0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Britse ster-econoom Kate Raworth naar Rotterdam

Britse ster-econoom Kate Raworth naar Rotterdam
di 9 januari 201820:00 - 22:00
georganiseerd door Donner

De Britse topeconoom en Oxford-onderzoeker Kate Raworth komt op 9 januari naar De Dépendance voor een lezing over haar bestseller Doughnut Economics. M.m.v. Jan Peter Balkenende en Sandra Phlippen.

  • Entree: UITVERKOCHT
  • Locatie: Hofpleintheater | Benthemplein 13 | Rotterdam

In dit boek pleit Raworth voor een radicale heroverweging van de fundamenten van de economische wetenschap. Ze tekent de routekaart die kan leiden naar het punt waarop in de behoefte van iedereen kan worden voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van de planeet. Dit alles resulteert in een alternatief model - de donut – binnen welke grenzen de economie van de 21ste eeuw zou moeten functioneren. Locatie is het Hofpleintheater (Benthemplein 13, Rotterdam) waar Raworth na haar lezing in gesprek zal gaan met het publiek en de nieuwe Nederlandse vertaling van haar boek en de Engelse uitgave zal signeren.

Kate Raworth is een Britse econoom werkzaam voor het Environmental Change Institute van de Universiteit van Oxford en het Cambridge Institute for Sustainability Leadership. Haar werk over de 'donuteconomie' - waar ze een economisch model mee verstaat dat balanceert tussen mensenrechten en planetaire grenzen – vond gehoor bij een grote groep duurzaamheidsdenkers, politici en activisten:  van de Algemene Vergadering van de VN tot de Occupy beweging. De Britse krant The Guardian doopte haar tot de ‘John Maynard Keynes van de 21ste eeuw’ en de Groene Amsterdammer noemde Raworth ‘de nieuwe Piketty’. In de aanloop naar de Nederlandse editie van haar boek ‘Donuteconomie, in zeven stappen naar een economie voor de 21ste eeuw’ wijdt VPRO Tegenlicht op 26 november een volledige uitzending aan haar ideeën. Op 9 januari brengt ze een exclusief bezoek aan De Dépendance als onderdeel van haar Europese boektour.

Boekhandel Donner is partner van de dépendance bij dit evenement en verzorgt de boekverkoop.