• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
za 3 juni 202315:00 - 16:30
georganiseerd door Donner

Chris Buitendijk presenteert zijn roman Vals verliefd

  • Entree: toegang vrij - zonder reserveren
  • Locatie: Theater Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam
Chris Buitendijk presenteert zijn roman Vals verliefd

Op zaterdagmiddag 3 juni presenteert de Rotterdamse auteur Chris Buitendijk zijn roman 'Vals verliefd'. De langverwachte tweede roman van Buitendijk speelt zich af in Israël en Rotterdam en volgt hoofdpersonage Joost door het mijnenveld van geloof, liefde en politiek. Tegen de achtergrond van 9/11 ontwikkelt zich een bloedstollend verhaal over vertrouwen en verraad. De middag zal worden gepresenteerd door Alek Dabrowski, boekrecensent en presentator van talkshow De Kronieken. Chris Buitendijk gaat met Alek Dabrowski in gesprek over zijn nieuwe roman. Multi-instrumentalist en componist Rachel Beckles Willson zal deze middag opluisteren met muziek op het Midden-Oosterse snaarinstrument de Oud.

Van Rotterdam naar Israël
Zeven jaar na zijn debuut Emanuel, een historische roman over het Rotterdam van voor de tweede Wereldoorlog, lanceert schrijver Chris Buitendijk de roman Vals verliefd. Hoewel Rotterdam nog steeds een rol speelt, is de plaats van handeling in Vals verliefd voornamelijk Israël. Daar, op een kibboets, wordt hoofdpersoon Joost verliefd op Ayelet. Dat is het startpunt voor een verhaal dat de lezer steeds weer op het verkeerde been zet. Houdt Joosts nieuwe vlam wel net zoveel van hem als hij van haar? En is zij eigenlijk wel wie ze zegt dat ze is?

Liefde en verraad
Vals verliefd is een intrigerende ontwikkelingsroman en spannend spionageverhaal ineen. Tegen de achtergrond van Rotterdam en Israël tijdens de eeuwwisseling maakt Buitendijk de lezer deelgenoot van ontluikende liefdes, het leven van alledag op de kibboets en de machinaties van macht en corruptie. Wie kan Joost in die schimmige wereld nog vertrouwen en is hij zijn eigen leven nog wel zeker? Met Vals verliefd zet Buitendijk een verrassend origineel boek neer, waarin niets is wat het lijkt.

Chris Buitendijk (1979) bestiert samen met zijn vrouw en familie een grafisch ontwerpbureau in Rotterdam. Via studio Rashkov brengen zij vrij werk uit, van zeefdrukken tot kunstposters, en boeken. In 2015 debuteerde hij met de historische roman Emanuel (uitgeverij Douane). De rode draad in het werk van Buitendijk is zijn fascinatie voor Rotterdam, Israël en het geloof. Vals verliefd is zijn tweede roman.

‘Chris Buitendijk is een verhalenverteller die je tot en met de laatste punt bij de strot grijpt en niet meer loslaat.’ - Daniel Dee

Over het boek Emanuel: ‘In een kraakheldere stijl, zonder één hapering, vertelt debuterend schrijver Chris Buitendijk het verhaal van Emanuel Cats, een Rotterdamse jood die opgroeit in het interbellum.’ - Hans van Willigenburg