0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boekpresentatie: De ruimte van Riek – bouwend aan Nederland

Boekpresentatie: De ruimte van Riek – bouwend aan Nederland
zo 21 november 202115:00 - 16:30
georganiseerd door Donner

Riek Bakker en Margreet Fogteloo presenteren het boek 'De ruimte van Riek – Bouwend aan Nederland'. Maria Heiden zal Riek Bakker en Margreet Fogteloo interviewen. Aansluitend zullen Patrick van der Klooster, BPD Gebiedsontwikkeling/ leider BPD Studio en team Stadsontwikkelaars (BPDi) en Ranfar Kouwijzer, predikant-directeur bij de Pauluskerk in Rotterdam, de eerste exemplaren in ontvangst nemen. Beiden geven een korte eerste reactie. De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel.

  • Entree: 15:00 | VOLGEBOEKT
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Riek Bakker en Margreet Fogteloo presenteren het boek De ruimte van Riek – bouwend aan Nederland. Een urgent en toekomstgericht boek over het werk en leven van Riek Bakker. 

Stedenbouwkundige Riek Bakker vertelt hoe en waarom ons land geworden is zoals het is en toont aan dat de inrichting van het huidige en toekomstige Nederland een continu proces is van gebiedsontwikkeling. Zijzelf heeft met daadkracht, doorzettingsvermogen en creativiteit haar stempel gedrukt op de ruimtelijke inrichting van Nederland met als meest toonaangevende projecten de Kop van Zuid in Rotterdam en Vinex-wijk Leidsche Rijn bij Utrecht.

Door een combinatie van vakinhoudelijke kennis en een levendig persoonlijk verhaal is De ruimte van Riek toegankelijk zowel voor het brede publiek als voor professionelen die zich met dit onderwerp bezighouden, zoals bestuurders, politici, stedenbouwkundigen en architecten. Dit unieke boek is ruim voorzien van foto’s, illustraties en schetsen, en biedt via QR-codes toegang tot podcasts.

©Mart Boudestijn

Riek Bakker (1944) is stedenbouwkundige. Onder andere als directeur Stadsontwikkeling in Rotterdam heeft zij bijgedragen aan de ruimtelijke inrichting van Nederland. Voor haar werk heeft zij diverse prijzen en onderscheidingen ontvangen. Margreet Fogteloo (1962) is journalist en werkt bij weekblad De Groene Amsterdammer. Zij schrijft artikelen over sociaal-maatschappelijke thematiek en is auteur van een aantal non-fictieboeken. Heleen Hummelen (1962) maakte vele radiodocumentaires en podcasts. Ze won in 2020 de Zilveren Reismicrofoon.

VOLGEBOEKT