
Koken met vis en zeevruchten
Filters
-
Thema
- Levensstijl, hobby‘s en vrije tijd
- Gezondheid, relaties en persoonlijke ontwikkeling
- Geneeskunde en verpleging
- Kinderen, tieners en onderwijs
- Geschiedenis en archeologie
- Sport en actieve openluchtrecreatie
- Samenleving en sociale wetenschappen
- Fictie
- Naslagwerken, informatie en interdisciplinaire onderwerpen
- Aardwetenschappen, aardrijkskunde, milieu en planning
-
Productvorm
-
Taal
- Nederlands 78
- Engels 1.595
- Duits 577
- Italiaans 119
- Spaans 84
- Pools 56
- Turks 49
- Frans 47
- Hungarian 40
- Romanian 40
- Deens 37
- Vietnamese 34
- Icelandic 30
- Portugees 30
- Estonian 29
- Albanian 28
- Zweeds 27
- Bulgarian 25
- Czech 24
- Slovenian 24
- Croatian 20
- Japanese 18
- Modern Grieks (1453-) 16
- Noors 15
- Malay 14
- Philippine languages 13
- Lithuanian 12
- Korean 11
- Macedonian 10
- Arabisch 9
- Slovak 8
- Catalan 7
- Chinees 7
- Judeo-Arabic 7
- Serbian 7
- Ukrainian 7
- Afrikaans 6
- Russisch 6
- Finnish 5
- Luxembourgish 5
- Basque 4
- Georgian 4
- Galician 4
- Maltese 4
- Hebreeuws 3
- Irish 2
- Oud-Grieks (tot 1453) 2
- Latvian 2
- Mongolian 2
- Romance languages 2
- Scots (lallans) 2
- Thai 2
- Turkmen 2
- Armenian 1
- Azerbaijani 1
- Belarusian 1
- Filipino 1
- Fries 1
- Indonesian 1
- Norwegian Bokmål 1
- Urdu 1
-
Prijs
Bekijk ons aanbod Koken met vis en zeevruchten
-
Hommage
50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingenWINNAAR ZILVEREN KOOKBOEK 2023 (VAKJURY FOOD AND FRIENDS GOUDEN KOOKBOEK 2023) De geuren en smaken uit zijn jeugd in visrestaurant Oud Sluis draagt Sergio Herman tot op de dag van vandaag met zich mee, en de mossel is daarbij het diepst verankerd in zijn herinnering. Alleen al die krachtige jus, met genoeg power om de allerbeste sauzen te creëren, was reden genoeg om dit boek te maken. Maar lang niet de enige: gemarineerde, gekookte, gestoomde en gebakken mosselen brengen allemaal een eigen smaaksensatie mee die je zonder meer zal verrassen. Zeelands mooiste product, het magische zwarte goud, verdient dan ook een plekje op alle tafels thuis. In het kookboek Hommage vind je vijftig toegankelijke mosselrecepten. Door verschillende basistechnieken toe te passen, leer je veel meer dan de klassieke gekookte mosselen met frites op tafel te zetten, hoe lekker die ook zijn. De recepten neigen naar alle windstreken en zijn zowel klassiek als modern, maar bovenal typisch Sergio. Met prachtige fotografie en persoonlijke en cultureelhistorische achtergrondverhalen.
