0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

De familie Chabot bezoekt Donner

De familie Chabot bezoekt Donner
za 12 september 202013:45 - 14:45
georganiseerd door Donner

VOLGEBOEKT | In het kader van Bookstore Day zullen Bart, Splinter, Maurits en Sebastiaan Chabot Donner bezoeken.

  • Entree: 13:45 - 14:45 | VOLGEBOEKT
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Bart, Splinter, Maurits en Sebastiaan Chabot bezoeken Donner op Bookstore Day. Zij worden geïnterviewd door Yael Vinckx. Na afloop zullen zij elders in de winkel signeren.

Inschrijvingsprocedure interview i.v.m. Corona-maatregelen
In verband met de Corona-maatregelen is er slechts een aantal plaatsen beschikbaar om het interview bij te wonen. Voor belangstellenden is het van belang om vooraf de entree te reserveren.

Via onderstaande rode button kunt u zich aanmelden. U hoeft alleen uw naam en het aantal personen met wie u naar dit evenement komt aan te geven. Wij bevestigen u vervolgens per mail.

© Anton Corbijn 

Bart Chabot (1954) is dichter, schrijver en podiumdier. Wie aan Chabot denkt, denkt aan beweging. Achter zijn bril sprankelen een tomeloze energie en verbeelding, die zijn vastgelegd in zijn poëzie, verhalen en biografieën. In 1981 debuteerde hij met de dichtbundel Popcorn. In 1989 debuteerde Chabot in het theater met Remco Campert en Jan Mulder, in 1998 begon hij een theatertournee met Herman Brood en Jules Deelder en van 2005 t/m 2008 toerde hij met Martin Bril en Ronald Giphart. Chabot beleefde zijn literaire doorbraak naar het grote publiek met zijn vierdelige biografie over Herman Brood. In 2007 ontving hij de Johnny van Doornprijs voor de gesproken letteren.

© Anton Corbijn 

Splinter Chabot (1996) is programmamaker, politieke junkie en rasoptimist. David Bowie en Prince zijn zijn voorbeelden; vrijgevochten individuen die voor Splinter het leven lieten dansen. Splinter is onder andere bekend van het programma SPLINTER, in de politiek en als tafelheer bij DWDD.

© Anton Corbijn 

Sebastiaan Chabot (1989) vertrok na zijn studie geschiedenis aan de UvA naar New York om aan NYU Creative Writing te volgen, een tweejarige opleiding waarvoor slechts twintig aspirant-schrijvers van de achthonderd aanmeldingen per jaar worden toegelaten. Hij studeerde in 2017 af bij Jonathan Safran Foer. Chabots debuut De slaap die geen uren kent verscheen in maart 2020.

 

Maurits Chabot (1992) is historicus en journalist bij de Volkskrant. Op 3 september verschijnt 'Het papieren paleis', dat hij schreef samen met Maurits Barendrecht. In 'Het papieren paleis' schetsen Barendrecht en Chabot nieuwe routes naar rechtvaardigheid. Die leiden hen van het Vredespaleis in Den Haag tot de kinderrechter, en van gidsland Rwanda tot Belgische vrederechters. Rechtspreken, concluderen ze, gebeurt niet óver, maar tússen mensen. Met een rechtspraak die mensen samenbrengt, in plaats van ze uit elkaar te spelen.