0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boekpresentatie 'Onder Japanse bezetting - Familiekroniek' door Anne Marie Uhlenbeck

Boekpresentatie 'Onder Japanse bezetting - Familiekroniek' door Anne Marie Uhlenbeck
zo 12 juni 202215:00 - 16:30
georganiseerd door Donner

Op 12 juni 2022 presenteert uitgeverij Schaep14 het nieuwe boek van Anne Marie Uhlenbeck over haar opgroeien in het kamp Tjideng, Indonesië . Maria Heiden zal de auteur interviewen. Aansluitend zal Anne Marie Uhlenbeck haar boek signeren.

  • Entree: 15:00-16:30 | toegang gratis - reserveren verplicht
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

De toegang tot deze boekpresentatie is gratis, reserveren verplicht.

meld u hier aan

Mocht de rode button niet werken, dan kunt u uw aanmelding sturen naar info@schaep14.nl o.v.v. Boekpresentatie Anne Marie Uhlenbeck

Onder Japanse bezetting - Familiekroniek
Anne Marie Uhlenbeck

Tot aan het moment dat ze de brieven in handen kreeg die haar ouders tijdens hun internering aan elkaar of het thuisfront schreven, had Anne Marie Uhlenbeck zich nauwelijks verdiept in haar opgroeien onder Japanse bezetting. Ze kende immers geen ander leven. Ze begon te lezen en stukje bij beetje ontvouwde zich de betekenis van hun woorden en zinnen, dat wat niet gezegd werd, hun angsten maar ook hun wil tot overleven. Door het lezen van dagboeken van andere Tjideng bewoners en over de ramp met de Junyo Maru kreeg zij oog voor wat ieder van de betrokkenen — inclusief de Indonesiërs — heeft moeten doorstaan. En ook: dit is echt gebeurd, het zijn geen verzinsels of opgeklopte verhalen.

Anne Marie Uhlenbeck (1942) woonde tot 1948 in Nederlands-Indië. Ze studeerde Engels in Leiden en stond een aantal jaren voor de klas. Ze werkte als onderwijskundige aan de Universiteit van Leiden en promoveerde in 2002 op beoordelingsprocedures voor beginnende docenten. Na haar promotie gaf ze een aantal jaren les in Paramaribo. In 2011 kreeg ze de brieven in handen van haar ouders en begon de speurtocht naar hun kampervaringen.