€ 20,00 -
Visvoer
Inmiddels kookten duizenden thuiskoks de heerlijkste kerst-, verjaardags- en familie- diners met behulp van de restaurantwaardige recepten van Tobias Camman. In 2022 verscheen 'Voer', het kookboek voor de beginnende foodsnob. In 2023 volgde 'Groenvoer', met daarin uitsluitend vegetarische gerechten. Beide boeken werden enthousiast ontvangen, en Groenvoer werd zelfs verkozen tot het beste boek van 2023 door de klanten van boekhandel Paagman. 'Visvoer' is voor liefhebbers van vis en schaal- en schelpdieren, en staat vol nieuwe, inspirerende recepten op topniveau. Zoals altijd fraai vormgegeven, helder verwoord en doorspekt met de nodige humor. De pers over 'Voer' en 'Groenvoer': ‘Wie met Camman kookt, oogst applaus.’ - Trouw ‘Tobias geeft culinaire inspiratie.’ - Niven Kunz, chef restaurant Triptique ‘Tobias weet met veel humor én kennis groenten naar een hoger niveau te tillen.’ - FavorFlav ‘Tobias heeft veel tijd, oprechte liefde en lol in dit waanzinnige boek gestoken. Dat zie je, en dat proef je.’ - Peter Gast, chef restaurant Graphite Amsterdam ‘Door dit boek leer ik eindelijk koken op het niveau waar ik zo graag op eet.’ - Jan Versteegh, podcasthost De Beste Smaak Van Nederland
€ 34,99 -
Sushi & ceviche
60 verrassende recepten met verse visVerse vis is een culinaire trend én is supergezond. Carrie Solomon presenteert in dit boek heerlijke gerechten op basis van duurzaam gevangen vis. Ook geeft ze recepten voor sauzen en kruiden, lunches en salades, bowls en schotels om te delen. Van Hawaïaanse pokébowls, Peruaanse ceviche en tiradito tot Scandinavische gravlax en Japanse onigiri: ga mee op deze inspirerende wereldreis en ontdek talloze nieuwe smaken! 'Dit kookboek is een waardevolle toevoeging aan de collectie van iedereen die houdt van gezonde, smaakvolle en avontuurlijke gerechten. Het is een ode aan de diversiteit van rauwe visgerechten en een herinnering aan het belang van duurzaamheid in onze culinaire keuzes. Kortom, [...] een bron van inspiratie voor iedereen die van lekker eten houdt, met rauwe vis als stralend middelpunt. Ga mee op deze heerlijke reis en ontdek de vele nieuwe smaken die dit boek te bieden heeft. Het zal je smaakpapillen zeker verwennen [...].' - Mevrouw Hamersma 'Naast deze gerechten voor alle momenten van de dag bevat het boek ook conserveringstechnieken voor duurzame vis. In heldere stijl geschreven, met foto's in kleur.' - Biblion voor de Nederlandse Bibliotheek Dienst 'Het ene recept is nog lekkerder en mooier dan het andere.' - Kookboekennieuws 'Carrie Solomon verrast met heerlijke combinaties en variaties op klassiekers.'- Vision Magazine 'Een zeer interessant werk over de verschillende manieren om rauwe vis (of gerookte vis of tataki) aan te bieden.' - Thuries - Le magazine de la gastronomie
€ 19,99 -
Vis van de BBQ
De BBQ is niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuinen. BBQ-en is niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens heel gezellig met je familie, vrienden of zelfs de hele buurt. Toch lijkt vis een beetje achter te blijven. Vinden we het te ingewikkeld of is het gewoon nog niet zo bekend dat vis van de BBQ fantastisch smaakt? En ook schaal- en schelpdieren kun je gewoon op de BBQ gooien. Snel klaar, superlekker en ook nog eens gezond. Dit handboek geeft jou alle handvatten voor een succesvol vis-BBQ-festijn. In de Parijse keukens leerde Bart al dat vis bereiden helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En tijdens zijn vele vis-reizen ervaarde hij dat een simpel vuurtje en goede vis een fantastisch gerecht kan opleveren. Als het gewoon op de kade kan, kan het zeker bij jou in de tuin. Moet je dan meteen zo'n dure BBQ kopen? Nee hoor, het mag, en het geeft ook fantastische resultaten, maar ook op een simpele BBQ kun je perfect vis bereiden. Met een beetje aandacht en goede ingrediënten kom je heel ver. Dus op naar je favoriete visboer of het visschap en de fik erin!
€ 35,00 -
Vis van de plank
De lekkerste borrelplanken met vis uit blikMet Vis van de Plank laat visexpert Bart van Olphen zien hoe veelzijdig, verrassend en lekker vis uit blik kan zijn. Dit boek is jouw geheime wapen om in no time spectaculaire visplanken te maken die elke tafel omtoveren tot een feestje. Van zonnige picknicks en bruisende borrelavonden tot een feestelijke kersttafel en een mediterrane avond met vrienden - Bart neemt je mee in de wereld van vis uit blik, dé basis voor spannende, creatieve combinaties.
€ 25,00 -
Visbijbel
werken met visVisbijbel helpt je bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van alle gangbare in Europa verkrijgbare en duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto's leer je stap voor stap alle belangrijke basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden: van kabeljauwwangen snijden, oesters openen en platvis fileren tot tonijnsteak grillen, pijlinktvis bakken en vis roken. De basisbereidingen zijn gelardeerd met praktische vingerwijzingen, klassieke sauzen en traditionele visrecepten uit Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië, België en Nederland.Naast een informatief naslagwerk van de veelvoorkomende soorten op de Europese vismarkt biedt Visbijbel allerhande tips die het maken van een duurzame keuze vereenvoudigen.- Technieken om vis schoon te maken- Meer dan 90 basisbereidingen- Duidelijke stap-voor-stapfoto's- Koude en warme sauzen- Traditionele visreceptenVia de Parijse sterrenkeukens belandde Bart van Olphen in de vis. Al meer dan tien jaar zet hij zich in voor het consumeren van duurzaam gevangen vis. Met zijn bedrijf Fish Tales en via zijn veelgeprezen kookboeken wil Bart de consument laten zien dat je alleen kunt genieten van wilde vis als die is gevangen door mensen die geven om hun vangst en de zee; vissers die bewust omgaan met de oceanen als bron van (hun) leven. Want goede vis kan niet mis! Na zijn eerste kookboek Fish Tales, bekroond met een Gourmand-award, volgde Het Nederlands viskookboek, winnaar Gouden Tulp 2013, en Werken met vis, genomineerd voor een Gourmand-award.
