0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boekenweek 2020

Boekenweek 2020 - 7 t/m 15 maart

Boekenweek 2020 - 7 t/m 15 maart

Verlenging Boekenweek i.v.m. coronavirus

Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus is de Boekenweek anders dan anders verlopen. CPNB heeft daarom besloten dat de Boekenweek langer mag duren.

Dat betekent dat wij - zolang de voorraad strekt  - bij besteding van €15,- aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk aan u cadeau geven. En bij besteding van €15 aan Nederlandstalige e-boeken krijgt u het e-Boekenweekgeschenk per mail toegezonden.

 

De Boekenweek staat dit keer in het teken van Rebellen en dwarsdenkers. Het Essay is van de hand van Özcan -Eus- Akyol. 'Generaal zonder leger' is verkrijgbaar vanaf 7 maart voor slechts 3,75. Het Boekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Annejet van der Zijl. U krijgt het boek 'Leon en Juliette' gratis bij besteding van minimaal 15 Euro aan Nederlandstalige boeken in onze winkels en op donner.nl. Het boekenweekgeschenk is ook in e-boekversie beschikbaar. I.v.m. het coronavirus is het gratis per trein reizen op vertoon van het Boekenweekgeschenk door de NS uitgesteld.

Boekenweekgeschenk

Boekenweekgeschenk

Het Boekenweekgeschenk wordt dit jaar geschreven door Annejet van der Zijl. Tijdens de Boekenweek 2020 krijgt u bij besteding van €15,- aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk cadeau.

Annejet van der Zijl is de ongekroonde koningin van de literaire non-fictie. Haar Bernhard-biografie 'Bernhard. Een verborgen geschiedenis' deed veel stof opwaaien. Ook schreef zij de bestsellers 'Sonny Boy' en 'De Amerikaanse prinses'.

Op zaterdag 14 maart is Annejet van der Zijl te gast bij Donner. Zij zal worden geïnterviewd door Maria Heiden en zal aansluiten signeren.

 

 

Rebellen en dwarsdenkers

Rebellen en dwarsdenkers

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Het lezen van boeken zet namelijk aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

Boekenweek Essay

Boekenweek Essay

Het essay van de Boekenweek is dit jaar van de hand van schrijver en columnist Özcan Akyol.

Waar zijn ze toch gebleven, de rebellen en dwarsdenkers onder de schrijvers? Dat wil schrijver en columnist Özcan Akyol weten. Ooit raakte hij betoverd door de literatuur dankzij de onaangepasten die – zonder reden – voor opwinding zorgden en de schrijvers die met hun polemische stijl werkelijk iets teweegbrachten...

Özcan Akyol debuteerde in 2012 met 'Eus' (Uitgeverij Prometheus). In 2016 verscheen Akyols tweede roman, Turis (Prometheus). Het boek, een portret van zijn dominante vader, betekende zijn definitieve literaire doorbraak in Nederland. Vorig jaar werd de door Özcan Akyol samengestelde Lévi Weemoedt bloemlezing 'Pessimisme kun je leren!' een bestseller.

Özcan Akyol signeert bij Donner op donderdag 12 maart tussen 15:00 en 16:00

Onze tips

Strovuur

Strovuur

Gerwin van der Werf
€ 21,99
Nederland in stukken

Nederland in stukken

Maarten van der Graaff
€ 21,99
Hardgin

Hardgin

J.A. Deelder
€ 21,99
Mijn vaders hand

Mijn vaders hand

Bart Chabot
€ 24,99
Pastorale

Pastorale

Stephan Enter
€ 22,50
Buurtsupermens

Buurtsupermens

Sayaka Murata
€ 20,99
West

West

Carys Davies
€ 20,00
De testamenten

De testamenten

Margaret Atwood
€ 19,99
De waterdanser

De waterdanser

Ta-Nehisi Coates
€ 24,99
Daisy Jones & The Six

Daisy Jones & The Six

Taylor Jenkins Reid
€ 22,99