0
 • Geen verzendkosten vanaf €15,-
 • Uw cadeaus gratis ingepakt
 • Bestellen zonder account mogelijk

Bookstore Day 29 april 2017

Op zaterdag 29 april 2017 is het Bookstore Day. Dan vieren we de boekhandel. Want een boekwinkel is meer dan een winkel. In de boekwinkel vinden we inspiratie, raken we ontroerd. We lezen, kijken, vergapen ons er. In een boekwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. Daarom kun je die dag speciale uitgaven kopen, in gelimiteerde oplages, en vinden er bijzondere optredens plaats. Als klap op de vuurpijl wordt op deze bijzondere dag de winnaar bekend gemaakt van de Donner Boekenprijs 2017.

Bookstore Day Specials

De Bookstore Day Specials zijn exclusieve uitgaven die speciaal voor deze dag zijn gemaakt. Ze zijn alleen op Bookstore Day in de winkel te vinden. Sommige titels zijn nieuw en nog nooit eerder verschenen, andere titels zijn speciaal voor deze dag door de auteur gesigneerd, opnieuw uitgegeven of scherp in prijs verlaagd. Deze titels zijn alleen op zaterdag 29 april in de winkel te vinden en kunnen niet via de website worden besteld.
Bekijk hier de Bookstore Day Specials

 Programma Bookstore Day

11:00-17:00 uur
First Love -  Fotoshoot met fotograaf Eddy Seesing  
Donner winkel | € 24,95 + donatie Liliane fonds

First Love – Bij aankoop van het fotoboek First Love, waarin 100 briljante foto’s van moeder en kind uit alle werelddelen zijn opgenomen, maakt de Rotterdamse fotograaf Eddy Seesing een fraai portret van de klant. Hét Moederdagcadeau!


11:00-12:00 uur
auteursoptreden Sanne Rooseboom
Afdeling kinderboeken | toegang vrij

Sanne Rooseboom (1979) heeft 2 ontzettend leuke kinderboeken geschreven: “Jippie! Een humeurig sprookje”, en “Het ministerie van oplossingen”. Jippie gaat over een land waar iedereen altijd vrolijk is. Hoofdpersoon Super is de enige die wel eens een slecht humeur heeft. Ze vertrekt naar Grom, een land waar iedereen humeurig is. In de zomer van 2017 verschijnt zelfs een tweede deel!

Tijdens Bookstore Day komt Sanne voorlezen uit Jippie én leest ze alvast een stukje voor uit deel twee, waarin slopende ridders prinses Super het leven zuur maken. Ze laat de leuke tekeningen uit het boek zien, gemaakt door Annet Schaap. Ook kun je meedoen met de Kom-Je-Uit-Grom-Of-kom-je-uit-Jippie quiz. Er zijn kleurplaten van de landkaart van Grom en Jippie en Sanne kan natuurlijk een handtekening in je boek zetten. Dus kom langs voor een gezellig humeurig uurtje tussen de kinderboeken.


11:00 uur
Stadswandeling 
Boekhandel Donner & Van Gennep | toegang vrij

Om 11:00 uur start bij Van Gennep een stadswandeling van uitgeverij Mo'Media (bekend van o.a. time to momo Rotterdam); de wandeling eindigt bij Boekhandel Donner.


13:00-13:45 uur
Optreden Laura van Dolron over haar laatste publicatie Wij.
Donner podium | toegang vrij

Wij. – Het boek

WIJ is een politieke speech die je door elkaar schudt. Een persoonlijke bekentenis die je hart breekt. Een ontregelend portret van wie wij zijn. Laura tourde afgelopen najaar en deze winter met de gelijknamige voorstelling door Nederland en België. De tekst van de voorstelling bleek, net als eerder Liefhebben, op zichzelf zoveel kracht te bezitten, dat deze nu is uitgegeven door ISVW Uitgevers. 

