0
 • Geen verzendkosten vanaf €15,-
 • Uw cadeaus gratis ingepakt
 • Bestellen zonder account mogelijk

Concert Classic Young Masters

Concert Classic Young Masters
zo 24 januari 202116:00 - 17:15
georganiseerd door Donner

Wegens het verlengen van de lockdown is dit evenement afgelast. Optreden: Tim Ouwejan, trombone, Classic Young Master 2019 - Nymphéas Trombone Kwartet

 • Entree: afgelast
 • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Programma:

 • Psaume 24 Lili Boulanger (1893-1918)
  arr. Arjan Linker

 • Ma Mère L'Oye Maurice Ravel (1875-1937)
  I: Pavane de la Belle au bois dormant, arr. Niels Jacobs
  II: Petit Poucet, arr. Niels Jacobs
  III: Laideronette, Impératrice des Pagodas, arr. Arjan Linker
  IV: Les entretiens de la Belle et de la Bête arr. Arjan Linker
  V: Le jardin féerique arr. Arjan Linker

 • Orange, Blue and Pink Arjan Linker (2000- heden)
  for trombone quartet and live electronics 

 • Sept Chansons Francis Poulenc (1899-1963)
  No. 1: La blange neige arr. Tim Ouwejan
  No. 5: Belle et ressemblante arr. Tim Ouwejan
  No. 6: Marie arr. Wilco Kamminga 

 • Pitch Black Jacob ter Veldhuis (1951-heden)
  for ghetto-blaster and trombone quartet arr. Arjan Linker

 • Sonatine, movement 1: Modéré, Maurice Ravel (1875-1937)
  arr. Arjan Linker


Classic Young Masters (CYM)
‘Gedreven door talent, verbonden in creativiteit’

Om professioneel musicus te worden zijn er naast de muziek gerelateerde kennis en vaardigheden veel andere competenties nodig om succesvol te zijn. Daarvoor heeft Classic Young Masters (CYM) het “Leerling- Gezel -Meester” traject ontwikkeld, een tweejarig traject van individuele coaching en begeleiding. Hier mag je na het doorlopen van een strenge selectieprocedure aan deelnemen.Tim Ouwejan (2002) heeft deze selectieprocedure met succes doorlopen en bij de Meesterproef in 2019 zowel de titel Classic Young Master gekregen als de Publieks Award. Met dit concert verzilvert hij deze prijs.
Tim begon zijn trombonelessen bij Gido van Schijndel en Dick Bolt. Tijdens zijn schooltijd nam hij ook lessen bij Pierre Volders en Remko de Jager, beide docenten aan het Conservatorium in Amsterdam. Na het halen van zijn gymnasium diploma is Tim de bachelor Klassiek Trombone gaan studeren aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jörgen van Rijen, Remko de Jager en Pierre Volders.
Tim was van 2016 tot en met 2019 actief bij Jeugdorkest Nederland als 2e en 1e trombonist. Met dit orkest speelde in binnen- en buitenland en onder andere in het Concertgebouw in Amsterdam. Tim speelde in de Wintertour van het Nationaal Jeugdorkest als 1e trombonist in de Musikverein in Wenen. Tim remplaçeert sinds dit jaar bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij won in 2018 een prijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours. In 2019 kreeg hij een finaleplaats in de Gilberto Gigliardi competitie van het Internationaal Trombone Festival in Indiana (Verenigde Staten).Niels Jacobs, Wilco Kamminga, Arjan Linker en Tim Ouwejan ontmoetten elkaar in 2015 bij het Jong Trombone Collectief. Na enkele jaren samen gespeeld te hebben in onder andere dit ensemble was er duidelijk sprake van een zowel muzikale als vriendschappelijke connectie en hebben zij het Nymphéas Trombone Quartet opgericht. Het Nymphéas Trombone Quartet onderscheidt zich niet alleen door de focus op de muziek binnen het Franse impressionisme, maar ook door de bezetting van het kwartet: in plaats van de traditionele bezetting (drie tenortrombones en een bastrombone), spelen ze alle vier op tenortrombones. Dit resulteert in een slankere ensembleklank. Met deze formule stelt het kwartet zich ten doel de luisteraar de fijnere kant van de trombone te laten horen, die niet vaak met het instrument geassocieerd wordt. Daarnaast streven de heren ernaar om een impuls te geven aan het repertoire voor trombonekwartet, door arrangementen en composities van eigen hand. Afgelopen zomer nam het kwartet haar debuut-cd Orange, Blue and Pink op. Meer informatie over het kwartet is te vinden op www.nympheastrombonequartet.nl

Classic Young Masters is een stichting met ANBI-status die alleen kan bestaan door bijdragen uit fondsen, donaties en sponsoring. Vriend worden is mogelijk vanaf € 75,- per jaar; belasting aftrekbaar bij een toezegging voor vijf jaar. U kunt meer informatie vinden over de stichting op www.classicyoungmasters.nl en u kunt ons bereiken op info@classicyoungmasters.nl.