0
 • Geen verzendkosten vanaf €15,-
 • Uw cadeaus gratis ingepakt
 • Bestellen zonder account mogelijk

Concert Classic Young Masters

Concert Classic Young Masters
zo 18 oktober 202016:00 - 17:00
georganiseerd door Donner

Gewijzigd programma | Optreden van: Maxim Heijmerin (piano), Julian van der Linden, (saxofoon) en Matthijs Jongen (piano).

 • Entree: VOLGEBOEKT
 • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Programma Concert: Maxim Heijmerin (piano), Julian van der Linden, (saxofoon) en Matthijs Jongen (piano).

Maxim Heijmerink, piano

 • Uit Sonata no 17,The Tempest in d Ludwig van Beethoven (1770-1827)
  deel 1 Largo- Allegro

 • Nocturne in c op 48 Frédéric Chopin (1810-1849)

 • Paganini Etude no 6 Frans Liszt (1811-1886)

Julian van der Linden, saxofoon
Matthijs Jongen, piano

 • Tableaux de Provence Paule Maurice (1910-1967)

 • Sonata deel 2 Paul Creston (1906-1985)

 • Valse Vanite Rudy Wiedoeft (1893-1940)

Maxim Heijmerink, piano

 •  Ibera book 1 El Albaicin Isaac Albeniz (1860 – 1909)

 • Sonata no. 3 op 28 Sergei Prokofiev (1891 – 1953) 

Julian van der Linden, saxofoon
Matthijs Jongen, piano

 •  Romance Célèbre Jean Paul Egide Martini (1741-1816)

 • Oodles of Noodles Jimmy Dorsey (1904-1957)

 

Classic Young Masters (CYM)
‘Gedreven door talent, verbonden in creativiteit’

Om professioneel musicus te worden zijn er naast de muziek gerelateerde kennis en vaardigheden veel andere competenties nodig om succesvol te zijn. Daarvoor heeft Classic Young Masters (CYM) het “Leerling- Gezel -Meester” traject ontwikkeld, een tweejarig traject van individuele coaching en begeleiding. Hier mag je na het doorlopen van een strenge selectieprocedure aan deelnemen.

Maxim Heijmerink (2000) begon als elfjarige met pianoles en wist toen al heel snel dat het zijn grote droom is om als concertpianist en componist mensen met zijn muziek te raken. Hij won prijzen bij de ‘Jeugd talentenjacht van het Concertgebouw’ (2012), het ‘Peter de Grote Festival’ (2014, 2015) en de Tel Chai International Piano Masterclasses (Israël, 2018). Twee keer won hij een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours (2017, 2018). In 2019 werd hij laureaat van “Classic Young Masters” en toegelaten tot de Meesterproef waar hij de titel Classic Young Master kreeg (een 2-jarige traject van coaching). Maxim’s publieke debuut in de kamermuziek was in 2014 met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Vanaf 2015 tot 2018 was Mila Baslawskaja zijn docent aan de Sweelinck Academie. Inmiddels is hij tweedejaars student aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank van de Laar. Maxim‘s eigen compositie voor symfonie-orkest, koor en piano heeft hij uitgevoerd in Ahoy, Rotterdam, 2018. Ook voerde hij onder leiding van dirigent Jules van Hessen eigen composities voor piano en kamerorkest uit in het Concertgebouw in 2017 en 2018. Voorjaar 2019 ging Maxim op Amerika-Canada tournee en voor een pianoconcert met kamerorkest naar Berlijn. Masterclasses volgde hij onder andere bij Dmirti Bashkirov, Emanuel Krasovsky, Tatiana Zeligman, Nikolai Demidenko, Boris Berman en Jacques Rouvier.

Julian van der Linden (2001) speelt al sinds zijn zevende jaar saxofoon. Hij heeft een opleiding gevolgd op de Jong Talent School aan het Conservatorium in Den Haag en op de Academie Muzikaal Talent in Utrecht. Momenteel studeert hij Klassiek Saxofoon aan het Conservatorium in Utrecht.

Julian heeft in 2014, 2016 en 2018 de landelijke halve finale van het Prinses Christina Concours bereikt. Hierdoor heeft hij al veel optredens mogen doen op diverse locaties. Zo heeft hij solo-optredens gedaan met het Gelders Fanfare Orkest en het Zomer Orkest Nederland. In 2018 ontving hij de titel Classic Young Master waarmee hij een tweejarig individueel coaching traject mag volgen, alsmede de Publieks Award, die een geheel georganiseerd soloconcert opleverde. In 2019 heeft hij met zijn pianist Matthijs Jongen tijdens het European Saxophone Forum in Polen een derde prijs behaald. Julian heeft een workshop gevolgd van Leo van Oostrom en masterclasses gekregen van Johannes Thorell, Nicola Mogavero, Arno Bornkamp, Silvio Zalambani, Carl-Emmanuel Fisbach, Philippe Portejoie, Joe Murphy en een jazz masterclass van Marc Scholten.

Sinds 2010 speelt hij bij Muziekvereniging De Bazuin in Oud-Beijerland. Ook heeft hij vanaf 2013 gedurende twee seizoenen bij het JongjongNBE gespeeld en speelde hij vanaf 2017 twee seizoenen bij het JongNBEwest. Daarnaast speelt hij sinds met zijn eigen blazersensemble ‘High Five’. Dit ensemble bestaat uit een vijftal zeer

getalenteerde blazers dat een zeer gevarieerd programma brengt. Ook speelt hij sinds 2018 in het Artez HKU Saxofoon Orkest.

 

Matthijs Jongen speelt, geïnspireerd door zijn opa, vanaf zijn zevende jaar piano. Hij had drie jaar lessen in Almere bij Renée van den Bergh en vervolgens 6 jaar in Amsterdam bij Jorrit van den Ham. Na anderhalf jaar onderbreking meldde hij zich aan bij Stichting Muziektalent Almere en kreeg al snel het advies om zijn studie te vervolgen aan het conservatorium. Na een jaar lang studeren bij Ida Wildvank werd hij aangenomen in Maastricht en Utrecht. Hij koos voor Utrecht waar hij nu met veel motivatie en toewijding studeert bij Henry Kelder. Matthijs begeleidt inmiddels vier jaar het Operakoor Almere en heeft concertervaringen opgedaan als begeleider, invalpianist bij orkesten en als solo-pianist.

 

Classic Young Masters is een stichting met ANBI-status die alleen kan bestaan door bijdragen uit fondsen, donaties en sponsoring. Vriend worden is mogelijk vanaf € 65,- per jaar; belasting aftrekbaar bij een toezegging voor vijf jaar. U kunt meer informatie vinden over de stichting op www.classicyoungmasters.nl en u kunt ons bereiken op info@classicyoungmasters.nl