Categoriebanner nieuw Boeken

Snel en makkelijk koken

Bekijk ons aanbod Snel en makkelijk koken

11.856 resultaten
  1. Veggilaine
    1. Ghislaine Voogd

    Veggilaine

    Meer dan 60 succesrecepten van een levenslange vegetariër

    69 originele, makkelijke en heerlijke veggi-recepten Van Veggilaine zijn al meer dan 20.000 exemplaren verkocht! ‘Ghislaine heeft een groot talent om groenten verleidelijk te maken. Haar recepten zijn altijd inspirerend, origineel, makkelijk te maken, en bomvol smaak; je vergeet simpelweg dat het vegetarisch of zelfs vegan is.’ Elizabeth Auerbach (@elizabethonfood) Vegetarisch koken is niet alleen makkelijk, maar vooral ook ontzettend lekker! Dat weet Ghislaine, online beter bekend als @veggilaine, als geen ander. In haar voedzame en toegankelijke recepten spelen groenten vaak de hoofdrol. Naast koken is ze ook dol op boodschappen doen, fermenteren en brood bakken. Dit zie je terug in haar recepten. Wat dacht je van hartige za’atar feta scones, zelfgemaakte fluffy pita’s, burrata met dubbelgedopte tuinbonen en kruidenvinaigrette, een mango matcha-tiramisu of zelfgemaakte crispy chili-olie? Ook vind je in het boek onder andere hoofdstukken zuurdesembrood voor dummies, haar ultieme kooktips en een uitgebreide toko-boodschappenlijst. Naast een aantal succesrecepten van haar Instagramaccount bevat dit boek ook een heleboel verrukkelijke nieuwe gerechten. Ruim de helft van de recepten is ook nog eens veganistisch en nog meer recepten hebben een vegan optie! ‘Het gebeurt iedere dag dat ik voorbij een post van Ghislaine scrol en denk: oh, dat zou ik ook wel willen maken. Iedere dag weer, en dat zegt genoeg; Ghislaine maakt hele lekkere, toegankelijke vega-gerechten. Love it!’ Eke Bosman (@snackspert) Ghislaine Voogd (1995) spendeert haar vrije tijd het liefst in de keuken of buiten de deur, op zoek naar de leukste plekken om lekker te eten. Daarnaast wordt ze extreem gelukkig van brood bakken en boodschappen doen, dat laatste vooral in de Aziatische toko. Tijdens de pandemie ontstond het idee om haar recepten via Instagram te gaan delen. Met haar recepten hoopt ze mensen te laten zien dat vegetarisch koken niet alleen heel makkelijk, maar vooral ook ontzettend lekker is! Ghislaine woont samen met haar verloofde Daan en naaktkatten Toet en Umi in Amsterdam.

    € 29,99
  2. Simpel
    1. Yotam Ottolenghi

    Simpel

    Verkozen tot 'Het Beste Kookboek Aller Tijden' (2023, 2024) door de luisteraars van Etenstijd, de razend populaire podcast van Yvette van Boven en Teun van de KeukenAlles waar je van houdt bij Ottolenghi, maar dan simpel. Eenvoud lijkt misschien onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar SIMPEL staat daadwerkelijk vol met ruim 130 makkelijk te bereiden gerechten. De meeste staan binnen 30 minuten op tafel, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of -verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake.- maximaal 10 ingrediënten- op tafel in maximaal 30 minuten- meer dan 130 recepten en foto's- meer dan 350.000 exemplaren verkochtSimpel bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je in een oogopslag welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept. De meer dan 130 fullcolour foto's laten je daarnaast het water in de mond lopen!De pers over Simpel:'Niet zo moeilijk te maken, de nieuwste Ottolenghi. Opnieuw slaagt de chef erin om van iets als een plompe selderijknol een elegante sensatie te maken.' - **** De Volkskrant'Simpel is een dikke aanrader! Voor Ottolenghi-fans, maar ook juist voor de thuiskoks die iets minder ervaring hebben.' - Dehippevegetarier.nl'Zelfs de trouwste Ottolenghi-fans klagen wel eens over zijn lange recepten. Hij heeft geluisterd. Zijn nieuwe kookboek heet Simpel' - NRC'De reden dat ik zo enthousiast over Simpel ben, is dat het boek vol recepten staat die nog steedsduidelijk 'Ottolenghi' zijn, maar die op minstens een manier simpel zijn (en vaak op meerdere manieren).' - Foodies

