbakboek 2. In dit kinderbakboek vind je 30 nieuwe recepten voor heerlijke taarten en cakes, koekjes, toetjes en hartige hapjes. Zo kan elk kind vanaf 5 jaar stap voor stap de fijne kneepjes van het bakken leren. Niet alleen de ingrediënten zijn voorzien van vrolijke en verhelderende tekeningen, ook alle stappen in het recept zijn prachtig geïllustreerd. De allerjongsten kunnen met een volwassene in de keuken aan de bak gaan en iets oudere kinderen kunnen ook prima zelf aan de slag met deze 30 verrukkelijke recepten. Van cheesecake tot dino koekjes, van gummiebeer ijsjes tot Eton Mess en van kaas pretzels tot knakworst broodjes: voor elk wat wils! Bij elk baksel staat natuurlijk ook een smakelijke foto! De uitvoering van het boek is net als bij Laura’s eerste kinderbakboek uitermate praktisch en kindvriendelijk: spiraalband met harde kaft en bladzijden die tegen een vlekje kunnen.Laura Kieft is al haar hele leven dol op bakken. Haar blog Laura’s Bakery is het grootste bakblog van Nederland met 1,5 miljoen unieke bezoekers per maand. Ze heeft 77.000 volgers op Facebook en 105.000 volgers op Instagram. Het Kinderbakboek 2 is haar zesde bakboek.

    € 24,99
  9. De bakatlas
    1. Rutger van den Broek

    De bakatlas

    Rutger bakt de lekkerste recepten van over de hele wereld

    Overal ter wereld wordt gebakken. Van Oostenrijkse apfelstrudel tot Portugese pastéis de nata en van Indonesische pandancake tot aan Amerikaanse devil's foodcake. Of wat denk je van koeksisters uit Zuid-Afrika en Russische honingtaart? In De Bakatlas laat Rutger van den Broek je in meer dan 150 toegankelijke recepten zien hoe divers er over de hele gebakken wordt en hoe je dat zelf thuis kunt doen: van koekjes, taarten en cakes tot aan brood(jes) en desserts.

    € 39,99
  10. Het Laura’s bakery bakboek
    1. Laura Kieft

    Het Laura’s bakery bakboek

    70 eenvoudige recepten voor allerlei soorten gebak, koekjes, desserts en borrelhapjes

    70 nieuwe bakrecepten van Laura’s Bakery, ook voor de hartige trek Na het geweldige succes van Het Basisbakboek komt Laura Kieft, de baking queen van Nederland, nu met een nieuw bakboek. In Het Laura's Bakery Bakboek laat ze zien dat je door de verhoudingen van ingrediënten aan te passen, iedere keer weer een compleet andere baksel op tafel kunt zetten. De recepten zijn toegankelijk en laagdrempelig en de ingrediënten zijn eenvoudig verkrijgbaar. Zo wordt bakken wel heel makkelijk en lekker! In dit boek staan heerlijke taarten, cakes, koekjes, klein gebak en desserts. Ook aan de hartige lekkere trek is gedacht met een hoofdstuk vol borrelhapjes. Met maar liefst 70 recepten is er meer dan genoeg keuze voor ieder moment. Heerlijke chocolate chip cookies bij de koffie, een puntje van de aardbeien charlotte op een verjaardag, als dessert schotel je je gasten chocolademousse voor en als hartige snack kies je voor de kleine knoflookbroodjes. En kun je niet kiezen, dan organiseer je gewoon een high tea zodat je in één keer gelijk heel veel recepten kunt maken en proeven. Laura Kieft is bekend van het populaire bakblog Laura’s Bakery met meer dan een miljoen unieke bezoekers per maand. Laura maakte intussen vier bakboeken bij Forte Culinair: na het Basisbakboek en dit Bakboek maakte ze Het Borrelhapjes Bakboek en Het Laura’s Bakery Kinderbakboek.

    € 29,99
  11. Patisserie en ander fijn gebak
    1. Eddie Benghanem

    Patisserie en ander fijn gebak

    In deze patisseriebijbel vind je alles: de klassieke patisserie met alle mogelijke deegsoorten, gebak, koekjes, petitfours, confiserie, crèmes, chocolade… Stap voor stap leer je de basistechnieken en de basisbereidingen, van het maken van het deeg en de vulling tot de afwerking en de presentatie. Op ieder basisrecept wordt gevarieerd en verder gebouwd. Je begint met een gewone cake, een crumble, een clafoutis, soezendeeg, zanddeeg… en zodra je dat onder de knie hebt, klim je een niveau hoger, tot het niveau van de chef. Het resultaat: eetbare kunstwerkjes, zonde om ze op te eten, maar onweerstaanbaar lekker. Meer dan 500 recepten met tongstrelende foto’s: amandel-mokkataart, Linzertaart met frambozen, citroencake, vanillesoesjes, madeleines met honing, palmiers, cookies met rozijnen…

    € 29,99
  12. Bakken met Fatima
    1. Fatima El Irari

    Bakken met Fatima

    Feestelijke taarten, koekjes, cakes en cupcakes voor elke gelegenheid

    Uit de keuken van Fatima komen de prachtigste taarten, kleurrijke cupcakes en originele baksels als gebakken cake-donuts of een Ferrero-rolcake. Dit boek bevat de beste, foolproof bakrecepten voor taarten, cheesecakes, gewone cakes en cupcakes, koekjes, inclusief de handigste how-to's en recepten voor de allerbeste toppings. Met Fatima's tips heb je nooit meer geschifte botercrème en komen al je cakes heel uit de vorm. Zo bak je thuis de allerlekkerste chocoladecake, tres leches-cake met aardbeien, sinaasappelcurd- of brownie-oreokoekjes, en nog veel meer. - spectaculaire showstoppers, vrolijke traktaties en slimme lekkernijen voor onverwacht bezoek- 25 taartrecepten, meer dan 20 (cup)cakerecepten en zo'n 20 recepten voor koekjes en ander klein gebak- met tips voor de perfecte afwerkingWil jij thuis ook eens een perfecte taart maken voor een verjaardag, romige, kleurrijke cupcakes bakken als traktatie of je gasten verrassen met een origineel smakende, boterzachte cake? Heb je een (kinder)verjaardag, babyshower, het suikerfeest of andere feestelijkheid in de planning? Met dit boek van Fatima zit je gebakken!Meer dan 40.000 verkochte exemplaren!Fatima maakte eerder twee succesvolle kookboeken (meer dan 40.000 verkochte exemplaren) en laat op haar website en Instagram aan haar vele volgers zien dat koken en bakken niet moeilijk hoeven te zijn. Ze staat bekend om haar heldere stap-voor-stap uitleg en was winnaar van de Kookboek van het Jaar-verkiezing (Publieksprijs 2021).

    € 23,99