0
Vanaf €15,- geen verzendkosten.
Snelle levering aan huis, maar ook af te halen in de winkel.

Rotterdam was als Nederlands grootste havenstad een logisch, legitiem en onvermijdelijk doelwit voor de geallieerde luchtmachten. Geregeld boekten zij succes bij hun bombardementen op werven, schepen en raffinaderijen. Maar vaker nog ging het mis. Een groot deel van de zevenduizend afgeworpen brisantbommen viel onbedoeld in woonwijken. Dit leed was extra moeilijk te bevatten omdat het werd aangericht door de latere bevrijders. Dat droeg eraan bij dat de geallieerde luchtaanvallen na de oorlog in de vergetelheid zijn geraakt.

Bij het onderzoek door de auteurs van Target Rotterdam zijn grote hoeveelheden eerder onbekend archiefmateriaal aangetroffen in archieven in Nederland, Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten. Het materiaal werpt nieuw licht op de toedracht van het verwoestende Amerikaanse bombardement van 31 maart 1943 op Rotterdam-West. Maar ook op de talrijke nachtelijke Britse bom afworpen in het Rotterdamse stadsgebied tussen 1940 en 1942, die lang met raadsels omgeven zijn geweest. Aan de hand van officiële documenten en persoonlijke getuigenissen wordt zo voor het eerst het complete verhaal van de luchtoorlog boven Rotterdam verteld.

 

Met:
– Lennart van Oudheusden en Jac. J. Baart, historici en auteurs van Target Rotterdam
– Paul van de Laar, stadshistoricus en directeur Museum Rotterdam
– Hans van der Pauw, historicus en auteur van het standaardwerk Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog

– Ben Schoenmaker, directeur Nederlands Instituut voor Militaire Historie

Verhalenhuis Belvédère zal aanwezig zijn met boeiende en aangrijpende korte luisterverhalen over Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog, die te beluisteren zijn op een koptelefoon. Boekhandel Donner verzorgt de boekverkoop.
 
Reserveren wordt aanbevolen.

Deze boekpresentatie is een samenwerking van boekhandel Donner, Uitgeverij Boom en Arminius.