0

Interview Annejet van der Zijl

Interview Annejet van der Zijl
za 14 maart 202012:00 - 13:30
georganiseerd door Donner

BOEKENWEEK 2020 | Annejet van der Zijl heeft besloten haar optredens tijdens de Boekenweek verder af te zeggen. Hierdoor komt helaas ook het interview bij Donner op zaterdag 14 maart te vervallen.

  • Entree: AFGEZEGD
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Een grote liefde in harde tijden
Het Boekenweekgeschenk is dit jaar van Annejet van der Zijl, de ongekroonde koningin van de literaire non-fictie. Met Leon & Juliette schreef zij een indrukwekkende, waargebeurde liefdesgeschiedenis in woelige tijden. Haar nieuwe novelle krijgt u cadeau in de Boekenweek bij aankoop van € 15 aan Nederlandstalige boeken. 

Leon & Juliette
De plaats was Charleston, het jaar was 1820. Hij was een jonge Nederlander die zijn verarmde vaderland was ontvlucht om fortuin te maken in de Nieuwe Wereld. Zij was een zwart meisje in een samenleving waar iemand zoals zij niet meer waard was dan een onmondig stuk vee dat naar believen gekocht en gebruikt kon worden.

In Leon & Juliette reconstrueert Annejet van der Zijl een waargebeurde negentiende-eeuwse liefdesgeschiedenis die alles trotseerde, tot de vergetelheid aan toe.

Annejet van der Zijl over Leon & Juliette: ‘Ik kende dit bijzondere verhaal al jaren, maar dacht altijd dat het onmogelijk zou zijn om deze Nederlands-Amerikaanse geschiedenis te reconstrueren. Het leek me te ver weg, zowel in de tijd als geografisch. Speciaal voor het Boekenweekgeschenk wilde ik het toch proberen en boekte ik een reis naar het zuiden van Amerika. Dankzij familieleden en vele anderen lukte het om zo veel details op te diepen dat de hoofdpersonen voor mij werkelijk tot leven kwamen. Ik hoop dat Leon en Juliette dat zo meteen ook voor de lezers doen. Ze verdienen het.’

 

Annejet van der Zijl
Met bestsellers als Sonny Boy, Bernhard en De Amerikaanse prinses (alle uitgegeven door Querido) is Annejet van der Zijl een van de bekendste en meestgelezen auteurs van Nederland. Ook jongeren weten haar boeken te vinden: Sonny Boy staat in de top 10 populairste boeken onder examenkandidaten havo en vwo. Voor haar oeuvre, dat voornamelijk bestaat uit literaire non-fictie, ontving Van der Zijl onder andere de Gouden Ganzenveer.