• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
zo 3 september 202312:30 - 14:00Volgeboekt
georganiseerd door Donner

Boekpresentatie & interview Adriaan van Dis

Christian Ouwens interviewt Adriaan van Dis

  • Entree: Volgeboekt
  • Locatie: Theater Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam
Boekpresentatie & interview Adriaan van Dis

Adriaan van Dis presenteert deze middag twee boeken: zijn nieuwe roman 'Naar zachtheid en een warm omhelzen' én zijn nieuwe bibliofiele verhalenbundel 'Een beetje gek'. Christian Ouwens interviewt Adriaan van Dis. Aansluitend zal de auteur signeren.

De eerste editie van de boekpresentatie van Adriaan van Dis, om 15:00 uur met Marcel Möring, is volgeboekt.

Wegens grote belangstelling is besloten hier een tweede sessie aan toe te voegen: van 12:30 uur – 13:00 uur interviewt Christian Ouwens de schrijver. Aansluitend signeert Adriaan van Dis de beide boeken die deze middag gepresenteerd worden.

NB wanneer u al ingetekend hebt op de editie van 15:00 uur met interviewer Marcel Möring, kunt u zich niet meer aanmelden voor het interview van 12:30 uur.  

Dit evenement is volgeboekt

 
Een beetje gek - Adriaan van Dis
Adriaan van Dis beschrijft eigen merkwaardigheden en ervaringen met psychoanalyse. In acht schetsen verkent hij de vrolijke en verrijkende kant van gekte.

 
Naar zachtheid en een warm omhelzen - Adriaan van Dis
 Over de wonderlijke liefde tussen een kind van negen en een vrouw van zestig: knisperend, speels, grappig en ernstig
Een negenjarige jongen wordt tijdens een inzinking van zijn door oorlogsherinneringen gekwelde vader opgevangen in het huis van zijn grootouders. Maar in dat huis wacht hem een andere oorlog: de vrouw die door de barse grootvader was aangenomen als ‘meid voor dag en nacht’ verzet zich steeds meer tegen haar dienende rol. Zij, Ommie, vervult de rol van grootmoeder en groeit uit tot vredestichter in de gehavende familie van haar broodheer. Ook tijdens de oorlog bleek zij al een heldin. De jongen spiegelt zich aan haar dapperheid en zij helpt hem zijn angsten te overwinnen. Er ontstaat een hechte band tussen die twee – gekleurd door hun hunkering naar liefde en erkenning. In de reconstructie van Ommies leven en die ingrijpende zomer schakelt Van Dis op verrassende wijze van vroeger naar nu en laat zo zien wat het heden zegt over het verleden. Met Naar zachtheid en een warm omhelzen schrijft hij een vergeten hoofdstuk uit zijn oeuvre.
 
Adriaan van Dis publiceerde romans en verhalen, meest recentelijk Vijf vrolijke verhalen en KliFi. Ik kom terug werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2015 en in hetzelfde jaar ontving hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn totale oeuvre.
 
Fotocredits: Geert de Groot