0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boekenweek 2017

Van 25 maart t/m 2 april is het Boekenweek met als thema 'Verboden vruchten'. Het geschenk is dit jaar geschreven door Herman Koch en het essay is van de hand van Connie Palmen. Connie Palmen is op de openingsdag van de Boekenweek te gast in onze winkel.

 

Verboden vruchten

De mens is genotzuchtig. Maar toegeven aan genot levert soms strijd op, met ons geweten, onze levensovertuiging, onze omgeving en onze fysieke dan wel geestelijke grenzen. Wel willen, niet mogen, toch doen: verboden vruchten, zowel in het leven als in de letteren.

Wie kent ze niet: de drank- en drugsverslaafden in Meriswin (Hafid Bouazza), Hallo Muur (Erik Jan Harmens), de gokkers in Alles of niets (Khalid Boudou). Maar ook titels als De 120 dagen van Sodom (Marquis de Sade), Mieke Maaike’s obscene jeugd (Louis Paul Boon) en Lolita (Nabokov) prikkelen de zinnen. De troosteters in Chocolat (Joanne Harris), de vreetzakken in de Romeinse klassieker Satyricon (passage Het feestmaal bij Trimalchio); allen geven zij zich over aan genot. En last but not least de overspeligen zoals beschreven in De buitenvrouw (Joost Zwagerman), Godin, held (Gustaaf Peek), Komt een vrouw bij de dokter (Kluun) en Mélodie d’Amour (Margriet de Moor).

Boekenweekgeschenk

Het boekenweekgeschenk is dit jaar van de hand van bestsellerauteur en televisiemaker Herman Koch. U ontvangt het boekenweekgeschenk 'Makkelijk leven' bij besteding van minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken tijdens de Boekenweek. Als u voor minimaal €12,50 aan Nederlandstalige e-boeken bij ons besteld krijgt u het e-boekenweekgeschenk cadeau.

Tom Sanders is een gevierd schrijver van zelfhulpboeken en hij leidt een gelukkig leven met Julia en twee volwassen zonen, van wie de jongste, Stefan, zijn oogappel is. Tijdens een verjaardagsfeestje voor Julia staat hun schoondochter Hanna – op wie Tom en Julia niet dol zijn – opeens voor de deur. Snikkend vertelt ze dat ze door Stefan is geslagen en dat dat niet de eerste keer is. Moet Tom zijn lievelingszoon Stefan aanspreken op zijn gedrag? Of loont het misschien meer om de adviezen uit zijn zelfhulpboeken in praktijk te brengen, zoals zijn bekende richtlijn ‘Probeer problemen niet altijd op te lossen door eraan te denken; vaak worden ze eerder opgelost door er niet aan te denken’?

'Makkelijk leven' laat zien hoe een man die met zijn levensinzichten zo succesvol is opeens alle zeilen bij moet zetten om de problemen in zijn eigen leven het hoofd te bieden.

Boekenweekessay

Libris Literatuurprijs winnares Connie Palmen schreef dit jaar het Boekenweekessay 'De zonde van de vrouw'. Het essay is tijdens de Boekenweek te koop voor € 3,50. Connie Palmen zal op de openingsdag van de Boekenweek bij ons in de winkel te gast zijn en in gesprek gaan met Marcel Möring.

De oudste val die we in onze christelijke cultuur via de literatuur kennen is de zondeval. Eva wordt verleid door de duivel, vermomd als slang, om te eten van de boom van de kennis van goed en kwaad. Zij schendt het gebod van de Vader en de mensheid verliest voorgoed de onschuld van de onwetenden. Dankzij de ongehoorzaamheid van de eerste vrouw wordt de mens daadwerkelijk mens, een zondig en sterfelijk wezen, dat zich schaamt als het iets doet wat verboden is.

In 'De zonde van de vrouw' onderzoekt Connie Palmen de vraag of een vrouw die zich niet aan de voorgeschreven regels houdt, een grens overschrijdt naar een verboden gebied. Vinden de vrouwen de originaliteit die hen apart zet en hen scheidt van de gemeenschap, niet zelf ook een zonde waarvoor ze bestraft moeten worden? Aan de hand van de levens van vrouwen als Marilyn Monroe, Marguerite Duras en Jane Bowles probeert Palmen in 'De zonde van de vrouw' iets meer te begrijpen van het verband tussen originaliteit, roem en zelfdestructie.

Boekenweek tips

Peachez, een romance

Peachez, een romance

Ilja Leonard Pfeijffer
€ 20,99
Liefde in Pangea

Liefde in Pangea

Tessa de Loo
€ 22,99
De thuiswacht

De thuiswacht

Dola de Jong
€ 19,99
Korte gesprekken met afgrijselijke mannen

Korte gesprekken met afgrijselijke mannen

David Foster Wallace
€ 24,99
Eros ontwortelt mijn hart

Eros ontwortelt mijn hart

Sappho van Lesbos
€ 15,99
Lolita

Lolita

Vladimir Nabokov
€ 15,00
Lady Chatterley's Lover

Lady Chatterley's Lover

D. H. Lawrence
€ 21,50
De argonauten

De argonauten

Maggie Nelson
€ 15,00
Pussy album

Pussy album

Stella Bergsma
€ 19,99
Nieuwe lusten

Nieuwe lusten

Hans Maarten van den Brink
€ 21,99
Rimpelgeweld

Rimpelgeweld

Menno van der Veen
€ 19,99