0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Cuba in Revolution

Cuba in Revolution
do 16 mei 2019

door Leon van Vliet | Afdeling Aanbiedingen & Ramsj

Ernesto Rafael Guevara de la Serna. De nieuwe Argentijnse vleugelspits van Ajax zal u denken. Een piranha. Een bijtertje. Hij kostte een slordige 30 miljoen maar dat voelt de club uit Amsterdam niet eens. Peanuts. En onzin...

In dit geval gaat het niet om een voetballer maar om de Argentijns marxistisch revolutionair en Cubaans guerillaleider Che Guevara. Hij was lid van Fidel Castro’s revolutionaire “Beweging van de 26e Juli”, die in 1959 via een revolutie aan de macht kwam. Na dit een tijdje met veel plezier gedaan te hebben verliet Che Cuba om de revolutie ook elders te verspreiden. Eerst in Congo en later in Bolivia (zo zie je nog eens wat van de wereld...). Dat moest natuurlijk wel een keer mis gaan en dat deed het ook. Op 8 oktober werd Che Guevara opgepakt tijdens een door de CIA georganiseerde militaire operatie van het Boliviaanse leger. En blijkbaar wilde men Che niet ondervragen of lang in gevangenschap houden want een dag later werd hij geëxecuteerd.

Dat was Che in het kort. Maar nog altijd spreekt hij veel mensen(niet alleen Cubanen) tot de verbeelding. Met zijn lange haren en baard alsmede zijn aansprekende profiel was Guevara een voor die tijd knappe en fotogenieke man. Het zou stom zijn om daar geen boek van te maken. Zes jaar heeft de revolutie in Cuba geduurd. Gedurende die roerige periode zijn er veel foto’s gemaakt. Hele bijzondere foto’s. Met dank aan de Arpad A. Busson Foundation, die zowat het hele archief binnenstebuiten heeft gekeerd, en dankzij uitgeverij Hatje Cantz is er nu een boek wat een perfect beeld geeft wat er zich in die tijd allemaal heeft afgespeeld. Alles er op en er aan. Van Fidel Castro tot Che Guevara. De inmenging van Rusland en de reactie van de Amerikanen. Maar ook het Cuba van voor de revolutie en er na. Dit is een fotoboek dat zijn weerga niet kent. Groot formaat prachtige zwartwit foto’s afgedrukt op sublieme kwaliteit papier. Dat is “Cuba in Revolution”. 512 Pagina’s met 433 illustraties. Stevig gebonden. En sterk afgeprijsd. Dit wil je hebben. Je wordt opnieuw de Cubaanse revolutie ingezogen. Je bent er ineens zo dicht bij. Alsof Fidel Castro zelf bij je in de huiskamer zit en tevreden een sigaartje rookt. Zo dichtbij.

Bekijk meer tips van Leon

Leon van Vliet
Leon van Vliet Afdeling Aanbiedingen & Ramsj

Over Leon van Vliet

Als er ergens een voordeeltje te behalen valt is Leon er als de kippen bij. Hij koopt in binnen- en buitenland de mooiste boeken in voor weinig geld. Daar wordt u als klant dan uiteindelijk weer blij van.