0
 • Geen verzendkosten vanaf €15,-
 • Uw cadeaus gratis ingepakt
 • Bestellen zonder account mogelijk

Bookstore Day 2018 | 14 april

Na een succesvolle eerste Bookstore Day organiseren we op 14 april 2018 een tweede editie. Op die dag vieren we de boekhandel en zijn klant. Met tientallen exclusieve uitgaven in gelimiteerde oplagen, gesigneerde exemplaren en sterk in prijs verlaagde boeken. Met optredens van ruim honderd schrijvers in zo’n tweehonderd boekwinkels in het hele land. Want een boekwinkel is meer dan een winkel. Hij vormt de spil van een gemeenschap en wordt geleid door creatieve ondernemers en gedreven door verkopers die bovenal gepassioneerde lezers zijn. In een boekwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. En dat is reden voor een feestje. Bookstore Day dus, op 14 april 2018.

Bijzondere Bookstore Day specials

alleen verkrijgbaar op 14 april in de boekhandel

Onderstaande titels zijn slechts een selectie van de bijzondere uitgaven en acties die je op Bookstore Day in de boekhandel aan kunt treffen. Deze bijzondere uitgaven zijn alleen op Bookstore Day in uw boekhandel te vinden en zijn speciaal voor deze dag gemaakt. Sommige titels zijn nieuw en nog nooit eerder verschenen, andere titels zijn speciaal voor deze dag door de auteur gesigneerd, opnieuw uitgegeven of scherp in prijs verlaagd. De prijzen zijn onder voorbehoud. Sommige titels zijn slechts in zeer kleine oplagen beschikbaar. Voor alle titels geldt: op = op.

Meer informatie over alle specials!

Programma Bookstore Day

13:30-14:30 uur
Ontmoet & groet Hans Spitsbaard - Winnaar van Heel Holland Bakt 2017
Boekhandel Donner | Afdeling kookboeken | toegang vrij

Hans Spitsbaard wordt geïnterviewd door Simone van der Wal. Hij neemt deze middag een aantal van zijn baksels mee, zal vragen beantwoorden en signeert zijn bakboek.


Leer bakken met Hans
Hans Spitsbaard

In Leer bakken met Hans deelt Heel Holland Bakt-winnaar Hans Spitsbaard zijn bakgeheimen

Heel Holland Bakt winnaar Hans Spitsbaard verklapt je in het bakboek Heel Holland Bakt - Leer bakken met Hans al zijn bakgeheimen. Als beste thuisbakker van Nederland leert Hans je stap voor stap hoe je de prachtige taarten uit het programma thuis zelf kunt maken: van een simpel koekje tot echte patisserie. Met de leukste recepten uit het tv-programma en vele extra's.

©Roland J. Reinders

Hans Spitsbaard is de jongste winnaar van Heel Holland Bakt ooit. Deze student Technische Bedrijfskunde wist de harten van de jury en de kijkers te veroveren met zijn overheerlijke baksels en vrolijke persoonlijkheid. 

 

_______________________________________________________________________________________

 

LET OP: Dit evenement is gewijzigd. Door omstandigheden kan het geplande interview met Astrid H. Roemer helaas geen doorgang vinden. In plaats hiervan zal Marcel Möring in gesprek gaan met Miquel Bulnes.

14:00 - 15:30 uur
In het kader van Woordnacht gaat Marcel Möring in gesprek met Miquel Bulnes
Boekhandel Donner | podium - 1e etage | toegang vrij

Miquel Bulnes (1976) schreef de romans ZorgLab en Attaque, waarna hij in 2011 de grote historische roman Het bloed in onze aderen publiceerde, dat op de shortlist van de Libris Literatuurprijs terechtkwam en in het Frans werd vertaald. In 2018 verscheen de historische roman Reconquista, die zich afspeelt in het middeleeuwse, half-islamitische Spanje. 

 

©Keke Keukelaar

Marcel Möring (1957) behoort tot de vooraanstaande Nederlandse auteurs. Hij schreef naast verhalen, novellen en essays zes romans waaronder Het grote verlangen (1992), In Babylon (1997), Dis (2006) en Eden (2017). Voor zijn romans, waarin joodse cultuur en identiteit een kernthema vormen, ontving hij nationale en internationale prijzen inclusief de AKO Literatuurprijs (1992), De Gouden Uil (1998) en de F. Bordewijkprijs (2007). Zijn werk is verschenen in meer dan 15 talen.