Theater is een plek om oprecht te zijn

Laura van Dolron (Rotterdam 1976) spreekt zich op het podium uit als idealist. Zij maakt geen theater over een betere wereld, maar maakt een betere wereld in het theater. Met het publiek als haar tegenspeler verwondert Laura zich en maakt ze zich boos over het onrecht in de wereld. Dit alles met lichtheid en humor, waarbij ze ook zichzelf kritisch beschouwt. Laura zoekt naar de universele waarde van haar persoonlijke verhaal en naar haar persoonlijke verhouding tot maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Zij zoekt naar wat er mooi is en naar wat er beter kan.

Deze uitgangspunten komen samen in Laura’s eigen genre: stand-up filosofie. Zij staat als zichzelf op het podium en voert een gesprek met het publiek. Een gesprek dat zowel humoristisch als filosofisch is. Zij doet wat een comedian doet, maar dan met meer poëzie en minder behoefte aan de lach. Zij doet wat schrijvers doen, maar schrijft sprekend en spreekt schrijvend. Ze doet wat dominees doen, maar dat zonder God (al komt hij nog wel eens om de hoek kijken). Zij doet wat theatermakers doen, maar dan zonder rol, zonder illusie.

Het werk van Laura van Dolron werd lovend ontvangen door publiek, pers en jury’s. Zij won o.a. de BNG Nieuwe Theatermakersprijs (2007), de Charlotte Köhlerprijs (2007), de Erik Vosprijs (2008) en de Guido de Moorprijs (2012).


14:00-15:15 uur
Bekendmaking en uitreiking van de Donner Boekenprijs 2017. De winnaar zal aanwezig zijn en geïnterviewd worden.
Donner podium | toegang vrij

Tot 10 april 2017 kon u bij Donner stemmen voor de Donner Boekenprijs 2017. Op de eerste Nederlandse Bookstore Day op 29 april 2017 zal de winnaar bekendgemaakt worden.

De ambassadeurs en het bestuur van de coöperatie Donner (waarin de crowdfunders zijn verenigd) hebben samen met de directie tien titels voorgedragen, voorzien van een persoonlijke motivatie. Het is een gevarieerd geheel geworden, fictie en nonfictie, van kinderboek tot biografie; van de hand van Nederlandse en buitenlandse auteurs. Alle boeken zijn in 2016 verschenen.

De nominaties:

 • De gloed van Sint Petersburg - Jan Brokken
 • Kwaadschiks - A. F. Th van der Heijden
 • Juliana - Jolande Withuis
 • Judas - Astrid Holleeder
 • Het wonder dat niet omvalt - Ernest van der Kwast
 • Aan het einde van de dag - Nelleke Noordervliet
 • Tegen verkiezingen - David van Reybrouck
 • Moeders zondag - Graham Swift
 • Moord op Erasmus - Rob Vente
 • Tangramkat - Maranke Rinck & Martijn van der Linden

Emma Brown

15:30-16:15 uur
Muzikaal optreden van pianiste Isolde Troost en  zangeres Emma Brown
Donner podium | toegang vrij

Het programma dat Isolde Troost (piano) en Emma Brown (zang) ten gehore brengen bestaat uit de Haugtussa Lieder van Grieg en vijf van de Consolations van Liszt.


16:30-17:45 uur
Presentatie De Bierrevolutie en aansluitend proeverij i.s.m. De Kaapse Brouwers
Donner podium | toegang vrij

Nederland heeft een grotere brouwersdichtheid dan de VS, Groot-Brittannië en zelfs bierland België. En dat terwijl tien jaar geleden een paar grote fabrieksbrouwers de markt domineerden en pils de standaard was. Edo Dijksterhuis, auteur van De bierrevolutie, legt uit hoe het zo gekomen is. Na de lezing interviewt hij Tsjomme Zijlstra van Kaapse Brouwers uit Rotterdam. Ter afsluiting is er een proeverij met uitleg.