0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Bookstore Day 2020

Bookstore Day 2020
za 12 september 202009:30 - 18:00
georganiseerd door Donner

Op zaterdag 12 september vindt Bookstore Day 2020 plaats. Dan vieren we de boekhandel. Want een boekwinkel is meer dan een winkel. Hier vinden we inspiratie, raken we ontroerd en worden we uitgedaagd. We lezen, kijken, vergapen ons er. In de boekhandel wordt je verbeelding aangeraakt. Exclusief voor Bookstore Day zijn er speciale aanbiedingen en gelimiteeerde speciale uitgaven beschikbaar.

  • Entree: Toegang gratis | evenementen met reserveren
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Op zaterdag 12 september 2020 vindt de vierde Nederlandse editie van Bookstore Day plaats. In totaal doen zo’n 150 zelfstandige boekwinkels door het hele land aan Bookstore Day mee.

Sinds het ontstaan van de Nederlandse Bookstore Day, in april 2017, is deze dag uitgegroeid tot een landelijke feestdag voor de onafhankelijke boekhandel. In de afgelopen maanden, waarin velen noodgedwongen thuis zaten, is juist die boekhandel van grote waarde gebleken. Hier vond je boeken om de tijd te doden of je angst te bezweren, om in te vluchten of bij weg te dromen. Vaak ook bleef de onafhankelijke boekwinkel open – met afhaalloket of fietskoerier.  
 
De familie Chabot, wier gezinsleden dit jaar maar liefst vier boeken uitbrachten, is op 12 september ambassadeur van Bookstore Day. Zij bezoeken boekhandels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Bij Boekhandel Donner in Rotterdam wordt de exclusieve Bookstore Day-uitgave Ik mag niet klagen gepresenteerd. Een bundel met 20 nieuwe verhalen van onder meer Jaap Robben, Lize Spit, Anne Moraal, Maartje Wortel en Niña Weijers ter ere van 20 jaar ‘Write Now!’, de verhalenwedstrijd die de springplank vormt voor jong schrijftalent, waaronder eerdergenoemde auteurs.

Onder de exclusieve uitgaven bevinden zich bovendien een selectie van Geheime voetnoten van Arnon Grunberg en Brievenselectie P.S. van Jet Steinz. Ook is exclusief voor deze dag een groot aantal titels in prijs verlaagd en liggen er gesigneerde titels in de boekhandel, waaronder De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld winnaar van International Booker Prize.

 

Programma Bookstore Day 2020

De familie Chabot bezoekt Donner

13:45 - 14:45 - Bart, Splinter, Maurits en Sebastiaan Chabot worden geïnterviewd door Yael Vinckx en zullen aansluitend signeren.

Meer informatie 

 

Presentatie verhalenbundel 'Ik mag niet klagen'

15:00 - 16:00 - Ter gelegenheid van 20 jaar 'Write Now!' wordt de bundel 'Ik mag niet klagen' gepresenteerd. De bundel is een verzameling van twintig korte verhalen van jong schrijftalent, van onder anderen Anne Moraal, Jaap Robben, Lize Spit, Joost de Vries, Niña Weijers en Maartje Wortel.

Meer informatie 

Meer informatie Bookstore Day 2020