0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boekpresentatie van 'Duitse moeders' door Frank Dam

Boekpresentatie van 'Duitse moeders' door Frank Dam
vr 11 mei 201816:30 - 18:00
georganiseerd door Donner

De boekpresentatie vindt in de aanloop naar Moederdag plaats. Maria Heiden interviewt Xaviera Hollander, Hans Sleutelaar, Barbara Plugge en Ove Lucas. Met aansluitend signeren.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 119 | Rotterdam

D u i t s e   M o  e d e r s

(Versuch einer Betrachtung.)

Frank Dam

Geillustreerd. Met een voorwoord van Tessa de Loo

Duitse moeders is de titel van een serie gebundelde interviews met ‘bekende dan wel interessante’ Nederlanders die net als Frank Dam een Duitse moeder hebben en die dat - net als hij - heel bijzonder vinden.

Wat maakt een Duitse moeder zo verschillend van Nederlandse moeders?In boeiende en soms emotionele verhalen wordt verteld over de uitzonderlijke levensgeschiedenissen van hun Duitse moeders. De relatie met Nederland en de Nederlanders, opvoeding en cultuur, heimwee, schaamte, Streuselkuchen, Max und Moritz en, onvermijdelijk: de oorlog.

Gesprekken met Hans Sleutelaar, Liselore Gerritsen, Britta Hosman, Cherry Duyns, Hans Maarten van den Brink, Laura Starink, Boudewijn Paans, Xaviera Hollander, Barbara Plugge, Ove Lucas, Marten Visser, Barbara Mounier, Willem van Drunen, Andrea Bosman en Hans van Manen.

Frank Dam is Illustrator, journalist en docent Illustratie/Animatie aan de AKV |St. Joost, Den Bosch. Hij publiceerde in NRC Handelsblad oa de series ‘Nederbeat,’ ‘Beatmeisjes,’ ‘17’ en ‘Onbekende Vaderlanders’ die eerder in boekvorm zijn verschenen.

www.frankdam.nl

Het Goethe Instituut Rotterdam organiseert op 23 mei van 19.00 tot 21.00 uur een z.g. ‘Tafelgesprek’ met als gasten Cherry Duyns, Willem van Drunen, Ove Lucas en Barbara Henkes. Cherry Duyns zal zijn film ‘Heimat in Holland’ inleiden.

Moderator Florian Kramer.

De Duitse ambassade Den Haag organiseert  op 30 mei om 17.00 uur een tafelgesprek rond het thema ‘Duitse moeders’ met als gasten Andrea Bosman, Hans van Manen en Hans Maarten van den Brink.

Moderator Barbara Mounier.