    € 34,99
  3. Comfort
    1. Yotam Ottolenghi
    2. Helen Goh

    Comfort

    Nederlandse editie

    Na Simpel en Flavour is dit dé nieuwe grote Ottolenghi!100 spiksplinternieuwe gerechten uit de altijd vernieuwende Ottolenghi-keukenComfort food à la Ottolenghi: dat betekent gezond, vers eten vol opbeurende smaken. Gerechten die je doen denken aan je lievelingseten als kind, herinneren aan een mooi moment of een bijzondere plek, of je simpelweg voeden na een zware dag. Klassieke geroosterde kip met orzo, een vega venkel-courgettelasagne, Kaiserschmarrn met pruimencompote: van voorgerecht tot dessert biedt Comfort een verzameling supersmakelijke en troostrijke recepten. Eten om in je eentje van te genieten of om te delen, als je je gezin, familie of vrienden wilt verwennen.- wereldwijd comfort food met de magische Ottolenghi-touch- vertrouwd én verrassend eten met de smaak van thuis- van voorgerecht tot dessert: soepen, salades, groente-, rijst- en stoofgerechten, ovenschotels, brood en zoetigheden- met tips voor variatie en voorbereidingComfort brengt invloeden uit onder meer Italië, Duitsland en Maleisië en culinaire ervaring opgedaan in steden als Jeruzalem, Amsterdam, Londen en New York bij elkaar in recepten die tegelijkertijd vertrouwd en vernieuwend zijn, herkenbaar én creatief. Van Yotams Hollandse appeltaart en de ultieme bolognese tot een romige aubergine-paprikasoep: dit is eten waar je warm van wordt.

    € 33,99
  4. Jamie's Easy Airfryer
    1. Jamie Oliver

    Jamie's Easy Airfryer

    Groots en geweldig lekker eten

    Groots en geweldig lekker etenIn Jamie's Easy Airfryer maakt Jamie Oliver koken met de airfryer makkelijker en lekkerder dan ooit. Met meer dan 90 recepten voor iedere gelegenheid biedt dit kookboek een geweldige manier om heerlijk eten te bereiden, van snacks tot volledige maaltijden.Of je nu een doorgewinterde thuiskok bent of gewoon op zoek bent naar snelle, gezonde gerechten, Jamie's recepten bieden het allemaal. Het kookboek is ideaal voor iedereen die de airfryer in zijn of haar keuken wil gebruiken van beginners tot ervaren koks.Ga aan de slag met deze handzame hoofdstukken:- Zo werkt een airfryer- Snelle happen- Nieuwe classics- Ga voor groenten- Supersalades- Een tikkeltje speciaal- Betere borrelhappen- Aan de bak- Toptoetjes- Duurzaam koken & keukentipsJamie's Easy Airfryer is jouw kans om de smaak van Jamie te combineren met het gemak van de airfryer. 

    € 27,50
  5. Eat NYC
    1. Yasmin Newman

    Eat NYC

    De meest iconische recepten uit New York

    Proef New York: The City That Never Sleeps gevat in legendarische recepten New York City is een wereld op zich, zeker als het om eten gaat! Van all American classics tot de nieuwste culinaire ontwikkelingen: hier moet je zijn. Meer dan 200 verschillende wereldkeukens vind je in deze bruisende metropool, letterlijk op elke hoek komen de smaken en geuren uit alle windstreken je tegemoet.  Voor wie die melting pot thuis wil beleven, biedt dit opvallende en fraai vormgegeven boek de 55 meest legendarische recepten uit de vijf stadsdelen en culinaire verhalen uit de Big Apple. Van bagels, hotdogs en pretzels tot smash burgers, tuna melt en de authentieke Waldorfsalade. Maar ook falafel, huevos rancheros en natuurlijk de beroemde New York cheesecake. Proef NYC in de keuken: een betere manier om de stad te leren kennen, is er niet.