€ 34,99 -
BBQ Magic
De 100 beste recepten van de wereldberoemde BBQ-expert Pitmaster XDit is meer dan een BBQ-boek. Pitmaster X laat je kennismaken met traditionele en gloednieuwe bereidingstechnieken voor je barbecue, grill en smoker. Maak malse vis- en vleesgerechten die stuk voor stuk van je tong én van de pagina spatten. Bereid een Hollandse mayonaise-tomahawk, rooster je eigen knapperige baconreepjes, of ga voor beetgare barbecue-bijgerechten zoals gegrilde asperges en een vegetarische kebabspies. Ontketen de oerkracht van je barbecue en laat je klaarstomen voor de sappigste smaken van de buitenkeuken.
€ 36,99 € 20,00 -
The Soup Book
200 Ingredient-led Seasonal Soups€ 30,50 -
Tony Tan's Asian Cooking Class
€ 38,00 -
Schmidt originals zeevis kookboek
50 authentieke visgerechten en meer...Schmidt Zeevis is al 100 jaar toonaangevend op het gebied van zeevis, de bereiding daarvan en vooral van het (culinair) genieten in Nederland en ver daarbuiten. En in al die jaren hebben wij de meest pure, bijzondere maar ook vaak 'simpele' gerechten verzameld. Het werd dan ook de hoogste tijd voor een kookboek met al deze 'Originele' gerechten. Het Schmidt Originals Zeevis Kookboek is een waar handboek voor de echte liefhebbers van lekker koken, garen, bakken en vooral: genieten van al het lekkers uit de zee. Er staan maar liefst 50 Schmidt Originals gerechten in, bereid met vis uit alle zeeën en oceanen van de wereld. En leuke weetjes over vis, vissers, kooktechnieken en culinaire wetenswaardigheden van de beste topkoks van Nederland.Schmidt Zeevis is namelijk hofleverancier van de beste restaurants in Nederland. Schmidt Originals gerechten zijn makkelijk te bereiden, daar komt u pagina na pagina achter. Natuurlijk hebben wij ook een aantal recepten in het Zeevis Kookboek opgenomen die wellicht iets ingewikkelder zijn, maar door de heldere taal, uitleg en fotografie zijn deze voor iedereen met enig talent voor koken zeker te realiseren. Kortom: het Schmidt Originals Zeevis Kookboek is meer dan alleen maar een kookboek. Je kunt er lekker in lezen, foto's kijken en vooral je laten inspireren om meer met vis aan de slag te gaan. Want vis is goed voor de gezondheid en om lekker van te genieten!
€ 32,50 -
500 visgerechten
verrassende recepten voor alle soorten vis en schaal- en schelpdierenDit boek bevat tal van verrassende recepten voor alle soorten vis en schaal- en schelpdieren. Of u nu op zoek bent naar een bijgerecht of een hoofdgerecht, een voedzame lunch of een snack, voor elke gelegenheid is er wel een zeevruchtengerecht voorhanden.Het boek bevat niet alleen klassiekers zoals gravlax en sushi, maar ook modernere gerechten als Aziatische viscurry's en laksa's.- In de inleiding vindt u informatie over vis als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.- De recepten bevatten tal van klassiekers van over de hele wereld, waaronder gezonde Zuidoost-Aziatische noedelgerechten, klassieke Franse gerechten en gezinsfavorieten.- Met deze 500 recepten voor zoet- en zoutwatervis en krab- en inktvisachtigen vindt u gegarandeerd wat u zoekt. Meer dan dit boek heeft u niet nodig als u op zoek bent naar een heerlijk zeevruchtengerecht.
€ 12,50 -
The Spanish Mediterranean Islands Cookbook
Explore the diverse cuisine of Spain’s Balearic Islands – Mallorca, Menorca, Ibiza, and Formentera – through 155 authentic home cooking recipes
€ 34,95