 

_______________________________________________________________________________________

16:00-17:00 uur
Yaël Vinckx geeft een lezing, met muziek, over Volgens Willem; een onbeschaamde geschiedenis van rock in Nederland.
Boekhandel Donner | podium - 1e etage | toegang vrij


Volgens Willem

Yaël Vinckx

In Volgens Willem vertelt Yaël Vinckx over de opkomst van een van Nederlands bekendste poppromoters: Willem Venema. Hij begint met een optreden van Herman Brood bij een Nijmeegse studentenvereniging, voor een paar tientjes. Als hij daarna de Talking Heads naar datzelfde Nijmegen haalt, dichten de mensen hem een voorspellend vermogen toe. Als hij Pinkpop uit de modder trekt, heet hij de ‘redder van Limburg’. Niet lang daarna kronen ze hem tot ‘keizer van het clubcircuit’ en spreken ze jaloers van ‘zijn koninkrijk’. En dan zit hij thuis, omdat hij niet meer te handhaven is. Volgens Willem gaat over popsterren en hoe ze zich áchter de schermen gedragen. Over hoe een hobby een business wordt en een business een industrie. In die industrie doen de aandeelhouders hun intrede, en met hen komen de managers en de juristen. Gezamenlijk verdrijven ze Willem, poppromotor van het eerste uur.


Yaël Vinckx
is schrijver, journalist en presentator en schrijft voor NRC Handelsblad. Over haar periode als correspondent in voormalig Joegoslavië, waar ze onder andere de oorlog in Kosovo versloeg, schreef ze Joegoslavië achter de schermen, en ook verscheen de familieroman De oorlog van mijn moeder.

_______________________________________________________________________________________

17:00-18:00 uur
Nicci French signeren hun nieuwe boek De dag van de Doden.
Boekhandel Donner | afdeling Literatuur | toegang vrij

De dag van de doden
NICCI FRENCH

het achtste en laatste deel in de Frieda Klein-serie

De bladeren vallen van de bomen en in Londen waart een seriemoordenaar rond. In een winkelstraat in het noorden van de stad crasht een op hol geslagen auto, de man achter het stuur blijkt al een week eerder te zijn vermoord. Op Hampstead Heath brandt een vuurstapel, in de vlammen ligt het volgende slachtoffer.

Het aantal doden neemt snel toe, maar het politieonderzoek loopt vast: het is duidelijk dat de dader een spel speelt. Voor deze onconventionele moordenaar dient elk lijk slechts als boodschap aan één vrouw: psychotherapeute Frieda Klein. Zij is ondergedoken, en iemand is naar haar op zoek. Wanneer het duel tussen Frieda en haar aartsvijand uiteindelijk zijn climax bereikt, kan slechts één van hen het overleven.

Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Dit duo is wereldberoemd om hun thrillers en korte verhalen. De dag van de doden is het achtste en laatste deel van de spannende en bejubelde Frieda Klein-serie.

 

 

 

 

©Mark Kohn

_______________________________________________________________________________________

17:00 - 18:00 uur
Uitreiking van de Donner Boekenprijs 2018. De winnaar zal aanwezig zijn en geïnterviewd worden.
Boekhandel Donner | Diner@Donner - 1e etage | toegang vrij

Tot 31 maart 2018 kon u bij Donner stemmen voor de Donner Boekenprijs 2018. Op de Nederlandse Bookstore Day op 14 april 2018 zal de winnaar bekendgemaakt worden.

Het bestuur van de coöperatie, waarin de crowdfunders zijn verenigd, heeft samen met de directie en ambassadeurs van Donner tien titels uit 2017 genomineerd en voorzien van een persoonlijke motivatie. Het is een bont geheel van fictie en non-fictie, van roman tot fotoboek, waaruit u ongetwijfeld een keuze kunt maken.

 

 

  

De nominaties:

 • Een onberispelijke man – Jane Gardam
 • De geest uit de fles – Ger Groot
 • De pelikaan – Martin Michael Driessen
 • Steden van Erasmus – Feico Houweling
 • Groeten uit Rotterdam – Robert Mulder
 • Leger – Mieke van Zonneveld
 • Nee is niet genoeg – Naomi Klein
 • Tijl – Daniel Kehlmann
 • Tussentijd – David Jones
 • Klont – Maxim Februari