    € 34,99
  6. Fusao
    1. Ixta Belfrage

    Fusao

    Niet-traditionele recepten uit Brazilië

    Beleef de intense kleuren, geuren en smaken van Brazilië. Bestsellerauteur Ixta Belfrage heeft naam gemaakt als een van de meest spannende jonge talenten in de culinaire wereld. In Fusão combineert ze haar kenmerkende creativiteit en flair met de gerechten uit het geboorteland van haar moeder, Brazilië. Met recepten als Moqueca visburgers en Cassave, kokos & passievruchtcake biedt Ixta een frisse kijk op traditionele Braziliaanse gerechten, met duidelijke uitleg en vervanging voor de ingrediënten die misschien minder bekend of lastig te vinden zijn. Dankzij de adembenemende fotografie uit Brazilië en de persoonlijke verhalen die Ixta verweeft met de zonovergoten recepten is dit een boek dat inspireert en verrast.Voor de fans van Pien laat haar eten zien, Veggilaine en Ottolenghi. ‘Ixta’s creativiteit is er een uit duizenden. Haar eten is simpelweg voortreffelijk!’ - Yotam Ottolenghi ‘Belfrage's losse manier van werken en de vreugde die daaruit spreekt, werken aanstekelijk voor de thuiskok.’ - Leidsch Dagblad

    € 29,99
  7. Etenstijd!
    1. Teun van de Keuken
    2. Yvette van Boven

    Etenstijd!

    Hapklare culinaire zaken

    Al twee jaar lang klinken Teun en Yvette door de oortjes van hun trouwe luisteraars. In de podcast Etenstijd! hoor je tips, verhalen en de antwoorden op talloze luisteraarsvragen over eten – genoeg om een boek mee te vullen. Van airfryer tot zeezout, dit boek snijdt culinaire zaken in hapklare hoofdstukjes aan. Ga het gastronomische alfabet stelselmatig af, of volg de tips van Teun en Yvette en blader kriskras door het boek. Wat is de definitie van een goed restaurant, hoe vind je er een, en welke wijn bestel je dan? In welk seizoen oogst Yvette de artisjokken en met wat voor saus serveert ze die? In welk aanrechtkasteel stooft Teun altijd zijn bonen, en welke apparaten fossiliseren in zijn keukenkast? Je leest het allemaal in Etenstijd! Yvette over Teun: Teun is scherp, eerlijk, slim en altijd grappig. En of hij nu misstanden in de voedselindustrie onthult of zijn thuiskeuken induikt: het smaakt altijd naar meer, vandaar dat ik graag bij hem aan tafel zit. Teun over Yvette: Als Yvette met haar ongebreidelde enthousiasme en haar onmetelijke kennis over eten praat, dan kunnen wij niets anders doen dan luisteren, genieten en gaan koken.

    € 22,50
  8. Laura's Bakery Het complete Basisbakboek
    1. Laura Kieft

    Laura's Bakery Het complete Basisbakboek

    150+ recepten voor thuisbakkers

    Dé bakbijbel van Laura's Bakery In dit boek staan ruim 150 recepten. Van tijdloze klassiekers tot heel veel spiksplinternieuwe recepten. Dit fantastische basisbakboek wil iedere thuisbakker in huis hebben! Laura Kieft van het populaire blog Laura’s Bakery weet na 15 jaar bloggen en als auteur van 7 succesvolle bakboeken heel goed welke recepten door thuisbakkers keer op keer worden gemaakt. Het complete basisbakboek staat daarom vol met deze recepten waarmee je altijd goed zit. In dit boek vind je 40 basisrecepten. Van appeltaart en kwarktaart tot blondies en pannenkoeken. Met ieder basisrecept worden ook 2 variaties gemaakt. Denk aan citroen-yoghurt poffertjes, koffiecakejes met glazuur en no-bake chocolade-cheesecake. Voor veel van de receptvariaties wordt gebruik gemaakt van vullingen en toppings. En ook deze recepten vind je in dit boek: van banketbakkersroom en vanillepasta tot bramenjam en passievruchtencurd. Het complete basisbakboek is een compleet vernieuwde en zeer uitgebreide versie van Het Basisbakboek uit 2016. Zoveel zelfs, dat ze bijna niet meer met elkaar te vergelijken zijn. Laura Kieft is al haar hele leven dol op bakken. Wat begon als een hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een mooi bloeiend bedrijf. Haar recepten worden onder andere gepubliceerd op haar populaire blog Laura’s Bakery. Daarnaast lanceert Laura succesvolle bakboeken en bakproducten en weet hiermee heel Nederland en Vlaanderen aan het bakken te krijgen.

    € 37,99
  9. Dé bakplaat
    1. Rukmini Iyer

    Dé bakplaat

    75 succesrecepten in één boek

    In 'Dé bakplaat' van ovenkoningin Rukmini Iyer vind je de 75 allerlekkerste ovenrecepten uit haar kookboeken. Deze limited edition bevat al jouw favoriete bakplaatrecepten die je binnen een mum van tijd op tafel zet. Van jouw favoriete traybake-gerecht uit 'De snelle bakplaat' tot de lekkerste cupcakes uit 'De zoete bakplaat': al jouw ultieme Rukmini Iyer-favorieten staan in dit kookboek. Denk aan zalm-tandoori met zoete aardappel en rode ui, een hartige taart met kip, prei en chorizo of gerookte tofu met venkel, paksoi en satédressing of een heerlijk gekruide focaccia met flespompoen of bietenrisotto uit de oven met geitenkaas. Rukmini's recepten zijn enorm veelzijdig, voedzaam, makkelijk te bereiden én bevatten bijzondere smaakcombinaties. Zo krijg je met minimale inspanning maximaal resultaat.

    € 19,99
  10. Pien laat haar eten zien
    1. Pien Wekking

    Pien laat haar eten zien

    Bijzonder simpele & waanzinnig lekkere recepten om van elke dag een dinner party te maken

    Maak van elke dag een dinner party met deze culinaire bestseller van Pien laat haar eten zien en Pien laat haar eten zien vol. 2 zijn samen al meer dan 72.500 exemplaren verkocht! Door corona begon Pien Wekking de gerechten die ze normaal gesproken elke maand voor haar vriendengroep maakte, op Instagram te delen. En dat liep een beetje uit de hand... Die gerechten zien er dan ook stuk voor stuk dinner party-waardig en om je vingers bij af te likken uit. Tegelijkertijd zijn de meer dan vijftig recepten no-nonsense en heel goed te doen. En dus laat Pien haar eten zien in deze must-have! Hierin vind je natuurlijk de beroemde vistaco’s met avocado-limoensaus en de gegrilde-perziksalade met burrata, maar ook exclusieve, nieuwe recepten én heerlijke cocktails. Dankzij de zonnige fotografie, sfeervolle storytelling en mooie vormgeving voelt het alsof je aanschuift bij Pien herself, die je meteen leert hoe je de tafel mooi dekt, en natuurlijk waar het allemaal mee begon: hoe je zonder stress een etentje voor je vrienden verzorgt waar ze nog lang over na zullen praten. 'Sharing is caring. Eigenlijk in de eerste plaats voor Piens vrienden maar gelukkig gunde ze de wereld haar recepten. Zo lekker en tasty, vooral als je wat te vieren hebt!' Rens Kroes De liefde voor koken en eten is Pien Wekking met de paplepel ingegoten. En dus was zij altijd degene die heerlijke etentjes voor haar vrienden organiseerde. Maar door corona werd ze gedwongen haar recepten via Instagram te delen. Ondertussen is ‘zullen we vanavond Pienen’ een gevleugelde uitdrukking in vele (studenten)huishoudens. Pien woont in Amsterdam, waar ze Informatierecht studeert.

    € 27,99
  11. Het airfryerboek
    1. Sabine Koning

    Het airfryerboek

    75 makkelijke recepten voor elke dag

    In 'Het airfryerboek' leert Sabine Koning je hoe je met een airfryer de allerlekkerste gerechten op tafel kunt zetten. Na haar twee supersuccesvolle slowcookerboeken besloot Sabine om een ander geliefd keukenapparaat in het zonnetje te zetten: de airfryer. Met dit boek bewijst ze opnieuw hoe je met haar recepten volwaardige dinergerechten uit één keukenapparaat kunt toveren. Van ovenschotels, snacks en hartige taarten tot aardappel-, rijst- en pastagerechten - ook de airfryer is ontzettend veelzijdig. Zet bijvoorbeeld binnen een mum van tijd een Texaanse traybake met spareribs op tafel, maak een spinazie-champignonquiche of ga voor sambal goreng tempé. Uit de airfryer? Ja, het kan echt! Met 'Het airfryerboek' leer je alle tips en tricks om alles uit je airfryer te halen en maak je moeiteloos heerlijke gerechten.

    € 22,99
  12. Pien laat haar eten zien - vol. 2
    1. Pien Wekking

    Pien laat haar eten zien - vol. 2

    Meer dan 70 recepten voor onvergetelijke avonden

    De liefde voor koken en eten is Pien Wekking met de paplepel ingegoten. En dus was zij altijd degene die heerlijke etentjes voor haar vrienden organiseerde. Door corona werd ze echter gedwongen haar recepten via Instagram (@pienlaathaaretenzien) te delen. En dat liep een beetje uit de hand. Ondertussen is ze meer dan 170.000 volgers en een succesvol kookboek verder. Pien woont in Amsterdam. Auteursfoto: © Isabelle Bucx

    € 27,99